İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Engellenmiş domaini reglemek ?

webkare

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
Merhaba arkadaşlar .

Uzun zamandır takip ettiğim bi domain var yalnız mahkeme kararıyla engellenmiş. Şimdi domain düşmek üzere düştükten sorna reglesem mahkeme kararı fln kalırmı? yada şöyle söylüyüm domain düşünce mahkeme kararı otamatikmen ortadan kalkarmı ?

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Otomatik olarak ortadan kalkmıyor.
Tekrar açtırmak için mahkemeye başvurmak gerekiyor diye biliyorum.

webkare

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
Peki %100 açtırma ihtimailimiz varmı. Yani artık diğer adam ne halt yedi bilmiyorum fakat bnm yapacağım iş tamamen yasal olucak.

Tib'in sitesi düzgün olsa sorucamda işte bi iş yapıyolar yarım yamalak.

Person

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
10
Daha önce okudugum bazı makalerde yeni alan kişi mahkemeye gidip yasagı kaldırbiliyor diye tecrübelerini anlatan arkadaşlar vardı.. tam olarak nerde okudugumu bilmiyorum ama 100% actırabilirsin diye biliyorum..

webkare

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
Peki mahkeme derken ?

Çünkü domainin neden engellendiği hangi mahkemenin engellettiği fln hiçbir bilgi yok. Acaba herhangi bir sulh mahkemesi olayla ilgilenirmi ? Telekom bu işle ilgilenmiyoruz diyor. Tib'e mail attım 3 gündür daha cvp verme tenezzülünde bulunmadılar.

Bu mahkeme konusuylada daha once hıc karşılaşmadıgım ıcın cok acemiyim.

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Hukuki.net e bakabilirsin Sir, birçok hukuksal konuda yardımcı oluyorlar.

webkare

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
Teşekkür ederim GNeRaL.

Bi bakıyım umarım bi çözüm yolu bulurum.

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
İnşallah bulursun Sir, haberdar edersen sevinirim, bizleri de bilgilendirmiş olursun :)

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
tib' in bir formu var, ayrıca mahkemeye dilekçe gönderebilirsin domaini kaydettiğine dair yazı ile birlikte artı dekontlarınla birlikte olsun.

webkare

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
Domainin düşmesine birkaç gün kaldı düşsün hemen regliycem. Sonra neler yaşadıgımı yazarım :)

Gneral Dedigin yerle irtibata geçtim ama saat geç oldu yatmıştır avukatlarımız :) Gerçi yarın pazar ama :)

webkare

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
tib' in bir formu var, ayrıca mahkemeye dilekçe gönderebilirsin domaini kaydettiğine dair yazı ile birlikte artı dekontlarınla birlikte olsun.

Flod yapmış gibi olucak ama Tib'in sitesinde iletişim linkine tıkladıgımızda tib.gov.tr/iletisim.aspx acılıyor daha dogrusu acılmıyor. Diğer linklerine baktıgımda uzantıların .html oldugunu farkettim. Sonra iletisim.html olarka girdim dediğin forma ulaştım.

Fakat dediğim gibi 3 gündür hala kendilerinden de bi bilgi alamadım. Oyle bir siteleri varki bi ara şifremi unutmuştum faaliyet belgesi için üye olmuştum. Daha sonra şifremi unuttum zımbırtısına girerek mail adresimi yazdım defalarca mail fln gelemdi. Ardından mail attım gönderdiler şifremi kullanıcı adımı ve bnm verdiğim şifre örneğin 123456 ise onların gönderdiği şifre 12345 bir hane eksik. Bu şekilde acaba şifremi nasıl tahmin edebilirdim ki.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.