İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Erişilemeyen ve Bulunamayan URL'ler [Google Web Yöneticisi Araçları]

Sinyor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
Web taraması kısmında wordpress sitem ile ilgili bir çok bulunamayan ve ulaşılamayan URL gözüküyor ki 1.000 sayfaya yakın bu hatalar. Ayrıntı kısmında ise robots.txt dosyasına ulaşılamıyor diye bir açıklama var. Bunun sebebi ne olabilir ve nasıl çözülebilir. Hatrı sayılır hitte olan sitem 3-5 hit ya alır ya almaz oldu. Bunların bir etkisi olabilir mi dememe gerek yok sanırım mutlaka bulunamayan ve erişilemeyen sayfalardan kaynaklanıyordur.

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
robots.txt dosyasına manuel olarak ulaşabiliyormusun sen? yakın zamanda eklentilerde ve kalıcı bağlantılarda bir değişiklik yaptınmı?

Sinyor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
siteadı.com/robots.txt olarak bahsediyorsanız evet. Eklentiler ve kalıcı bağlantılar ile ilgili ufak bir iki değişiklik yapmıştım

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
siteadı.com/robots.txt olarak bahsediyorsanız evet. Eklentiler ve kalıcı bağlantılar ile ilgili ufak bir iki değişiklik yapmıştım

Soruna çözüm üretebilmemiz için bilmemiz gerekiyor neler yaptığınızı, yaptığınız değişiklikleri bilmeden sorunun kaynağını bilemeyizki.

Sinyor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
Eklentiler de sadece benzer yazılar eklentisini kaldırıp sonra tekrardan ekledim. Kalıcı bağlantılar da ise kategori temeli bölümüne "kategori" olarak ekleme yaptım. Bunun dışında da başka hiç bir değişiklik olmadı

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
işte o kategori olarak değiştirdiğin bölüm muhtemelen sorunun kaynağı google webmaster araçlarında da kırmızı yazı ile gösterilen hata linkine tıklarsan göreceksindir

Sinyor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
Genel ayarlarda özel yapı [/index.php/%postname%.html] bu şekilde uygun mudur peki

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Hayır değiştirmenin bir anlamı olmaz, ya bekleyeceksin yeniden indexleyecek ve bir süre sonra eskisi gibi artacak hitlerin veya eski kategori düzenine getireceksin

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.