İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

eski versiyon php ile yenisinin farkı

Y

yusufona

Misafir
elimde eskiden yazılmış php kodu var. php4 de çalışmıyor. sebebinin değişkenleri belirtirken olabileceğini söylediler ama nasıl olduğunu bilemiyorum.
mesela $degisken [adsoyad]; gibi birşeyin biryerine post get gibi birşeyler eklenmesi gerekiyormuş galiba. bilgisi olan var mı acaba. şimdiden teşekkürler

h4x0r

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
onun sadece php.ini deki register_globals= in önündeki off yazısından kaynaklandığını anlatayım. o off yazısını on yap aynen kullanmaya devam et eskileri yada extract() la get post ları :p

Y

yusufona

Misafir
hosting firması izin vermiyo öyle bir şeye o çözümü arkadaş söylemişti yazmamışım. kodu değiştir diyo. güvenlik sorunu yaratırmış galiba. kodda nasıl bir değişiklik yapmam gerekir?

Y

yusufona

Misafir
haymac zaten sen bu sorumu ağustosta cevaplamışsın :))) bende hangi forumda sormuştum unuttum diyorum yaw ..tşkkürler

-------------------------------------------- Haymac in cavabı
Kod Yazımındaki farka gelince;
formun içinde <input type=text name=haymac value=abc> var diyelim
bunu post ettiğin zaman eski versiyonda $haymac diye alabilirken register globals kapali iken ancak $_POST[haymac] ile alabilirsin, yada adres satırından gelenlenler için $_GET, cookie için $_COOKIE, session icin $_SESSION gibi.

Bana kalırsa register globals in off kalması en güzeli ama senin elinde kurulu olan bir script varmış, yapacak birşey yok.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5