İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Etiketin asıl kullanım amacı nedir?

T

trgy

Misafir
Az önce friendfeed de bir yazı okudum ve iyice sinir olmaya başladım bu etiket konusuna. Küçük ama anlaşılır bir açıklık getirmek istedim.

Etiket Gerçekte Nedir?
Etiketin asıl amacı konu indexlenmesine yardımcı olmak ve alakalı konuları bulmada kolaylık sağlamasıdır.

Örnek:

Kod:
Başlık : Php 5 çıktı!

Etiket: php 5, php

Kod:
Başlık : Php 5 ile gelen değişmeler

Etiket: php 5, php

Yukarıdaki gibi yaptığımız taktirde bize etiketin çok yararı olacaktır. Hatta alakalı konular listelendiğinde karışık olarak listelerseniz daha çok işinize yarar. İndex almayan konularınız index alır.

Türk ve spam alemine göre etiket nedir?

Etiket Türk ve spam alemine göre hit bulma yöntemidir. Her index sayısı hit demektir.

Örnek:

Kod:
Başlık : Php 5 çıktı!

Etiket: php 5, php, php 5 indircem ama indirme linki bulamadım, php 5 çıktı da haberimiz yeni olmuş, php indirdim ama güzel değilmiş

Kod:
Başlık : Php 5 ile gelen değişmeler

Etiket: php 5, php, php 5 ile gelen gelişmeler çok güzel oldu, php 5 ile gelen gelişmeler süper yeni indir

Yukarıdaki gibi yapıldığında bilmiyor ki google yavaş yavaş spam site olarak algılamaya başlıyor.

Etiketi güzel ve anlamlı kullanın, ileride başınız ağrımasın.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Turgay'ın ilk ve olması gereken örnekteki gibi uygulandığı zaman ilgili tag sayfalarında birden fazla ilgili konu olduğundan birçok faydası site için farkedilebilir. Ayrıca bu tagları adwords kelime aracını kullanarakta yardım almanızda fayda olabilir.

Gookhan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
6
Etikette bir nevi kategorileme görevi üstleniyor. Anahtar kelime gibi kullanıldığında site değerinden yitiriyor.

Tek

0
İyinet Üyesi
Reaction score
14
Yararli bilgi uygulanmasi lazim bende her zaman dikkat etmisimdir Baslik ile etiketlere herzaman hicbir zaman basligin aynisini etiket olarak eklemem :)

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Reaction score
96
.html(scriptsiz-fp ile yapılmış basit sayfa) sayfalarda "etiket" için bir script var mı acaba, arama yapabilen indexliyen

teşekkür

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.