- Reaction score
- 1
Sabah uyanır uyanmaz başlayan serüven, işe başlayana kadar devam ediyor. İşte Yenibiris.com anketlerinin sonuçları...
Evde erkekler 10-15 dakikada hazırlanırken, kadınlarda bu süre 30 dakikayı buluyor.
Çalışanların yarısı evde, yarıya yakını işyerinde kahvaltı ediyor.
Çalışanlar işe başlamadan önce kahvaltı edip internette geziniyor.
Katılımcıların sadece yüzde 22'si işe varır varmaz çalışmaya başlıyor, diğerleri 10 dakika başka şeylerle ilgileniyor (kahvaltı, internet vs).
İşe başlamadan önce en çok yapılan şey çay-kahve içmek.
Çalışanların yüzde 6'sı hiç kahvaltı etmiyor.
İşe gitmek için evde hazırlanmanız ne kadar sürüyor?
Anket sonuçlarına göre erkek çalışanların çoğu (yüzde 27) hazırlanma süresini "En fazla 10 dakika" olarak cevapladı.
En fazla 10 dakika - % 27
Yaklaşık yarım saat - % 21
15 dakika - % 19
5 dakika - % 12
20 dakika - % 12
2-3 dakika - % 8
Kadınlarda ise bu süre 20-25 dakika aralığına çıkıyor (yüzde 26). Bir saate kadar çıkan hazırlanma süresi ise yüzde 5 oranında belirlendi.
20-25 dakika - % 26
Yaklaşık yarım saat - % 22
15 dakika - % 20
5-10 dakika - % 14
40-45 dakika - % 13
Yaklaşık 1 saat - % 5
Kahvaltınızı nerede yapıyorsunuz?
çalışanların yarısı kahvaltıyı evde etmeyi tercih ederken (yüzde 50), yarıya yakın bir kısmı da (yüzde 44) kahvaltıyı işte yapıyor. Kahvaltı etmeyenlerin oranı ise yüzde 6'da kalıyor.
Evde - % 50
İşte - % 44
Kahvaltı etmiyorum - % 6
Sabah ofiste çalışmaya başlamadan önce ne yapıyorsunuz?
Ankete katılan çalışanlar, işe başlamadan önce çay-kahve içtiğini (yüzde 25), kahvaltı ettiğini (yüzde 21), internette gezindiğini (yüzde 16), arkadaşlarıyla sohbet ettiğini (yüzde 15) ve ailesiyle ilgili olarak telefon görüşmesi yaptığını (yüzde 1) belirtti. Direkt olarak çalışmaya başlayanların oranı ise yüzde 22.
Çay-kahve içiyorum - % 25
Direkt çalışmaya başlıyorum - % 22
Kahvaltı ediyorum - % 21
İnternette geziniyorum - % 16
Arkadaşlarla sohbet ediyorum - % 15
Ev-aileyle ilgili telefon görüşmeleri - % 1
İşe geldiğinizde çalışmaya başlamadan başka şeylerle kaç dakika ilgileniyorsunuz?
Çalışanlar genellikle işe geldiklerinde 5-10 arasında başka şeylerle ilgileniyor (yüzde 53). Bu zamanın 30 dakikanın üzerine çıktığı söyleyenlerin oranı ise yüzde 2'yi geçmiyor.
5-10 dakika - % 53
11-15 dakika - % 19
Mecburen hemen çalışmaya başlıyorum - % 14
16-30 dakika - % 12
30 dakikanın üzerinde - % 2
Evde erkekler 10-15 dakikada hazırlanırken, kadınlarda bu süre 30 dakikayı buluyor.
Çalışanların yarısı evde, yarıya yakını işyerinde kahvaltı ediyor.
Çalışanlar işe başlamadan önce kahvaltı edip internette geziniyor.
Katılımcıların sadece yüzde 22'si işe varır varmaz çalışmaya başlıyor, diğerleri 10 dakika başka şeylerle ilgileniyor (kahvaltı, internet vs).
İşe başlamadan önce en çok yapılan şey çay-kahve içmek.
Çalışanların yüzde 6'sı hiç kahvaltı etmiyor.
İşe gitmek için evde hazırlanmanız ne kadar sürüyor?
Anket sonuçlarına göre erkek çalışanların çoğu (yüzde 27) hazırlanma süresini "En fazla 10 dakika" olarak cevapladı.
En fazla 10 dakika - % 27
Yaklaşık yarım saat - % 21
15 dakika - % 19
5 dakika - % 12
20 dakika - % 12
2-3 dakika - % 8
Kadınlarda ise bu süre 20-25 dakika aralığına çıkıyor (yüzde 26). Bir saate kadar çıkan hazırlanma süresi ise yüzde 5 oranında belirlendi.
20-25 dakika - % 26
Yaklaşık yarım saat - % 22
15 dakika - % 20
5-10 dakika - % 14
40-45 dakika - % 13
Yaklaşık 1 saat - % 5
Kahvaltınızı nerede yapıyorsunuz?
çalışanların yarısı kahvaltıyı evde etmeyi tercih ederken (yüzde 50), yarıya yakın bir kısmı da (yüzde 44) kahvaltıyı işte yapıyor. Kahvaltı etmeyenlerin oranı ise yüzde 6'da kalıyor.
Evde - % 50
İşte - % 44
Kahvaltı etmiyorum - % 6
Sabah ofiste çalışmaya başlamadan önce ne yapıyorsunuz?
Ankete katılan çalışanlar, işe başlamadan önce çay-kahve içtiğini (yüzde 25), kahvaltı ettiğini (yüzde 21), internette gezindiğini (yüzde 16), arkadaşlarıyla sohbet ettiğini (yüzde 15) ve ailesiyle ilgili olarak telefon görüşmesi yaptığını (yüzde 1) belirtti. Direkt olarak çalışmaya başlayanların oranı ise yüzde 22.
Çay-kahve içiyorum - % 25
Direkt çalışmaya başlıyorum - % 22
Kahvaltı ediyorum - % 21
İnternette geziniyorum - % 16
Arkadaşlarla sohbet ediyorum - % 15
Ev-aileyle ilgili telefon görüşmeleri - % 1
İşe geldiğinizde çalışmaya başlamadan başka şeylerle kaç dakika ilgileniyorsunuz?
Çalışanlar genellikle işe geldiklerinde 5-10 arasında başka şeylerle ilgileniyor (yüzde 53). Bu zamanın 30 dakikanın üzerine çıktığı söyleyenlerin oranı ise yüzde 2'yi geçmiyor.
5-10 dakika - % 53
11-15 dakika - % 19
Mecburen hemen çalışmaya başlıyorum - % 14
16-30 dakika - % 12
30 dakikanın üzerinde - % 2