İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Evlerine Teknoloji Giremiyor

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Ekranın önünde saatler geçirmek yerine Jones ailesinin altı çocuğu vakitlerini kitap okuyarak, oyun oynayarak ve birbirleriyle konuşarak geçiriyorlar. 42 yaşındaki çift Miranda ve Richard Jones'a göre, bu değişik yaşam şekilleri bütün aileye başarı sağladı.
ailed1.jpg

Sosyal gözlemleri 6 yıl önce başlayan çift, çocuklarından birinin daha az bilgisayar oyunu oynadığında huysuzluğunun azaldığını fark etti. Miranda Jones "Denizkenarına gittiğimizde çocukların bilgisayar oyunu oynamak için eve gitmek istediklerini farkettim ve bir akşam yemeğindeyken onların odalarında oyun oynarken yemeği tercih ettiklerini gördüm" diyor. Bu olaylardan sonra evlerine teknoloji yasağı getiren Jones çifti, cep telefonlarını bile kısıtladı.

3 yıl önce Ilkley'e taşındıklarında evlerine anten dahi almayan çift, böylece televizyonu gereksiz hale getirmiş. Joshua, 17, Sacha, 15, Theo, 13, Rudi, 7, Moses, 3 ve Nestor, 1, hafta sonları DVD izleyebiliyor ve ancak 18 yaşına geldiklerinde cep telefonu kullanabilecekler.

Rebecca Jones bu uygulamanın ailenin tüm fertlerinde olumlu etkiler yarattığını söylüyor; "Çocuklarımın düzgün bir çocukluk geçirmesini istedim. Bilgisayar başında zaman geçirmenin veya cep telefonuna sahip olmanın diğer çocukların yaptığı ama onların yapmadığı şeyler olduğuna ikna oldular. Bunun yerine dışarı daha fazla çıkıyorlar ve arkadaşlarıyla yüz yüze görüşüyorlar"

Kaçınılmaz şekilde çocuklar okullarıyla da ödevler için internet gerektiği gerekçesiyle sorun yaşadı ancak Jones çifti çocuklarına okulda interneti kullanıp evde de kitaplardan bakarak ödevlerini yapmalarını söyledi. Rebecca Jones'a göre bu kısıtlamalar sonucunda çocuklar daha sosyal ve popüler oldu.

http://ivillage.mynet.com/ruh-beden-sagligi/6739-teknolojiden-uzak-yasayan-aile

Sizce teknolojiden uzak durmak faydalımıdır çocuklar için yoksa zararlımı? Ben erişkinler için faydalı olacağını düşünsemde çocuklar için (sadece bilgisayar için) orta bir yol düşünülmesinin faydalı olacağını düşünüyorum.

dahi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Çok güzel uygulama yapmışar bu devirde bunu uygulamak çok zor ama başarmışlar.

Taylan

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
Aşırıya kaçmadan dozunda bırakmak gerekir.Tamamen yasaklamak bence iyi bir fikir değil.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Herşeyin aşırısı zarar mutlaka. Aksi halde ms 1950 yıldır teknoloji yoktuda insanlar neden birbirini kesti demezlermi adama :p
Ayar önemli sanırım.

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
6 çocuktan anlaşılıyor evde teknoloji olmadığı zaten:D baya sıkılıyor olamalılar...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.