İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Explorer Açılış Sayfasını Değiştirmek

Yeniçeri

Ne Mutlu Türküm Diyene
İyinet Üyesi
Reaction score
308
kilitjn1.jpg

Explorer'imizin giriş sayfası yukarıdaki resimde görüldüğü gibi istenmeyen bir web adresi tarafından işgal edilmiş ise, ve IE ayarlar menüsündeki ana sayfa giriş pencereleri yine bu istenmeyen web adresi tarafından yukarıdaki gibi kilitlenerek değiştirilemez konuma getirilmiş ise, hiç panik yapmanıza gerek yok. Aşağıda anlatılanları adım adım yaparsanız, explorer giriş sayfanızın yönetimini tekrar geri alabilirsiniz.

Sırasıyla Yapılması Gerekenler :

Öncelikle BAŞLAT menüsünden ÇALIŞTIR uygulamasını başlatınız.
Ardından açılan pencereye ''gpedit.msc'' yazarak ''Grup İlkesi'' adlı menüye geliniz. Daha sonra ''Kullanıcı Yapılandırması'' sekmesi altında bulunan aşağıdaki sekmeleri tek tek tıklayarak ''İnternet Explorer'' bölümüne kadar ulaşınız.

snap3sm4.png

snap4fp2.png

snap5ce8.png

bütün bunları yaptıktan sonra karşınıza aşağıdaki pencere gelecektir.
Bu menünün sağ tarafında bulunan '' Giriş Sayfası Ayarları Değişimini Devreden Çıkar'' seçeneğini mouse ile çift tıklayınız.

snap8tt2.jpg

'' Giriş Sayfası Ayarları Değişimini Devreden Çıkar'' seçeneğini tıkladıktan sonra karşımıza aşağıdaki pencere çıkacaktır. O penceredeki ''Devre Dışı'' seçeneğini işaretleyip TAMAM butonuna tıklayarak ''Grup İlkesi'' menüsünden çıkınız.

snap9wk4.jpg

Explorer giriş sayfamızı kurtardık ve yine kendimizin tercihlerinden biri olan web adresini girerek durumu düzelttik. Hadi geçmiş olsun.
alıntıdır..

• Like
Reactions: Loi

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Bir eklemede ben yapmak istiyorum, eğer yukarıdaki işlemleri yapamadıysanız veya yapmaktan çekiniyorsanız aşağıdaki kodları kilitkaldir.reg dosyası olarak kayıt edip çalıştırınız, sıkıntınız çözülmüş olacaktır.

Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel]
"HomePage"=dword:00000000

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel]
"HomePage"=dword:00000000

[-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Group Policy Objects\LocalUser\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel]
"HomePage"=dword:00000001

[-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Group Policy Objects\LocalUser\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel]
"**del.HomePage"=" "

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
"NoSaveSettings"=dword:00000000

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Group Policy Objects\LocalUser\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
"NoSaveSettings"=dword:00000000

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.