İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Face Sayfa Calanlara - Bir Dolandiriciyi Nasil Tanirsiniz???

C

Cosova

Misafir
Face Sayfa Calanlara

ben hergun saatlerce musterileriyle gorusen ve bir cok online ticaret yapan biriydim. en son 4ay kadar once 2 na-seref tarafindan dolandirildim toplamda 250$. sonra biraktim bu isleri. cok zarar ettim dedim.

son 2 haftadir yine basladim, bir face sayfam vardi onu da satim de daha da karismicam bu islere dedim. sayfami sattigim adam sayfayi aldi parasini odemedi. sonra bir sekilde onu buldum sayfami geri aldim savciya vercem diye tehdit edince.

neyse sonra bir sayfa icin bugun 30$ para yolladim, o da sayfanin ucretinin yarisiydi. eleman kacti.

Şimdi soruyorum böyle örümcek zihinlilere. senin hiç Allah'tan korkun yokmu? hadi geçtim savcıyı hakimi, onlar verse verse 5 10 yıl hapis yatar çıkarsın ama diğer tarafta senin ahiretin söz konusu. üç beş kuruş için değer mi cehenneme gitmeye. hiç mi düşünmez bu insanlar. ben anlayamıyorum bunlar ruh hallerini. gece başını yastığa koyunca nasıl uyuyabilio acaba? ben borcum varsa bile utanıo sıkılıyorum, elime geçen ilk paraylada borcumu ödüyorum. Bunlar nasıl bir insan ki / yada insan mı ki böyle rahat davranabiliyorlar.

BENİ DOLANDIRANLARIN HİÇ BİRİNE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM. AHİRETTE İKİ ELİM YAKALARINDADIR. YA SEVAPLARINIZI ALICAM SİZİN YADA KENDİ GÜNAHLARIMDAN SİZE VERİCEM. SİZ KENDİNİZİ AKILLI ZANNEDİYORSUNUZ AMA ALLAH'IN KURALLARI (ŞERİATI) SİZDEN ÜSTÜNDÜR...

Bir Dolandiriciyi Nasil Tanirsiniz???

Bir kisiyle ticaret yapmadan once neler yapiyorum:
1-iş yapacağım kişiyi tanımaya çalışıyorum daha önce neler yapmış onları inceliyorum
2-iş yapmadan önce sohbet edip tanımaya çalışıyorum güven veriyor mu vermiyor mu buna bakıyorum
3-bende kendimi tanıtıp yaptığım işleri referanslarımı söylüyorum
4-msn,facebook hesabı gibi bilgilerin yanında mümkünse cepden de görüşmek isterim yapılan alışveriş miktarına bağlı olarak
ve şunu farkettim adamın niyeti başka ise acele ediyor işi alma konusunda aceleci davranıyor buna dikkat!

AYRICA sunu deneyebilirsiniz, bir face sayfasi alacaksiniz adam belki kendisinin olmayan bir sayfayi satmaya calisiyordur. Ona sunu deyin.
Hocam Page Owner olarak kendi profilini oraya koyarmisin?
Boyle oldugunda o sayfanin sahibi mi degilmi kolayca anlarsiniz. Kimimiz su paylasimi yap falan diyoruz ama asil sayfa sahipleri bile buna yanasmiyorlar. En guzel yontem bu.

SON OLARAK: Odemelerinizde Paypal kullaniyorsaniz eger odemenizi yollamadan once karsi tarafa sunu soyleyin. Hocam parayi senden kitap vesaire gibi elle tutulur bir sey satin aliyormus gibi yazacagim. bu sekilde oldugunda Paypal'dan dolandirilma durumunda parayi geri almak daha kolay oluyor. Adam buna ragmen tamam derse iyi. cunku gercekten de Paypal'da online servisler yada online urunlerin satisinda parami geri almak istiyorum diyemiyorsunuz birde personal payment yani sahsi odeme olarakta tanimadiginiz insanlara asla para odemeyin. cunku bununda asla geri donusu olmamaktadir.

Umarim bu paylasim karsilasabilecegiz bir cok facebook sayfa dolandiriciligindan sizi koruyacaktir. Bunlari okumadan sayfa sakin almayin. Bu aralar dolandiriciliklar cok artti. ben bir cok webmaster forumunda takiliyorum ve bu aralar bu seref sahibi olmayanlarin arttigini tespit ettim ve siz kardeslerime de uyarida ve tavsiyede bulunmak istedim. Eger bir kisiden suphe ediyorsaniz buraya linkini atin hep birlikte bakalim adamin dolandirici potansiyeline.

Not: Tesekkur parayla degil :D

bigado

0
İyinet Üyesi
Reaction score
10
bu yazının sana ait olmadığını alıntı olduğunu yazman gerekir arkadaşım.orda benim başka forumda yazdığım yazı ve başkalarının yazdığı yazıları birleştirip kendin yazmışsın gibi sunman doğru değil düzeltirsen daha doğru olur

C

Cosova

Misafir
hocam bu yazinin neresi senin Allah askina yaa. ben gecmis yazi yazmisim diyorsun ki bu yazi benim.

iste yazimi ilk yazdigim ve kopyaladigim yer. eger bu tarihten once sen yazdigini kanitlarsan ver bana linki senin yazinin linkini koyayim.

BU BIR UYARI YAZISIDIR VE TARAFIMDAN YAZILMISTIR. BILGINIZE!!!

bigado

0
İyinet Üyesi
Reaction score
10
hocam bu yazinin neresi senin Allah askina yaa. ben gecmis yazi yazmisim diyorsun ki bu yazi benim.

iste yazimi ilk yazdigim ve kopyaladigim yer. eger bu tarihten once sen yazdigini kanitlarsan ver bana linki senin yazinin linkini koyayim.
yazının hepsi benim demedim zaten Bir kisiyle ticaret yapmadan once neler yapiyorum kısmından ...........aceleci davranıyor buna dikkat!olan yere kadar benim yazımdır ws forumdan bu konudan alıntı yapmışsın altına da kendin yazmış olabilirsin ama yazının bütünü sana ait değil onu söylemek istiyorum alıntı yazman daha doğru olurdu ki sen yazının tümüne sahip çıkıyosun

C

Cosova

Misafir
evet o 4 maddelik kismi konumdaki ermann adli arkadasin yazisindan ekledim. Ama sizin dediginiz sozde benim yazimin tamaminin kendinizin oldugunu soylemis oldunuz. Neyse benim kotu bir niyetim yoktu sonradan o kismi konudan aldim ekledim.

4 maddelik kisim bu arkadasa aittir.

Umarim bu yazi sizin icin yeterli olmustur

burak933

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
yazıyı okumadım ama admin arıyormusun diyenden kork :D

C

Cosova

Misafir
yazıyı okumadım ama admin arıyormusun diyenden kork :D

aynen :D elemanın biri de benim 70binlik sayfam vardı abi admin olim bak sayfanı çok ilerletirim falan dedi. yok diom. abi valla benim boş vaktim çok admin yap beni sana yardımcı olim sürekli paylaşım yaparım. dedim illede paylaşım yapmak istiyorsan 2binlik sayfam var gel ona admin yapim. yok dedi :D

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Vay bee. Derdinizi anlatırken bile sağdan solan arak yapıyonuz vay gençliğin haline :D

C

Cosova

Misafir
yaw ne alakası var. arkadaşın link verdiği konuyu zaten ben açtım :D

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.