İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Facebook' a rakip çıktı

ozgurruh

0
İyinet Üyesi
Reaction score
32
Facebook'u hiç sevmeyen ve onu piyasadan silmeyi planlayan "sosyal devrim" sitesi, resmen açıldı.

Kendini "anti-Facebook" olarak tanıtan yeni sosyal ağ Unthink.com, dünyaya kapılarını açtı. DouglasBay Capital'den 2.5 milyon dolar fon desteğini arkasına alan şirket, sosyal ağları kullanıcıların kendi verilerine sahip olduğu daha açık, daha "dürüst" hale getireceğine inanıyor.

Reklam kampanyalarında Facebook'u yerinden etme amacını ön planda tutan Unthink, yeni bir sosyal ağ değil, sosyal bir devrim olduğu mesajını iletiyor. Kontrol sahibinin ise Unthink değil siz olduğunuz vurgulanıyor. Şirket, bununla ilgili bir manifesto bile sunuyor. Unthink CEO'su Natasha Dedis, "özgür olmak istiyorsak, kendi iletişimimizi kontrol altında tutmalıyız... bu gücü geri almalıyız" diyor.

Dedis, Unthink fikrinin çocuğu Facebook'a kaydolmak istediğinde hizmet şartlarını okuduğunda doğduğunu söylüyor. Dedis, şartların herhangi bir zamanda değişebilmesi nedeniyle onları kabul etmek istememiş. Ancak çocuğunun Facebook'ta olması gerekiyormuş. Dedis, hangi kararı verirse versin, kötü bir anne olacağını farketmiş.

Unthink'te kullanıcı verileri markalara satılmıyor. Bunun yerine kullanıcı, sayfasına sponsor olacak markayı seçiyor. Herhangi bir marka seçmek istemeyen kullanıcılar, yılda 2 dolar ödeme seçeneğini tercih edebiliyor.

Kaynak: Facebook'u "yok edecek" site - Hürriyet Teknoloji

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
2 dolar mı? o da iyi yahu. ya sponsor seçeceksin ona satacam seni ya da 2 dolar vereceksin haraca bağlayacağım. facebook iyidir, facebook :D

Mertcan'K

0
İyinet Üyesi
Reaction score
21
Yılda 2 dolar. Tam hayalimdeki gibi.
Ben facebook ile kıyaslayamadım bile. Ne insanlar tanıyorum, neredeyse tuvalete girdiğini bile yazacak facebook'a. Yani onlar var olduğu sürece facebook'a bişey olmaz. :)

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Her zaman diyorum, fb insanların ilk defa bilgilerini doğru olarak verdiği, ve gerçekte tanıdıgı insanlarla ilk kez buluştuğu bir site olduğu için aşama kaydetti. Bundan sonrası hem gereksiz, hem de iştah açıcı olmaz kullanıcı için. Bunu nasıl kimse görmeden hala yatırım yapıyor anlamıyorum.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.