İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Facebook, az daha kapanacaktı!

BlackThorn

1
İyinet Üyesi
Reaction score
49
Sadece yabancılar değil ki ülkem insanından olanlar da var bunu yapanlar. Ben bu nedenle uyarması gerektiğini söylemiştim. Yabancılarda zaten bunun üzerinden prim yapma olayı dediğiniz gibi, yabancılar için hiç bir şey yapılmaması yeğdir. Batırsınlar öbür dünyalarını iyice, bize ne ki onlardan...

Evet doğru. Misal en barizinden agnostizm ile ilgili bir site var ismini vermiyim şimdi. Adamlar bütün konuları işlemişler ama her konuda islam dinini ele almışlar :) Eh müslümanlarda hiç durmamış hep bir çekişme var. Oysa hiçbir müslüman tınlamasa, adamlar sitesinde hit adına tek bir şey bile olmaz kapatırlar. Neyse sallayalım gitsin :hihi:

neverland

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
yorumları okudum da, bilgisayar ve internetle yeni tanışan biri görse , demekki bu kötü birşeymiş ben eniyisi hiç başlamayım,öğrenmeyim der,
düz mantık yürütmüş bazıları tıpkı T.üst kurulu gibi, en iyi güvenli bilgisayar fişi çekilmiş bilgisayardır:)
bence gelişmiş ülkeler bu olayı nasıl çözmüş hangi kanunları getirmiş ona bakmak lazım ,komple bi youtube,google,facebook gibi siteyi değil de ilgili link yada bölüm neyse onu engellemek daha doğru,gelişmişlikle az gelişmişliğin farkı burda herhalde:)

webkare

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
Kapatılmaması taraftarıyım bence sansürlüyerek bi yere varamayız.

MikMoNo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Özgür yaşam özgür ülke diye birileri kıçını yırtıyor. Nedense bu özgürlüğü hiç bir yerde göremiyoruz?
Site kapatma diye bir şey olabilir mi?
Sanane benim izlicem videodan. Allah bilir bununda rantını yapmışlardır. vidivodo izlesene gibi büyük video siteleri belkide bu rant sağlayanlarındır
kim bilir ???????

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Ben youtube'unda kapanmış olmasından son derece memnunum. Facebookta'ta kapansa bu memnuniyetim bir kat daha artacaktır. Ama bunu peygambere laf atmaları, Atatürke hakaret etmeleri yüzünden değil. İnsanların vakitlerini bomboş bir şekilde geçiriyor olmaları yüzünden. Bir insan neden saatlerce facebookta kalır? Ya da merdivenden düşen insanları, esneyen kedileri neden saatlerce izler ya da bi b..k varmış gibi beğenir, kendisi paylaşır anlamam etmem. Tamamen insanları kör eden, düşünmesine, araştırmasına engel olan bir sistem bu.
Kısaca a-sosyal bir iletişim. Sosyal topluluk siteleri deniyor ama tamamen a-sosyal topluluk siteleri bunlar. Düşünesinize, beğen diyorsunuz :) Yahu ne kadar komik, insanı ne kadar ezik bir duruma düşüren bir olaydır bu...Çünkü onu o adam beğenince bi b..k yapmış sanıyor kendini. Bende seninle aynı şeyi düşünüyorum diyor, kendince fikir paylaşmış oluyor. Ama ne bir kelime ediyor, nede düşünüyor. Sadece beğeniyor. Bence tamamen yozlaşmış bir durum başka bir şey değil.

Gönülden kapanacağı günü iple çekiyorum.

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
Hep olumsuzluklarını anlatmışsınız.Facebook bir ağ , bilgi dağıtıcısı.Etkinlikler , gruplar , grupların bilgilendirmeleri , haberleri sonracıma yapılanlar , tanışılanlar.

Facebook arakdaşlık sitesi değil gelecektede onlinedaki kimliğiniz olma yolunda ilerliyor.:eek:ha:

neverland

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Arkadaşlar facebook yüzünden sitecilik öldü biliyorsunuz bunu çok iyi. Forumculuğu bile bu facebook öldürdü. Şahsen kapanırsa zerre üzülmem.

ben sizin görüşünüze çoğunluk itibariyle katılmıyorum. mutlaka bir parça payı var facebook un, fakat sorunun esas kaynağı bence bizim insanımızda, okumayı sevmeyen,okumayan,araştırmayan,bir toplumun facebook olmasa site ve forum işiyle mi uğraşacağını sanmanız fazla iyimserlik olur,

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Dünya ya baktığımızda ülkelerin uyguladığı yasaklar, cezalar ne şekilde oluyor ? Site komple mi kapatılıyor, yoksa ilgili sayfa üzerinden mi işlem yapılıyor ? Yoksa ne yapılıyor...

Merak ettim.

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
Bakan Yıldırım’dan Facebook açıklaması
Paylaş
Haberi Paylaş

Benim Sayfam
Xing

Facebook
Google

MySpace
Twitter

E-posta
Friend Feed

Haber / Kamera: Yaşar KAÇMAZ / İSTANBUL / DHA 6 Ekim 2010

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, CeBIT Bilişim Eurasia 2010 kapsamında Ekonomi Gazetecileri Derneği'nin düzenlediği KOBİ'ler, İletişim ve Bilişim konulu panele katıldı. Panelde yaptığı konuşmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, Youtube'den sonra Facebook'un da kapatılmasının gündeme gelmesi ile ilgili konuştu.

Konuşmasında Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğuna vurgu yapan Bakan Yıldırım yargının kararlarına yürütmenin müdahale etmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Bakan Yıldırım: " Olayı sadece bir paylaşım sitesinin kapatılması gibi basite indirgemek doğru değil. İşin arka planına bakmanız lazım.

Arka planında 30 tane kapatma kararı var. Bu kapatma kararına karşı, bu paylaşım sitesi hiçbir girişimde bulunmamış. Bir üst mahkemeye gitmemiş. Gelip idareyle konuşup çözüm cihetine gitmemiş. Başka ülkelerde yaptığı, uyduğu, tabi olduğu kanunları Türkiye'de yok saymış. Burası bir hukuk devleti. Burada hukuk herkes için işler. Yabancı, yerli fark etmez.

Bir Türkiy eşirketi hangi hukuk sistemine tabiyse, burada hizmet veren, alışveriş yapan, para kazanan, yurt dışında bir şirket de olsa aynı hukuk sistemine tabi. Bizim istediğimiz çifte standart uygulanmamasıdır. İsrail'de, Almanya'da, Brezilya'da başka davranacaksınız, onların dediklerini yapacaksınız, Türkiye'ye gelince 'Ben yapmam' diyeceksiniz. Türk halkı bunu kabul etmez." diyerek bir samimiyetsizlik gördüğünü dile getirdi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/15978720.asp?gid=373

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.