İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Facebook Bana mısın demiyor!

Silence-

0
İyinet Üyesi
Reaction score
26
433120100407093841848.jpg

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Youtube'den sonra Facebook'un da kapatılmasının gündeme gelmesi ile ilgili konşutu ve Facebook hakkında 30 tane kapatma kararı olduğunu açıkladı.

Bakan Yıldırım, "Olayı sadece bir paylaşım sitesinin kapatılması gibi basite indirgemek doğru değil. İşin arkaplanına bakmanız lazım. Arka planında 30 tane kapatma kararı var. Bu kapatma kararına karşı, bu paylaşım sitesi hiçbir girişimde bulunmamış." diye konuştu

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, CeBIT Bilişim Eurasia 2010 kapsamında Ekonomi Gazetecileri Derneği'nin düzenlediği KOBİ'ler, İletişim ve Bilişim konulu panele katıldı. Panelde yaptığı konuşmanın ardından gazetecilerin sorularını yantlayan Yıldırım, Youtube'den sonra Facebook'un da kapatılmasının gündeme gelmesi ile ilgili konşutu.

Konuşmasında Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğuna vurgu yapan Bakan Yıldırım yargının kararlarına yürütmenin müdahale etmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Bakan Yıldırım: "Olayı sadece bir paylaşım sitesinin kapatılması gibi basite indirgemek doğru değil. İşin arkaplanına bakmanız lazım. Arka planında 30 tane kapatma kararı var. Bu kapatma kararına karşı, bu paylaşım sitesi hiçbir girişimde bulunmamış. Bir üst mahkemeye gitmemiş. Gelip idareyle konuşup çözüm cihetine gitmemiş. Başka ülkelerde yaptığı, uyduğu, tabi olduğu kanunları Türkiye'de yok saymış. Burası bir hukuk devleti. Burada hukuk herkes için işler. Yabancı, yerli farketmez. Bir Türkiyeşirketi hangi hukuk sistemine tabiyse, burada hizmet veren, alışveriş yapan, parakazanan, yurt dışında bir şirket de olsa aynı hukuk sistemine tabi. Bizim istediğimiz çifte standart uygulanmamasıdır. İsrail'de, Almanya'da, Brezilya'dabaşka davranacaksınız, onların dediklerini yapacaksınız, Türkiye'ye gelince 'Ben yapmam' diyeceksiniz. Türk halkı bunu kabul etmez." diyerek bir samimiyetsizlik gördüğünü dile getirdi

Milliyet

OnR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
kapatın kapatın facebooku da kapatın.

T

trgy

Misafir
Çok doğru bir açıklama, millet Türkiye üzerinden para kazanıyor ama kurallara gelince uymuyor. Buradaki şirketler nasıl vergi veriyor, şikayetleri dinliyor ve ona göre hareket ediyorsa facebook da bu kurallara uymalı ve şikayetleri dinlemeli.

facebookgiris.com gibi siteleri almanızı tavsiye ederim kapanması yakındır bu açıklamadan sonra.

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
Verdim ben bunu :ıslık:

Ayrıca vergi konusu çok çetrefilli bir konu.Şimdi youtube türkiyeden kazancı neki vergi vercek.Kaç şirketin kaç ülkede bürosu var.Çok abartıyorlar.Daha youtubenin türkçesi bile yok.

Sen bi 6 yıl sonra para kazanan binlerce sitenin ülkene para vermesini büro açmasını beklersen avcunu yalarsın derler adama.Çok beklerler...Olan hizmet alanlara olur...

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Çok doğru bir açıklama

Turgay "çok doğru bir açıklama" diye görenlerinde "çok yanlış bir görüş" içinde oluklarını düşünüyorum, detaylı ele alındığında.

Bir kere bunun bir kapatma kararı olduğunu düşünmüyorum. Sen, ben belki böyle konuşabiliriz ama bir bakan bunu tam olarak telafuz etmelidir. Çünkü farklı anlamlar çıkıyor. Sitelere erişim yasağı getiriliyor. Tabi bakanın sözleri bire bir yansıtıldı ise.. Burada bir hata var.

"Yargının kararların müdahale edilemeyeceği" söylenmiş ki kimse burada siz yargı kararlarına müdahale edin de bunları açtırın diye kimse demiyor. Ben duymadım şahsen. Yasalarda bu bağlamda düzenlemelere gidilsin diyoruz. Bugün birşey öğrendim karar alıcı mercilerin ellerine gelen raporları kağıt üzerinde görüp büyük bir çoğunun bu şekilde karar verdiklerini. Yani siteye girip te burada bu varmı yokmu varsa nasıl diye bakmadıkları yönünde. Tabi bu bir legalparayı dillendiren de ben değilim.

Tabi birde erişim yasağının getirilmesinin sebebi tahminimce mevcut içerikleri ekleyenlerin IP adreslerinin ilgili sitelerden alınamıyor olmasıdır.

Facebook bana mısın demiyor başlığı altında yayınlanmış ama gene duyduklarıma göre facebook'un bu konuda oldukça hassas davrandığını ve içerikleri hemen kaldırdıkları yönünde.

Vergi konusuna gelince evet vergilerini vermelidirler ancak galiba yüksek vergiler yüzünden bundan cayıyorlar. bu bağlamda bir düzenlemeye gidilerek ilgili yabancı şirketler teşvik edilemez mi ?

T

trgy

Misafir
yagmayok dediklerinde haklısın ama ben facebook'u sevmediğim için böyle birşey diyorum. :p İnsanlar orada facebook'a gire gire normal internet sitelerini unuttular haber okumayı unuttular. Video siteleri bile facebook yüzünden yayıncılarını, takipçilerini kaybettiler. Facebook amacı dışına çıktığı için çıkardıkları için uyuz oluyorum.

Büyümesine eyvallah ama bir internet sitesi hedeflerinden şaşmamalı. Video eklenmesinin amacı nedir ki facebook'a. Tamamen ziyaretçiyi sitede daha fazla tutma amaçlı bir oluşum.

Uzun lafın kısası facebook'u ve google'ı sevmiyorum. Para uğruna yapmayacakları şey kalmadı. Google bu konuda biraz olsun akıllandı ama facebook akıllanmadı daha. Google örneği cep telefonu. Google nexus one olayı. :hihi:

Şu ana kadar en takdir ettiğim internet projesi ebay. Hedeflerinden şaşmadılar ve hedeflerini geliştirmeye devam ediyorlar.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Trgy ben de facebook'u sevmiyorum hatta kapatılırsa bizim işimize de gelir diye de düşünüyorum. Ancak şu da var biz sevmiyoruz, beğenmiyoruz diye de az önce saydıklarımı görmezlikten gelmek olmaz.

Hani hep derler ya hukuk hepimize lazım diye işte bu laf tam yerine oturuyor.

Senin mantığınla gidersek "tüm internet sitelerini KAPATALIM" tek iyinet'e giriş olsun :D

T

trgy

Misafir
Trgy ben de facebook'u sevmiyorum hatta kapatılırsa bizim işimize de gelir diye de düşünüyorum. Ancak şu da var biz sevmiyoruz, beğenmiyoruz diye de az önce saydıklarımı görmezlikten gelmek olmaz.

Hani hep derler ya hukuk hepimize lazım diye işte bu laf tam yerine oturuyor.

Senin mantığınla gidersek "tüm internet sitelerini KAPATALIM" tek iyinet'e giriş olsun :D

hahaha bana uyar :ıslık: :p

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
256
facebookun açık kalması kapalı kalmasından daha iyi, çünkü proxylerle daha çok giriliyor kapalı sitelere, orda bi cevher var türk kullanıcılar da bunu biliyorlar
bknz youtube, kapalı kaldığı günlerde, açık kaldığı günlerden daha fazla türk ziyareti çekmiş
inşallah lafta kalmaz sevgili bakanımızın dedikleri

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.