İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Fethullah Gulen Hocaefendi Kimdir?

• Konbuyu başlatan themaniac
  • Başlangıç tarihi
T

themaniac

Misafir
NOT: BU KONU BILGILENDIRME AMACLI ACILMISTIR. LUTFEN TARTISMA CIKARTACAK OLAN KISILER KONUYA YORUM YAZMASINLAR. ARKADASLARIMIZDAN BILMEYEN YADA YANLIS BILENLER OLDUGU ICIN BU KONUYU ACMA GEREGI DUYDUM.

Kaynaklariyla bazi yazilarda verecegim ama oncesinde buradaki bir konuda yazdigim yazimi aynen buraya nakletmek istiyorum:

Benim kotu bir insandan suan ki halime gelisimin sebebi Fethullah Gulen Hocaefendidir. Bakiniz suanda benim cocugum olmak uzere ve Hocamdan isim istedim. Cocuguma isim koysun diye ama Amerikadaki arkadaslar bile onunla gorusemiyorlar. Cunku cok hasta. Ramazan ayini hasta olmasina ragmen oruclu gecirdi. Ve bakin Kurban gelecek ama hala toparlanamadi. Hocaefendiye bir suru evler arabalar esler isnad ediyorlar ama Hocaefendi bir kere bile evlenmemis, hicbir bayanla iliskisi olmamis. NEDEN? Cunku Hocaefendi dua etmis gencliginde Allah'im ben senin yolunda hizmet etmek istiyorum, bayanlar gibi meselelerle de mesgul olmadan sadece ve sadece seni dusunmek istiyorum. Bana oyle bir dert ver ki bana baska seyleri unuttursun ve sadece seni hatirlatsin. Bu duasi kabul olmustu. Bunu da en yakinindaki abilerden biliyoruz. 40yasina gelene kadar avret mahalinde yaralar vardi hocamizin. Ve bu yaralar yillarca iyilesmek bilmedi. Bizde boyle dua edelimmi diyenlere de hayir Allah'tan sabir diyelin, sebat dileyin dedi. Boyle dedi cunku ola ki bir arkadasimiz boyle dua eder Allah'da verir sonra da dayanamaz isyana girer. Neyse bu evlilik mevzuu bu sekilde. Simdi sorarsaniz Hocamiza niye evlenmediniz diye. Ne bileyim hic bos vakit olmadi ki evlilik evlat iyal dusuneyim diyecektir. Ve dost ortamlarinda nitekim diyor da.

NEREDEN GELIYOR BU DEGIRMENIN SUYU? diyenler var.
Ben Tayland'a ilk geldigim aylarda buraya Hocaefendinin yakini bir abi sohbete gelmisti. Buradaki esnaf ve ogretmen abilerden bir ulkedeki okullar icin yardim istedi. Himmet edelim bizde destek olalim dedi. Canim ciksin bende telefon alicam diye epeyce para biriktirmistim. Sonra baktim ki insanlarin durumlari cok kotu. Bazi abiler okulda ogretmenlik yapip para alamiyor. Gecimlerini saglamak icin okul sonralarinda taksicilik yapiyor pazarda meyve sebze satiyor yada insaatta iscilik yapip gecimlerini sagliyorlardi. Ve sadece Allah razisi icin Turk okullarinin acik kalmasi icin bu eza ve cefaya katlaniyorlardi. Bende elimdeki telefon parami ve cebimdeki tum parayi cikartip. Abi bunu da alin demistim. Ama ben ogrenci oldugum icin benden kabul etmediler. Sen buyudugunde yardim edersin delikanli dediler.
LAHMACUNCU ABI KIMDIR BILIRMISINIZ?
Abinin birisi seyyar lahmacuncu. Ve kendine aldigi bir arsasi var. O arsayi hizmeti tanidiktan sonra yine lahmacun satarak o arsa uzerine bir bina insaa ediyor 2 sene icinde. Ve orayi guzel bir yurt yapiyor ve anahtarini abilere teslim ediyor. Buyrun yurdunuz diyor. Ve abi yine kirada oturdugu evine donuyor.

AFRIKA'DA OKULLAR ACILACAK yardim edebilecek olanlariniz varsa yardimlarinizi bekliyoruz dedikten hemen sonra abinin ellerine kanli bir cift kupe geliyor. Abi saskin bu ne diyor. Ve arkadan ablamizin birisi diyor ki Afrikadaki okullara yapilan ilk yardim benim ki olsun dedim. Meger ablam abinin sozunu duyar duymaz, ilk veren ilk yardim eli uzatan olmak icin iki eliniz kulaklarina atmis ve cekip cikartmis onu kulaklarindan. AYNI HZ EBUBEKIR'IN HERSEYINI VERMESI, HZ OMER'IN MALININ BIR COGUNU VERMESI GIBI. VE ILKLERDEN OLMALARI GIBI

Peki ya sen themaniac derseniz. Ben bundan 4sene once ogrenciyken bana Tayland'da 5milyarlik is teklifi yapilmisti kabul etmedim. Ve yine uni bitmeden Turkiye'de 2.5milyar baslangic maasi olarak para teklif edildi ve makam teklif edildi ama ben kabul etmedim. Kezaa Avustralya'daki bir universiteden 5000$'lik burs verildi kabul etmedim. Ama Tayland'da kalip uc kurus denilebilecek bir paraya evet deyip kalip burada calistim. Yani bir cok kisinin sandigi gibi burada milyonlarca dolarlar donup biz yatlarda katlarda yasamiyoruz. Ben ogrenciykende param olmadigi icin ac kaldigim zamanlarida cok hatirlarim arkadaslar.

BU HIZMET ZORLUKLAR ICERISINDE BUNLARA ALLAH RIZASI ICIN DAYANIP, BU HIZMETE DESTEK VEREN ANADOLU INSANI SAYESINDE BU HALE GELDI.

Kaynak: http://tr.fgulen.com/content/section/25/5/

Mehmet Kırkıncı Hocaefendi'ye Fethullah Gulen Hocaefendi'yi Sordular:

Erzurum'daki hocalardan eğitim alarak kendisini yetiştiren Mehmet Kırkıncı Hocaefendi, Bediüzzaman'la tanışmak üzere Erzurum'dan yola çıkar. Trabzon üzerinden Ankara ve oradan da Isparta'ya geçecektir. Ancak o zaman, Samsun'da askerliğini yapmakta olan Bediüzzaman'ın talebesi Mustafa Sungur'u da görmek ister. Ancak elinde ne resim ne de adres vardır. O sırada, camiye namaz kılmaya gelen birisiyle karşılaşır: "Ona 'Sen Sungur Ağabey olmayasın?' dedim."

-Nasıl tanıdınız onu?

Kırkıncı Hocaefendi, Samsun'da bir hafta kadar kalır. Mustafa Sungur, kendisine 'Samanpazarı'nda Atıf Ural, Said Özdemir, Mustafa Türkmenoğlu Sözler'i basıyorlar. Git, orada misafir ol. Onlardan adres alır, Isparta'ya gidersin' diyerekten bir de mektup vererek Ankara'ya gönderir onları: "Orda gece sabaha kadar matbaada çalışıyorlar. Sabah namaza beraber durduk. Sabahtan ikişer-üçer çay içiyoruz, öğle vakti de her gün şehriye çorbası içiyoruz. Akşam da bir yerde yatılıyor ki, tahtakurusundan yatmak mümkün değil. Devam...

HOCAEFENDININ HAYATI:

* Görüşleri ( 22 yazı )
* Çağdaş Türkiye‘de İslam: Fethullah Gülen‘in Katkıları ( 1 yazı )
* Fethullah Gülen Hareketinin Analizi ( 23 yazı )
* Hayat Kronolojisi ( 25 yazı )
* Bir Portre Denemesi ( 25 yazı )
* Hayatından Kesitler ( 26 yazı )
* O‘nu Tanıyanlardan ( 30 yazı )
* Hakkındaki Görüşler ( 6 yazı )
* İnceleme ( 9 yazı )
* Hoşgörü ve Diyalog İklimi ( 20 yazı )
* Mesajları ( 73 yazı )
* Taziyeleri ( 264 yazı )
* Fethullah Gülen Belgeseli ( 3 yazı )
* Araştırma Yazıları ( 7 yazı )

Bazilari Hocaefendiye kin gutmekte ve her tanidiklarini da ona karsi fitleyerek onu kotuleme ve kotulettirme yolunda gitmekteler. (Artik bundan en kazanclari olacak bilemiyorum) Ama bunun ahirette onlara cok sey kaybettirecegi kesin.
Neden mi?
1. bir kisi hakkinda ileri geri konusmak giybettir. Ve en buyuk gunahlardan sayilmistir ki Efendimiz sav bir hadis-i Seriflerinde "Olu kardesinizin etini yemek" tabiri ile ifade ediyor giybeti.
2. bir toplulugun lideri yada toplumu ilgilendiren bir seyin giybetini etmek ise cok cok buyuk bir gunahtir. Misal suanda Recep Tayyip Erdogan Turkiyeyi temsil etmekte. Onun ve yaptigi islerin giybetini eden kisi haliyle onun parti mensuplarinin ve o partiyi destekleyenlerinde giybetini etmis olur. Misal Efendimiz sav'in karikaturu yapmisti bir dengesiz. Bu butun bir islam alemine mal oluyordu degil mi? Ayni sekilde birisi gider puskevit der bisi der ve Devlet Bahceli yada Kemal Kilicdaroglu hakkinda bisey derse o kisi de butun o parti ve o insanin liderlik yaptigi insanlardan helallik istemek zorunda kalir. Yoksa ahirette isi zordur. Ayni sekilde Hocaefendi icin bunlar soyle dinsiz, bunlar soyle kafir diyenler var, bunlarin dunyasi para olmus diyenler var. Ahirette bunlarin hepsinden hakkimizi elbette alacagiz. Ve dahi sizde alacaksiniz.

Hocaefendiyi olsun yada baska liderler olsun, bunlarin hakkinda giybet yada ileri geri konusmamanizi oneririm. Bunlar o kisilere zarar vermez ama size ahirette cok zarar verir. soyledikleriniz dogru dahi olsa bu giybete girer. EGER DEDIKLERINIZ YALANSA BU DA IFTIRA OLUR KI GIYBETTEN DAHA KOTUDUR.

Unutmayin arkadaslar kisinin olmadigi yerde onun hoslanmayacagi bir sey soylerseniz ki bu sey dogru dahi olsa ona GIYBET denir. Eger ki bu dediginiz sey yalan ise dogru degilse buna da IFTIRA denir.

Hocaefendi'ye "bu adam kendini peygamber saniyor" diyenler var. Arkadasim hic kendini peygamber zanneden adam kendine kitmir der mi? Kitmir, ashab-i kehf'in kopeginin adidir. Yada keske Efendimiz'in bastigi bit toprak parcasi olaydim der mi? Peygamberligini ilan etse ki bu deliliktir cunku son peygamber Hz. Muhammed Mustafa sav'dir. Hatta kendin peygamber zanneden, ben peygamberim diye ortaliga cikanlara da hocaefendi guzel cevaplar veriyor. Onlarin nasil yanlis yolda olduklarini Efendimiz sav'in Son Peyhamber, Hatem-i Enbiya oldugunu anlatiyor.

Ayrica Fetullah Gulen Hocaefendi kendisi 0'dan birsey baslatmamis aksine, BEDIUZZAMAN SAID NURSI hazretlerinin biraktigi bir yolun takipcisi olmus ve Said Nursi hazretleri de vefatindan once cubbesini ve bir mektubu sadik talebelerine Fetullah Gulen Hocaefendiye vermeleri icin teslim etmistir. Ve o mektupta da Hocaefendi'ye tavsiyeleri vardir. Hocaefendi de Ustad Bediuzzaman'in kendisine cizdigi yolda devam etmis ve Iman ve Kur'an Hizmetini yurtdisina tasimistir. Nitekim her sene goruyoruz ki onlarca ulkeden yuzlerce yabanci uyruklu cocuklar turkce ogrenip geliyorlar ve vatanimizin birer sevdalisi haline geliyorlar. Hemde bu islam'in ogrettigi guzellik ve sevgi yoluyla ogretiliyor.

BAKIN BU COCUK BIZIM OKULUN OGRENCISI:
[YOUTUBE]LBSZtMU001E[/YOUTUBE]

Bu tabloya bakinca sizin gogsunuz kabarmiyormu? Bakin yabanci illerde Tayland'da bile bizim sarkilarimiz turkulerimizi soyleyen bizim dilimizi konusan cocuklarin var oldugu gorunce Turk olmaktan gurur duymuyormusunuz??
Simdi kimsenin basaramadigi bu seyi bin bir zorlukla basarilmasina vesile olan bu insana bu kin bu nefet niye?

Insaf edelim biraz arkadaslar. Insaf. OKUMAYI SEVMEYENLER ICIN BU VIDEOYA BAKINIZ

[YOUTUBE]_Qd7QTrZwco[/YOUTUBE]

DEGERLI ULKUCU KARDESLERIM ULKUCULUGUN SON KALESI SAYILAN MUHSIN YAZICIOGLU'NUN HOCAEFENDI HAKKINDAKI KONUSMASINI IZLESINLER:

[YOUTUBE]PM85QkWwQZE[/YOUTUBE]

Rahmetli BARIŞ MANÇO Fethullah GÜLEN hakkında ne dedi?

[YOUTUBE]xf31Reo4858[/YOUTUBE]

Nasil ki Efendimiz sav Kufrun Babasi sayilan Ebu Cehil'in evine siz deyin 100 ben diyeyim 150 belki de bir rivayete gore 200 kere evine gitmisti Allah'i anlatmak icin. Ama o kabul etmemisti. Simdi Hocaefendi Hristiyan Rahiplerine diger dinlerin alimlerine islama karsi olanlarin kinlerini azaltmak icin, islama karsi olmayanlari da islama isindirmak icin gidiyor onlarin yanina. Eger onun bu hareketi yanlissa, kim bilir bu zihniyetteki insanlar Efendimiz sav icin daha neler diyorlardir. Cunku Hocaefendi bu ahlaki Efendimiz sav'den ogrenmistir.
Ayrica Hz. Omer bir beldeye gidiyor ve orada cami yok. Rahip diyor ki buyrun kilisemizde namaz kilin. Hz. Omer hayir diyor tesekkur ediyor ve kilisenin yanindaki bos arazide namazini kiliyor. Sonra diyorlar ki neden boyle yaptin kilisede kilsaydin namazini. Ama Hz Omer diyor ki "Eger ben orada namaz kilsaydim benden sonrakiler orayi mescit yaparlardi kiliseyi de yikarlardi" nitekim oyle olmustur ve o namaz kildigi kilisenin yanindaki bos araziye cami insaa edilmistir.

PEKI HOCAEFENDI ABD VE ISRAILI DESTEKLIYORMU?

Elbette hayir. Hocaefendi asla insan oldurenleri desteklemez. Ama hicbir zaman bir insanin oldurulmesine de goz yummaz. Yani bir 11 Eylul saldirisinda olen Amerikalilar degil sadece Hocaefendiyi bizleri bile uzmustur. Ayrica Filistinde oldurulen masumlarda bizleri uzuyor. Bir depremde olenler yada evsiz barksiz kalanlarda. Allah bizlere rahmetinden bir damla vermistir ve biz merhametli insanlariz. Asla birilerinin olmesine zulm altinda olmasina sevinemeyiz, bu insanlar kotu insanlar olsalarda. Cunku onlar da bugun yanlis yolsa olsalarda yarin oburgun donup musluman olabilir ve hakkin bir savunucusu olabilirler.

Nitekim Efendimiz sav zamaninda Hz Vahsi'yi bilenler bilirler, bilmeyenlerde bakabilirler. Efendimiz Hz Muhammed sav'in amcasi Allah'in arslan'i Hz Hamza'yi mizrakla oldurmustur. Ve Islam aleminin buyuk bir yara almasina sebep olmustur. Ancak Efendimiz sav Hz. Vahsi'ye mektuplar yollamis, kendisiyle gorusmus ve tovbe etmesi halinde Allah'in onu affedebilecegi mujdesini vermistir ve o da musluman olmus. Ve hatta Sahabeler arasina dahil olmustur. Ve yaptigi hata yuzunden bir kez bile basini kaldirip Efendimiz sav'in yuzune bakamamistir. Dusunun ki Efendimiz sav Amcasinin katiline bile bu kadar merhametli. BIZ KIMIN UMMETIYIZ KI HERKESE KARSI KIN VE NEFRET BESLEYELIM???

Ve bunun sonucunda ne olmustur: Hz Vahsi Efendimiz'in yuzune hic bakamamis ama Efendimiz'den sonra cikan sahte peygamber Museylemet'ul Kezzabi oldurmus ve buyuk bir fitneye son vermistir.

[YOUTUBE]nAW8pPTEN7g[/YOUTUBE]

Simdilik bu kadar. Tesekkurler

konuralpd

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Yazı için teşekkürler themaniac

Sende bizdenmişsin benim babamda Fettullah Gülen Hocaefendinin kadrodan benide abilere felan gönderiyor her ne kadar abileri sevmesem ve toplumda şakirt diye hitap edilsem de Hocaefendinin faaliyetlerini çok beğeniyorum.

T

themaniac

Misafir
eyvallah. bilmeyenler icin yazayim şakirt ogrenci/talebe demektir. ama hizmet icinde kullandigimiz manasiyla kur'an talebesi.

Bolu Beyi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
36
Maalesef sizinle aynı fikirde değilim. Belki F.Gülen'i değerlendirmek benim haddim değil ama "Dinler arası diyalog"'dan dolayı soğuk duruyorum. Çünkü Allah katında tek din İslam.

Ovetto

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
27
Genel konuşuyorum.

Sevebilir, sevmeyebilirsiniz. Lütfen seviyemizi bozmadan konuşalım, tartışalım. Seviyeyi bozanlar uyarılacaktır.

T

themaniac

Misafir
Maalesef sizinle aynı fikirde değilim. Belki F.Gülen'i değerlendirmek benim haddim değil ama "Dinler arası diyalog"'dan dolayı soğuk duruyorum. Çünkü Allah katında tek din İslam.

Tabiki Allah katinda tek din islamdir. ama sen eger o insanlarin yanina gidip kendini gostermezsen nasil olcak. SUANDA BENIM BILDIGIM BIR COK RAHIP VAR BU DINLER ARASI DIYALOG SAYESINDE MUSLUMAN OLAN.

yazimin bu kismini atlamissin sanirim
Nasil ki Efendimiz sav Kufrun Babasi sayilan Ebu Cehil'in evine siz deyin 100 ben diyeyim 150 belki de bir rivayete gore 200 kere evine gitmisti Allah'i anlatmak icin. Ama o kabul etmemisti. Simdi Hocaefendi Hristiyan Rahiplerine diger dinlerin alimlerine islama karsi olanlarin kinlerini azaltmak icin, islama karsi olmayanlari da islama isindirmak icin gidiyor onlarin yanina. Eger onun bu hareketi yanlissa, kim bilir bu zihniyetteki insanlar Efendimiz sav icin daha neler diyorlardir. Cunku Hocaefendi bu ahlaki Efendimiz sav'den ogrenmistir.
Ayrica Hz. Omer bir beldeye gidiyor ve orada cami yok. Rahip diyor ki buyrun kilisemizde namaz kilin. Hz. Omer hayir diyor tesekkur ediyor ve kilisenin yanindaki bos arazide namazini kiliyor. Sonra diyorlar ki neden boyle yaptin kilisede kilsaydin namazini. Ama Hz Omer diyor ki "Eger ben orada namaz kilsaydim benden sonrakiler orayi mescit yaparlardi kiliseyi de yikarlardi" nitekim oyle olmustur ve o namaz kildigi kilisenin yanindaki bos araziye cami insaa edilmistir.

EFENDIMIZ SAV BILE KAFIR'IN YANINA GITTI DIYALOG YAPTI. BIZ KIMIZ KI EFENDIMIZ'IN YAPTIGI SEYI TERKEDICEZ.

Bolu Beyi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
36
Tamam kafirin yanına gidilir de bunun adı dinler arası diyalog olamaz. Bu politika çerçevesinde samanyolu tv de geçen diyalog:
Çocuk: Anne, hristiyanlar da cennete girecek mi?
Anne: Tabi ki yavrum, onlar da Allah'a inanıyor biz de.

???

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
Diyalog meselesi sıkıntılı.Fetullah hoca efendiyi ben de severim ama doğru bulunmayan yönler var cemaat içerisinde.Ahmet Şahin de buna bir örnek."Hristiyanlar da cennete girecek" konusu tamamen apayrı bir tartışma konusu.

samanpan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
48
o konu biraz kendisi açısından sıkıntılı bi konu.
mesela ibni kayyım en katı ehli sünnet alimlerindendir.
şuan tekfir edecekler de onu kaynak gösterir. en sert odur sözün özü.
ibn teymiyye nin yolu.
o bile öyle der. yanıp günahları temizlenince girer diye. sonsuza kadar yanmayacaklarını savunur. onun yolundan gidenler bile bilmez bunu. konu ihtilaflı. ondan bişey demiyorum.

crazii_78

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
Ben din ile ilgili sohbetleri Cübbeli Ahmet hocadan dinlerim kendisinin yahudi hıristiyan cennete girer diyen cennete giremez isminde bir kitabı var.Kendisi kaynaksız konuşmaz o bende öğle inanıyorum bu konuya.

simal25

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
0
Türkiye adına baktığımızda türkçeyi dünyaya sevdiren,devletin yapamadığını cemaatin yapması takdire şayan,itikat konusuna gelince hepimiz kendi imanımızı sorgulamamız gerekmiyormu,eli öpülesi fedakar insanlar zor yetişiyor ve kıymetini bilelim Allah razı olsun yazı mükemmel

T

themaniac

Misafir
MUSLUMAN OLMAYANLARIN CENNETE GITME MESELESI

IMANIN ŞARTLARI​

İmanın şartları altıdır. Kim bunlardan bir tanesine dahi Allah’ın istediği şekilde iman etmezse mü’min olamaz.

Allah (c.c) şöyle buyuruyor:

“Ey inananlar! Allah’a, rasulüne, rasulüne indirdiği kitaba ve daha önce indirdiği kitaba inanmakta sebat gösterin. Kim Allah’ı, meleklerini, kitablarını, rasullerini ve ahiret gününü inkar ederse şüphesiz derin bir sapıklığa sapmıştır.” [Nisa: 136]

Allah’a (c.c) imanın geçerli olabilmesi için de şu altı şarta eksiksiz olarak iman edilmesi gereklidir. Bu şartlar ise:

1 - Allah’a İman: Allah vardır ve kemal sıfatlara sahiptir. Yarattıklarının hiçbirine benzemez. Hiçbir şey O’nun dengi ve benzeri değildir. Alemlerde, yerde ve gökte yalnız O yasama (kanun koyma) hakkına sahiptir. Bütün ibadetler yalnızca O’na yapılır.

2 - Meleklere İman: Meleklere Allah’ın (c.c) Kur’an’da, Rasulullah’ın (s.a.s) sahih hadislerinde onları vasfettiği şekilde iman etmek lazımdır ve bu iman şöyle olmalıdır: Melekler Allah’ın kullarıdır. Onlarda dişilik ve erkeklik yoktur. Nurdan yaratılmışlardır. Bir an bile Allah’a karşı isyan etmez, günah işlemezler. Devamlı Allah’a ibadet ederler. Kur’an-ı Kerim’de ve sahih hadislerde isimleri zikredilenlere isimleriyle; (Cebrail, Mikail, İsrafil, Malik, Rıdvan gibi) isimleri zikredilmeyenlerin de hepsine birden iman edilmesi gerekir.

3 - Kitaplara İman: Allah katından gelen kitaplara Kur’an-ı Kerim’de ve sahih hadislerde ismi zikredilenlere ismiyle; (Kur’an, Tevrat, İncil, Zebur) zikredilmeyenlere ise genel olarak iman etmek gerekir. Kur’an’ın dışındaki diğer kitaplar tahrif edilmiş olduğu için onlara Allah (c.c) katından geldiği şekliyle iman edilmesi gerekir. Kur’an ise Allah tarafından korunmak suretiyle kıyamete kadar baki kalacak ve yalnızca O’na bağlananlar kıyamet gününde kurtuluşa ereceklerdir.

4 - Nebi ve Rasullere İman: Kur’an-ı Kerim ve sahih hadislerde ismi zikredilenlere ismiyle, ismi zikredilmeyenlerin ise hepsine birden iman edilmesi gerekir.

5 - Ahiret gününe İman: Ölüm, berzah (ölümden kıyamete kadar olan olaylar), hesap, mizan, cennet, cehennem, kabirde azab veya mükafat göreceklerin acı ve lezzeti beden ve ruhlarıyla duyacaklarına ve en önemlisi öldükten sonra dirilmeye iman edilmesi gerekir.

ALLAH'A SIRK KOSAN, HASA ALLAH'IN OGLU ISA'DIR DIYEN TABIKI CENNETE GIREMEZ. ANCAK YEHOVA SAHITLERI VARDIR. ONLAR HZ. ISA'YA BIR PEYGAMBER OLARAK INANIRLAR. VE ALLAH'IN TEK BIR OLDUGUNA INANIRLAR.

Yukarida belirtilen iman sartlarindan birine bile uymayan varsa o insan cennete giremez. Ama kalbinde hardal tanesi kadar bile iman bulunan kimse cennete girecektir buyurulmustur. Bu hakikate binaen elbette Allah'a sirk kosmadan Allah'a inanan bir hristiyan kalmissa eger o da cennete girer.

AYRICA DAHA GECENLERDE AFRIKADA YENI BIR KABILE DAHA OLDUGU ORTAYA CIKTI. Simdi bu gunumuzde bile ne bizim onlardan haberimiz vardi ne de onlarin bizden. Simdi bu insanlar 21. yuzyilda olsak dahi onlar fetret devri yasamaktadirlar. Ve kendilerine de daha onceden Peygamber gelmemisse. Ama yaratici bir Allah'in olduguna inanmislarsa, iman etmis sayilirlar ve onlarda cennete girebilirler. Allah Peygamber gondermedigi toplumlari da melekler vs diger iman edilecek sartlardan muaf tutmustur. Sadece Allah'a iman etmelerini yeterli kilmistir.

BIRDE SU YONDEN DUSUNUN: Eger siz hristiyan bir ailede dogsaydiniz, hristiyan olacaktiniz. Ve o sekilde olecektiniz. Etrafindaki muslumanlarda kafir'lere, yani Allah'i yok sayanlara gidip Allah'i anlattigi halde. Allah'a inanan ama inancinda yanlisliklar bulunan sana gelmemis olacaklar. Ve ahiret gunu geldiginde, sana cehennem azabini gosterdiklerinde ve onunde o etrafindaki muslumanlar varken onlardan hesap sormayacakmisin????
"KAFIRLERE BILE GIDIP ANLATTINIZ KI ONLAR SIZIN ALLAH'INIZA YOK DIYORLARDI. NEDEN BANADA GELIP ANLATMADINIZ. BENI NEDEN CEHENNEME TERKETTINIZ" demeyecekmisiniz??? Elbette diyeceksiniz. Yeterki biz gidelim anlatalim, Islam'in guzelligini gosterelim. Bir cok hristiyan papazin musluman oldugu gibi olacak daha bir cok insan vardir. Ama oldu ki anlattigimiz insan ne yaparsak yapalim inanmayacak. Ona da en son radde bizden ahirette hakkini istememesi icin Ebu Cehil'in Efendimiz sav'e dedigi su sozu dedirtelim "Eger sen inandigin Rabbin huzurunda bundan hesaba cekilecegini dusunuyorsan tamam sen yapabilecegin herseyi yaptin ama ben inanmiyorum. Bir daha gelme artik" dedirtmek lazim ki. O insan tamamen kapilarini bize kapatmis olsun. Ahirette de bizim uzerimize bir yuk daha binmesin.

DAHA COK BILGI ALMAK ISTEYENLER ASAGIDAKI IKI YAZIYI OKUYABILIRLER:
Fethullah Gülen Hareketi ve Dinlerarası Diyalog

Dinler veya Din Mensupları Arası Diyalog Hareketi

Ekleme: Ayrica sorularla islamiyet'e sorulmus olan bu sorunun cevabini da okuyabilirsiniz.
BURADAN

ben size sadece bir kesit vereyim. en son paragraftan:
Teslis’e inananların bu âyetlerden alacakları çok dersler var. Hz. İsa (a.s.) her şeyden önce bir kuldur; risalet şerefiyle şereflenmiş bir kul. Annesi de, peygamber validesi olma lütfuna ermiş Saliha bir hanım. Onlara ilâhlık isnat edecek kadar ileri giden, yahut gerilerde kalan insanların Kur’anî mânâda Allah inancına sahip olduklarını söylemek güç gibi görünüyor.

Yani onlar dahi kesinlikle soyledir demek yerine guc gorunuyor diyorlar. Halbuki benim dusundemde teslise inanan bir kimse cennete giremez cunku sirk kosmustur. Ama bir yazi yazmistim ben hatirlarsaniz ilm-i siyaset. Bu yazidaki sistemle onlarda hristiyanlari islamdan sogutmamak kacirtmamak icin onlar cehennemliktir demiyorlar. Guc gorunuyor diyorlar. Yani biz muslumanlar olarak onlara yaklasmazsak, kim yaklascak??? Daha sapik zihniyetli insanlar yaklascak. Bakin Amerika hristiyanligin misyonerligin basi diyoruz degil mi? Noldu Amerikaya. adamlarin bir cogu hristiyanliktan ataistlige gecti. iyi mi oldu sizce? Adamin belki kucukte olsa bir ihtimali vardi. Bir yaraticiya inaniyorken, simdi maymundan geldigine inaniyor adam. Gelde simdi o karanlik kuyudan cikar o adami. Siz hic Allah'a inanmayanlarin icinde bulunmadiginiz icin onlara Allah'i anlatmaya calismadiginiz icin oturdugumuz yerden konusmak kolay gelebilir. Ama ben 7 yildir Budistlerin icindeyim ve iyi bir musluman ornegi sergilemeye calisiyorum. Ve yeri geldiginde de Allah'i anlatmaya yada yol gostermeye calisiyorum. Her Ramazan'da evime onlarca budist'i iftara cagiriyorum. Iftar vaktine kadar birsey yemeden bekliyor onlarda. Sonra da ezan okunuyor (PC'den, cami yokta buralarda). Sonrada duami edip basliyorumyemege ve onlarda basliyorlar. Sonra soruyorlar yaa bu Allah dediginiz kim diyorlar. Allah nerde diyorlar? Efendimiz'i soruyorlar sallallahu aleyhi ve sellem. siz iman etmeyi kolay mi saniyorsunuz arkadaslar. bizler imani cebimizde hazir bulduk. musluman ulke musluman aile. benim budistlikten muslumanliga gectigi icin ailesi tarafindan reddedilen ogrencim vardi. KOTU MU OLDU ONUNLA DIYALOG CALISMASI YAPTIK!!! KOTU MU OLDU MUSLUMAN OGRENCILERE BU COCUKLA ARKADASLIK YAPIN DEDIK KI ISLAM'IN GUZELLIGINI GORSUN.

Diyalog yapmamak bir bencilliktir bence. ben cennete gideyim de kim nere giderse gitsin!!! bu dusunce mu'mince bir dusunce olamaz ki HZ EBUBEKIR "ALLAH'IM BENIM BEDENIMI OYLE BUYUT OYLE BUYUT KI CEHENNEMI BEN DOLDURAYIM BASKA KIMSE GIREMESIN" DIYOR.

Bizde amaaan onlar nereye giderse gitsin. ben cennete gireyim yeter mi diyoruz? birde ustune diger insanlarinda cennetine vesile olmaya calisanlara laf mi atiyoruz????? ALLAH MUHAFAZA BUYURSUN ARKADASLAR!!! DIYALOG KONUSUNDA SORU BILE SORARKEN KELIMELERIMIZI COK DIKKATLE SECMELIYIZ YOKSA BIZI YANLIS YOLLARA SOKABILIR SOYLEDIGIMIZ SOZLER. NE DE OLSA HEPIMIZ NEFIS TASIYORUZ VE SEYTAN SUREKLI BIZLERI ALDATMA PESINDE.

Eger benimde yanlisim varsa buyrun ayetlerle hadislerle karsilik verin ki bende varsa bir yanlisim duzelteyim.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.