İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Firefox 3.0

ZdeArBaN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yine bu forumda akbank tan gelen bir mail miş gibi dolandırıcılığa sürüklenen bir arkadaşı hatırlıyorum, firefox kullandığından tarayıcısında "X" işareti gözüne çarpıyor ve sitenin sorunu olduğunu anlıyor dolayısıyla iş işten geçmeden uyanıyor.

her ikiside vazgeçilmezimiz olarak devam edeceği aşikar

Şıh

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Virtuozzo, sen önce tanımadığın birine, "yok site yapmaktan anlamazsın", yok "kullandığın IDE'ler sayesinde webmasterlık yaptığını sanarsın" , yok "sen ilk önce doğru düzgün kod yazmayı öğren" diye çeşit çeşit çamur atmaktan vazgeç ve ondan sonra da bunun böyle olmadığını gösteren bir savunmaya "marifetname" diyerek yine çamur atmaya çalışmaktan vazgeç.
Senin tanımadığın insanları çamurlamaktan başka görevin yok mu?
Kaldı ki; ben web'den anlamasam ne olacak, öğrenirim. Ama sen tanımadığın insanları küçük düşürmeye çalışmanın ayıp olduğunu nasıl öğreneceksin, onu düşün.
Cevabını aldıkça, ısrarla çamur atamaya çalışan sensin.
O marifetname dediğin şeyi durup dururken yazmadım. Senin bana durup dururken yazdıklarına karşılık olarak yazdım.
Buyur senin cümlelerin:

Öğrendiği masaüstü yazılımcılığı sayesinde IDE'lerle webmasterlik yaptığını sanıp, bunun adına da webin gelişmesine katkı diyenlere inat Firefox iyi ki var ve iyi ki bu mantalitede çalışanların başına bela olmaya devam ediyor.
Sen benim hakkımda ne biliyorsun? Hiç. Nerden biliyorsun benim masaüstü programcısı olduğumu? Bilmiyorsun. Nerden biliyorsun benim IDE'lerle webmasterlık yaptığımı? Onu da bilmiyorsun.
O halde bilmediği konularda ahkam kesen ben değilim sensin. Beni tanımadığın halde hakkımda ahkam kestiğine göre!!

Bu laflar senin değil mi? :

Firefox'a laf atacağınıza standartlara uygun kod yazmayı öğrenseydiniz bunlar başınıza gelmeyecekti.
Kusurlarınızı, eksikliklerinizi, Firefox'a itelemeye çalışacağınıza "Düzgün kodlama yapamıyorum" deme cesareti gösterin lütfen.

Haaaa, "Benim için bir işi ne kadar kısa zamanda bitirirsem o kadar iyi. Kodlama temiz mi, kirli mi bakmam, profesyonelim; parama bakarım." deseydiniz anlardım.
Ama onu da diyemiyorsunuz.
icon7.gif
Nerden biliyorsun benim düzgün kodlama yapamadığımı? Nerden biliyorsun benim zamandan tasarruf yapmak için şişirme site yaptığımı? Nerden biliyorsun benim para için site yaptığımı?
"Takım tutar gibi tarayıcı tutuyorsunuz " diyorum da boşuna demiyorum. Nasıl ki fanatik bir futbol taraftarı tuttuğu takıma laf söyleyene hırslanıp, elinden gelen her türlü çamuru atarsa, siz de aynısını yapıyorsunuz. Tarayıcılara, işletim sistemlerine, programlara aşık olur gibi bağlanıyorsunuz.
Yukarda Firefox'u neden sevmediğime dair bir kaç örnek de verdim. Onlara cevap verdin mi? yok. Niye? çünkü maksat aşık olduğun bir tarayıcıyı körü körüne savunmak. Cevap verip de ne yapacaksın? Laf söyleyene çamur at gitsin.

icon7.gif

Rekor görmek isteyenleri buradan alalım lütfen.
Şu üstteki bile senin fanatik bir Firefox taraftarı olduğunu ispatlıyor. Aynı şuna benziyor:
Ne Fener ne Beşiktaş nede Trabzooon, bu sene Firefox şampiyooon. Oleyy, oleyy. Avrupa Avrupaaaa duy sesimiziii, bu gelen Firefox'un ayak sesleriii.

Cevabını alınca da marifetname oluyor. Çamura devam yani.
Sen laftan anlamıyorsun, artık ne yazarsan yaz sana cevap yazmayacağım.
Hoşçakal.

Virtuozzo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Kaldı ki; ben web'den anlamasam ne olacak, öğrenirim.

1. Düzgün kodlamayı öğrenmiş olsaydınız; "IE only" sitelerinizin Firefox'a uymadığından dolayı şikayet etmezdiniz, demek ki öğrenememişsiniz.

2. Eğer iyi iseniz birileri sizi övecektir. Bu yukarıda yazdıklarınıza ısrarla marifetname diyorum, hatta kendinizi övmekten öteye geçmediği için kendini beğenmişliğin marifetnamesi de denebilir yerine göre.

3. Siz bodoslama Firefox düşmanlığı yaparsanız e birileri de fanatikliğini yapacaktır. Herkesin kendiniz gibi olmasını beklememelisiniz.
Hem öyle olsaydı piyasada internet sitesi kıtlığı çekilirdi. Malum bir site 3-5 senede bitiyor ya, o bakımdan.
icon7.gif

Şıh

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bak arkadaşım seninle gereksiz yere tartışmak istemiyorum ama ısrar edip, beni sana cevap yazmaya mecbur ediyorsun. Söylediğin herşey geçersiz ve asılsız iddia:

1. Düzgün kodlamayı öğrenmiş olsaydınız; "IE only" sitelerinizin Firefox'a uymadığından dolayı şikayet etmezdiniz, demek ki öğrenememişsiniz.
Sen benim sitelerimin "IE only" olduğunu nerden biliyorsun? Akıl var, mantık var, "IE only" siteyi kim yapar? Tam aksine ben ne diyorum? "Bir site yapıyoruz, bitirdikten sonra aynı siteyi bir de Firefox'a uydurmaya çalışıyoruz" . Bu ne demektir? "IE only" site yapan adam; sitesini Firefox'a uydurmaya çalışır mı hiç?
Üstelik bu benim yapmaya üşendiğim bir iş de değil. Benim kızdığım şey, yapılabilmesi normal olan bazı şeyleri Firefox'da yapabilmenin bir yolunun olmamasıdır. Yukardaki ilk iletimi oku orada bunlara dair 2 tane örnek verdim.

2. Eğer iyi iseniz birileri sizi övecektir. Bu yukarıda yazdıklarınıza ısrarla marifetname diyorum, hatta kendinizi övmekten öteye geçmediği için kendini beğenmişliğin marifetnamesi de denebilir yerine göre.
O yazdıklarını bana çamur atman sonucunda yazdığımı unutma. Ne yapsaydım; "Evet ben anlamıyorum" mu deseydim? Yada kuru kuruya "Hayır anlıyorum" mu deseydim? O zaman ne diyecektin? "Yok anlamıyorsun?" deyip kestirip atacaktın.

3. Siz bodoslama Firefox düşmanlığı yaparsanız e birileri de fanatikliğini yapacaktır. Herkesin kendiniz gibi olmasını beklememelisiniz.
Fanatikliği açık açık kabul ediyorsun demek ki.
İyi, birileri Yunan düşmanlığı yapsa, sen de gidip fanatik Yunanlı mı olmak zorunda kalacaksın? Birileri terör düşmanlığı yapsa, terör fanatiği mi olmak gerekecek? Kim neye düşmanlık yaparsa onun fanatiği olmak gerekir öyle mi?

Hem öyle olsaydı piyasada internet sitesi kıtlığı çekilirdi. Malum bir site 3-5 senede bitiyor ya, o bakımdan.
Sen siteden siteye ne kadar çok fark olabileceğinin farkında bile değilsin. Farkında olabilesin diye sana yaptığım sitelerin neden bu kadar uzun sürdüğünü açıkladım, onda da "marifetname" dedin. Sen en iyisi benim yaptığım siteleri boşver, sen kaç ayda site yapıyorsun onu söyle. 1 ayda mı? 3 ayda mı? Siteden siteye fazla zaman farkı olmadığına göre; sitelerin yapılış fiatları da hemen hemen aynı olmalı değil mi? O halde ben sana 4 ay süre vereceğim, 5000 dolar da para vereceğim bana istediğim siteyi yap. Bu söylediğimde son derece ciddiyim. Ben enayi değilim 5000 dolara 4 ayda istediğim siteyi yaptırmak varken, gidip de birkaç yıl uğraşayım. Cevabını bekliyorum işte sana teklif: 4 ay süre ve 5000 dolar para.
Bana yaptırmak istediğim sitenin özelliklerini de sorma, malum nasıl olsa süre bakımından farketmiyor. Site özellikleri ne olursa olsun, 4 ayda 5000 dolar para kazanacaksın. merak etme illegal site de yaptırmayacağım.
Cevabını bekliyorum.
Saygılar, sevgiler.

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29
"Takım tutar gibi tarayıcı tutuyorsunuz " diyorum da boşuna demiyorum. Nasıl ki fanatik bir futbol taraftarı tuttuğu takıma laf söyleyene hırslanıp, elinden gelen her türlü çamuru atarsa, siz de aynısını yapıyorsunuz. Tarayıcılara, işletim sistemlerine, programlara aşık olur gibi bağlanıyorsunuz.
Yukarda Firefox'u neden sevmediğime dair bir kaç örnek de verdim. Onlara cevap verdin mi? yok. Niye? çünkü maksat aşık olduğun bir tarayıcıyı körü körüne savunmak. Cevap verip de ne yapacaksın? Laf söyleyene çamur at gitsin.

Daha öncedende dediğim gibi."Takım tutar gibi tarayıcı tutuyorsunuz " sözüne sonuna kadar katılıyorum.Burdaki tarayıcı fanatikliğinin diğer bir çeşidide linux fanatikliği.Bu tip konular her forumda tartışılıyor zaten.İe mi firefox mu, amd mi intel mi, windows mu linux mu, fotoşop mu gimp mi vs. gibi tartışmalar her forumda var.Artık bu konuları okumaktan ve birilerinin çenesini susturmaktan yorulmuş durumdayım.9-10 ay önce olsa bu konu hakkında çok şey yazardım ama artık boşa uğraşmak istemiyorum.Çünkü hayatında 1 kere bile vista kullanmamış, sadece internetteki bikaç sitede 1-2 vista masaaltı görüntüsü görmüş adam vistayı kötülüyor.Kötülediği fikir adamın kendisine ait değil zaten.Orda burda okuduğuyla kulaktan doğma bilgilerle konuşuyor.E be adam bi bilgisayarına vistayı kur ondan sonra incele ne nedir, yeni özellikleri neler, x özelliği y özelliği neye yarar, bu z özelliğini buraya niye koymuşlar nasıl çalışır çalışınca ne gibi performanslar getirir, ne nerdedir nasıl yapılır ne işe yarar...Hayatında vista görmemiş adam ama en çok konuşan o.

Neyse lafı fazla uzatmak istemiyorum çünkü artık gereksiz, kişiliksiz insanlara laf yetiştirmekten bıktım onlar anlamamazlıktan gelmekten bıkmadılar.

Bence daha fazla tartışmayın.İşinin ehli olan zaten neyin ne olduğunu biliyor.. ;)

Virtuozzo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Sen benim sitelerimin "IE only" olduğunu nerden biliyorsun?
Önce IE only yapar sonra Firefox'a uydurmaya çabalarsanız yaşadığınız sorunla karşılaşırsınız.
Bu da siteleri IE only yapabildiğinizin kanıtı olsa gerek.

Ne yapsaydım; "Evet ben anlamıyorum" mu deseydim?
Eğer anlamıyorsanız "Anlamıyorum, bilmiyorum" demek kadar büyük erdem var mı yalan dünyada?

Fanatikliği açık açık kabul ediyorsun demek ki.
İyi, birileri Yunan düşmanlığı yapsa, sen de gidip fanatik Yunanlı mı olmak zorunda kalacaksın? Birileri terör düşmanlığı yapsa, terör fanatiği mi olmak gerekecek? Kim neye düşmanlık yaparsa onun fanatiği olmak gerekir öyle mi?
Her görüşün, düşüncenin veya her ne ise o şeyin sevmeyenleri - düşmanları olduğu gibi sevenleri - fanatikleri de olacaktır.
Firefox fanatiği olmak Yunan veya terör fanatiği olunacağı anlamına da gelmez.
Lütfen elma ile armudu karıştıran cahilce benzetmeler yapıp, kendinizi savunmak isterken göz çıkarmayın.

Sen siteden siteye ne kadar çok fark olabileceğinin farkında bile değilsin. Farkında olabilesin diye sana yaptığım sitelerin neden bu kadar uzun sürdüğünü açıkladım, onda da "marifetname" dedin.
Bir önceki mesajımın 2. maddesi hala geçerli. Nitekim herkes konuşur, herkes bir şeyler söyler; doğru veya yanlış.

O halde ben sana 4 ay süre vereceğim, 5000 dolar da para vereceğim bana istediğim siteyi yap. Bu söylediğimde son derece ciddiyim. Ben enayi değilim 5000 dolara 4 ayda istediğim siteyi yaptırmak varken, gidip de birkaç yıl uğraşayım. Cevabını bekliyorum işte sana teklif: 4 ay süre ve 5000 dolar para.
Bana yaptırmak istediğim sitenin özelliklerini de sorma, malum nasıl olsa süre bakımından farketmiyor. Site özellikleri ne olursa olsun, 4 ayda 5000 dolar para kazanacaksın.

Benim birileri ile çalışmamın 1. nedeni para değildir.
Siz bu mantalite ile dünyaları önüme serseniz de benim müşterim olamazsınız.

ZdeArBaN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
tartıştıkları konuya bakın hele....

moderatör arkadaşlar bu konuyu kitlese iyi olacaktır, gerekli bilgiler ilk sayfada mevcut zaten, bizde güncellememizi yaptık sğlsunlar.

desperado64

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bazı arkadaşlar diyolar ki firefox yüznden tarayıcı fanatikliği yapılıyor...... yahu sizin yaptığınız ne , metehan arkadaş FF3.0 final sürümü çıktı diyor IE kullanan arkadaşlar çıkıp laf sokmaya başlıyor...yaw kardeşim her tarayıcının bir hatası vardır ama sırf siteleriniz w3 standartları yüzünden düzgün çıkmıyo diye bu kadar da kötülenmezki ya.....Hem microsft bile anladı ve IE8 ile birlikte w3 standartlarına bağlı kalacağını açıkladı o zaman napıcaksınız IE8 ide kötüleyeceksiniz..... bu kadar özgürlük yeter bence(dikkat edin başsavcı kapatma davası açar:D) bir standartı olamsı lazım ki her tarayıcıda düzgün çalışsın sitelriniz ......

NeverCare

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
tartışmaya ne gerek var arkadaşlar. sakin.

:) ama forza İE ... Niye ie? firefox ile sitemi açtığımda colspanları kabul etmiyor. Bilmiyorum belkide eski sürümdür bendeki veya ayar yapmam gereklidir.

98 den beri web sitesi yapıyorum. firefox un yaptığı eski köye yeni adet getirmek. Yakında siteme yazıcam firefox kullananlar siteye girmesin diye :) (ciddi ciddi düşünülmüş bir olaydır) . aynı şekilde firefox " select form" da "onchange" i de kabul etmiyor. süper bir üyelik formu yapıyorum. kontrolleri javascript ile yapıyorum. ie de herşey normal, açıyorum firefox u işlemiyor.. bunlara ek olarak css ile bir site yaptım geçen gün. ie de normal olan site, firefox ta bembeyaz zemin üstüne içerik çıktı.

Aslında bütün bunlar benim tembelliğim nedeni, cahilliğimin nedeni.. Çözümü araştırmadım hiç. Bütün siteyi elden geçirmek belkide zoruma gitti.. Ama firefox un yaptığıda ayıp :)

Anlamadım gitti seni firefox ... Yıldızımız umarım bir gün barışır.

draga

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
firefoxun 2.. seri sürümünden sonra 3ü muhteşem buldum. sayfa açma hızı felan çok değişmiş. 2 serisi çok ağırdı ie ye göre. şimdi yine biraz ağır ama çok daha iyi olmuş. mesela ie de hızlıcevap butonları çalışmıyordu ff te çalışıyor. inanın dün indirdim çok ağır yine hiç bişey yapmamışlar diye cevap yazacaktım tesadüf bugün lazım oldu indirdim çok beğendim. ama tabiki ie 6 ve 7 nin yerini tutamaz ;)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5