İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Flash iSTEk - anlayanlar pls

DuslerForum.Org

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arkadaslar selamlar

flasha yenı b asladım ılk olarak tam bır templatede calısıyorum ancak bır noktada takıldım ve cozemıyorum herseyı denedım ama olmuyor bırkac flash anlayan arkadasa gosterdım yapamadılar
yapan arkadasa sonsuz sevgı ve saygılarımı sunucam ..

menuler grafikti sıldım her bırıne ayrı menuler olusturdum son olarak forum ısmınde bır menu olusturrdum forum yazıısına lınk verılıcek ama herkes bunun yapılamacayagını soyluıyor caresı yokmu butona cevrılemez mı

egerkı kesın yapılır dıyorsanız konuya fla eklıyecegım

yardımlarınızı beklıyorum

işaretlı yazıya lınk veremıyorum yaparım dıyen olursa fla verıcem

flashnw1.jpg

cakirx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
değişik bir yapısı yoksa verilir neden verilmesin. Forum yazısını butona çevir. Daha sonra butonun üstüne tıklayıp actions paneline aşşağıdaki kodu gir.

on (press)
{
getURL("http://www.siteadresi.com", "_blank");
}

DuslerForum.Org

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
şimdi editlediğim hazır tema kendi içinde oluşturulmuş sayfalar var link değil menü için hazırlanmış butonlar ortak kurulmuş ve bunların kodlaması script diyelim ortak yazılmış yani sayfalar instance name olarak belirli isimler verilmiş kodlamada buna göre belirlenmiş mesele link verme olarak değil link vermek için kodlamanın değişmesi yani benim iptal ettiğim menüleri tıkladığımda zaten sayfa boş kalıyor
lınk verılmıyor yanı cok pro ısı .

proscrias

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
forum isminde menü de ne demek? movie clip mi oluşturdun? ne oluşturduğunu anlarsam sorunu çözerim basit bişey bu.

AmacDizayn

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
link için bir dikdörtgen çiz ve bunu butona çevir. Daha sonra buton içine gir ve f6 ile sadece hit alanında keyframe oluştur. diğer up down dakileri sil. sonra sahneye gel . ve transpran yeşil bir dikdörtgen göreceksin onu seçip f9 ile action a geç. burada geturl komutunu kullanarak linkini verebilirsin. veya dosyanı buraya ekle.:)

AmacDizayn

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
şimdi editlediğim hazır tema kendi içinde oluşturulmuş sayfalar var link değil menü için hazırlanmış butonlar ortak kurulmuş ve bunların kodlaması script diyelim ortak yazılmış yani sayfalar instance name olarak belirli isimler verilmiş kodlamada buna göre belirlenmiş mesele link verme olarak değil link vermek için kodlamanın değişmesi yani benim iptal ettiğim menüleri tıkladığımda zaten sayfa boş kalıyor
lınk verılmıyor yanı cok pro ısı .

çok pro işi değil aslında. çalışırken güzel bir planlama. sayfaları ayrı mclerden çağırabilirsin action script bilgin varsa ve sayfalara instance name ini bildiğin mc içersinden link <> 1 gibi ilgili frame e link verirsin. illa aynı şekilde link yapman şart değil ki forumu zaten _blank olarak açtıracaksındır.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.