- Reaction score
- 0
İyi günler arkadaşlar;
Genişliği otomatik olan bi menü yaptım ve menüdeki butonları veritabanımdan çekip float:left ile yan yana sıraladım. Fakat bu butonlar, sayfanın genişliğini aşınca aşağı kayıyor. Benim sorunum burdan sonra başlıyor; bu alta kayan menüleri de yine birbirlerinin ardı ardına gelebilecek şekilde nasıl ortalarım ? Menünün olduğu kısım;
Menü Görünümü :
Benim olmasını istediğim hali (Photoshopta ortaya taşıdım butonları) :
Google'de de araştırdım ve bakmadığım konu kalmadı diyebilirim. Çoğu yerde her satırda 5'erli 5'erli sıralama gibi kodlar var ama Buton isimlerinin uzunluğu belli olmadığından her satırdaki buton sayısını sabitlemek istemiyorum. Aşağı kayan satırları nasıl ortalayabilirim ?
Genişliği otomatik olan bi menü yaptım ve menüdeki butonları veritabanımdan çekip float:left ile yan yana sıraladım. Fakat bu butonlar, sayfanın genişliğini aşınca aşağı kayıyor. Benim sorunum burdan sonra başlıyor; bu alta kayan menüleri de yine birbirlerinin ardı ardına gelebilecek şekilde nasıl ortalarım ? Menünün olduğu kısım;
PHP:
<table style="margin-left:8px; width:auto; height:auto; left:50%;">
<tr><td>
<?
$queryz = mysql_query("SELECT * FROM RH_Store_Menu ORDER By Id");
while ($listz = mysql_fetch_array($queryz)) {
$Menu = $listz['Menu_Name'];
?><table class="contentTable" align="center" style="float:left; margin-left: auto; margin-right: auto; width: auto; height: auto;" border="0" cellspacing="0">
<tbody>
<tr><td><strong><?=$Menu;?></strong></td></tr></tbody></table><? };?></td></tr></table>
Menü Görünümü :

Benim olmasını istediğim hali (Photoshopta ortaya taşıdım butonları) :

Google'de de araştırdım ve bakmadığım konu kalmadı diyebilirim. Çoğu yerde her satırda 5'erli 5'erli sıralama gibi kodlar var ama Buton isimlerinin uzunluğu belli olmadığından her satırdaki buton sayısını sabitlemek istemiyorum. Aşağı kayan satırları nasıl ortalayabilirim ?