Uzunca süredir sunucuma yönelik saldırılar yapılmakta. Özellikle MySQL tabanlı flood'lar yapılarak sunucumun sql yüklenmesi %200 seviyelerine çıkarılarak sunucumu yanıt veremez hale getiriliyor.
Bugün de phpBB3 kurulu forumuma yönelik bir saldırı ile sunucum uzunca süre devre dışı bırakılmış. MySQL işlem listesinde (processlist) bu ve benzeri yüzlerce bağlantı gördüm:
ID - Kullanıcı - Sunucu - Veritabanı - Komut - Zaman - Durum - SQL sorgusu
243631 - *** - localhost - *** - Query - 10587 - Locked - SELECT u.*, s.* FROM...
Burda sql işlem zamanı'nın çok uzun olduğunu ve işlem id'sinin de oldukça yoğun saldırı yapıldığını anlıyorum. Sorum şu: bu duruma karşı yapılabilecek bir sql optimizasyonu var mı? Var ise nedir?
Özellikle bilgili arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler.
Bugün de phpBB3 kurulu forumuma yönelik bir saldırı ile sunucum uzunca süre devre dışı bırakılmış. MySQL işlem listesinde (processlist) bu ve benzeri yüzlerce bağlantı gördüm:
ID - Kullanıcı - Sunucu - Veritabanı - Komut - Zaman - Durum - SQL sorgusu
243631 - *** - localhost - *** - Query - 10587 - Locked - SELECT u.*, s.* FROM...
Burda sql işlem zamanı'nın çok uzun olduğunu ve işlem id'sinin de oldukça yoğun saldırı yapıldığını anlıyorum. Sorum şu: bu duruma karşı yapılabilecek bir sql optimizasyonu var mı? Var ise nedir?
Özellikle bilgili arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler.