İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

form boş ise db ye yazmasın

maxcilopez

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Mrb arkadaşlar ben sitemde arana kelimeleri db ye yazdırıyorum
yanlız aşırı derecede boş yani kelime yazılmamış ama adam sanki ara demiş gibi durumlar oluyor ve db ye bom boş veri yazıyor

Şimdi kullandığım sistem şu
PHP:
$ccc = @duzenle($findstory);
$db->query("INSERT INTO sonaranan (date, aranan, duzenli) values ('$thistime', '$findstory', '$ccc')");

Burada
$findstory= Aranan kelime , Bu değer boş ise db ye hiç bir şey yazmasın Bunu nasıl sağlarım tşk.

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0

if (empty($findstory)) {
echo 'hadi len';
}
else {
$db->query("INSERT INTO sonaranan (date, aranan, duzenli) values ('$thistime', '$findstory', '$ccc')");
}
Örtmenlerim ne der bilmiyorum ama nacizane fikrim :)

selim61

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
12
PHP:
if($findstory!=""){
$db->query("INSERT INTO sonaranan (date, aranan, duzenli) values ('$thistime', '$findstory', '$ccc')");  }

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
isset is görmez bu durumda denemistim daha önce. formdan bilgiler geldiği için değer var gibi davranıyordu benim kodlarım. empty sorunumu çözmüstü, belki benim kodlarımın dangalaklığıdır.

selim61

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
12
isset is görmez bu durumda denemistim daha önce. formdan bilgiler geldiği için değer var gibi davranıyordu benim kodlarım. empty sorunumu çözmüstü, belki benim kodlarımın dangalaklığıdır.
evet yemiyormuş denedim şimdi.
if($findstory!="") böyle yaparız bizde :)

maxcilopez

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arkadaşlar olmuyor hala bir şekilde yazılıyor
Peki Şöyle bir koşul nasıl koyarız Şimdi Burada
(date, aranan, duzenli) values ('$thistime', '$findstory', '$ccc')"); }
duzenli yani $ccc değeri yok ise dbye yazılmasın
yani db de baktığımda duzenli alanında bir değer yazzsın kesinlikle boş olmasın. Tşk.

desoLate

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
PHP:
if(isset($alan1) and isset($alan2) and isset($alanN))
{
//sql sorguları
}
else {
echo "<script>alert('Boş alanlar bıraktığınız için işlem tamamlanamadı.');location.href='index.php';</script>"; exit;
}

Hangi alanların kesinlikle dolu olmasını istiyorsan yukardaki gibi belirtebilirsin ve hepsi dolu olduğu zaman sql kodları çalışır. Eğer istenilen alanlar dolu değilse uyarı alırsın. isset() yerine !empty() fonksiyonu da kullanılabilir.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.