İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Forum, Forumlar ve Forumcular

• Konbuyu başlatan Compni
  • Başlangıç tarihi
C

Compni

Misafir
Bu yazı da sizler için belirtmek istediğim bir kaç şey var. Başlıkta da yazıldığı gibi forum işini yapmak isteyen ve bunun için çaba gösteren ama elinde bunun için imkanı olmayan çok kişi var. Öncelikle forum işinin zor olduğunu herkes çok net bir biçimde bilir. Günümüzde hele hele bu işi yapmak daha da zor. Bir forumun büyümesi demek sitenin sahibine çok çok masraf demek günümüzde ki büyük forumlar bile reklam gelirlerinden sunucu parasını çıkartamıyor. Bunun dışında forumda zaten yapılacak diğer şey ücretli üyeliktir bu da çok bayat bir şey bana göre forum denilen şey herkese açık özgür olmalıdır. Forum sitesi kurmak isteyen forumlardan ayrılamayan insanlara burada sahte yazılım kullanarak, amaçsız forumlar kurarak, free ve ya düşük alt yapıya sahip sunucularda bu işi yaparak ileriye gidemezsiniz. Sizlerin bu hayallerini yıkmak istemiyorum ama doğrusu budur. Forum işini yapmak isteyen birinin bence daha önce o sistemi iyice öğrenmiş olması gerek ayrıca bilmek, bilgili olmak yetmiyor. En genel ihtiyaç paradır. Bu işin lisansı osu busu aylık en az size 300-400 liraya malolur. Bu işi yapmadan önce çevrenizi araştırmanız gerek öncelikle hiç bir şekilde genel bir site yapmayı düşünmemelisiniz bu iki katı masraf ve iki katı bilgi demektir. Bir içerik düşündüğünüzde inanın o içeriğe sahip iyi 2 site varsa.. Bir kere bu işi hiç düşünmeyin. Günümüzde yeterince forum var bana göre.. Dediğim gibi buna karşın bu işi en iyi ben yaparım diyorsanız. Ya zenginsinizdir. Ya da çılgın.

Önereceğim forum sistemleri (vBulletin, İPB)
Ücretsiz yazılımları önermem. SEO'ya da önem vermenizi dikkatle iletiyorum.

Yazı: Compni
Bu konu ile ilgili sorularınızı buradan iletebilirsiniz.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.