İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Forumu Hızlandırmak

smmugler

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar benim forumum acayip derecede yavaş kullanıcılar çok şikayetçi hızlandırmak için herşeyi yaptım en son plugin based template diye bir eklenti kurdum templateleri siteye db yerine siteye koyup yükü hafifletiyomuş öyle dedi acaba zararı olurmu ve başka ne yapabilirim?

aLLy

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
1 kere şu kodları kaldırmanı öneririm
<META http-equiv=Page-Exit content=BlendTrans(Duration=0)>
<META http-equiv=Page-Enter content=BlendTrans(Duration=0)>
2 ci olarak online kullanıcıları görüntülemeyi misafirlere kapat
3 cü olarak şu makaleyi okumanı öneririm gerçekten rahatlatıyor

nokie

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
Paylaşımlı hosting'mi kullanıyorsun? ozaman bu tür yavaşlıkların olması normal, forum kendine yeteceği kadar kaynak bulamazsa illaki yavaşlayacaktır.

Eklentileri veritabanında tutman yada dosya sisteminde muhafaza etmen nekadar çok plugin kullandığına bağlı, 5-10 arası eklentiler için sorun olmaz.

Yok server sana aitse belirtki detayları yardımcı olmaya çalışalım, bu şekilde kesin birşey söyleyemeyiz.

batubilir

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Vps kullaniyoruz ve site 2 gün öncesine kadar güzeldi
ancak ram yetersizliğinden 2 gündür 500 hatasi almaktayiz
sunucu ayarlarinin yapilmasi gerekmekte bu konuda yardimci olabilecek biri varmi ?

nokie

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
Vps kullaniyoruz ve site 2 gün öncesine kadar güzeldi
ancak ram yetersizliğinden 2 gündür 500 hatasi almaktayiz
sunucu ayarlarinin yapilmasi gerekmekte bu konuda yardimci olabilecek biri varmi ?

sunucu ayarlarının yapılması ve optimizasyon zahmetli ve takip isteyen bir iştir. VPS satın aldığınız firmadan bunu talep edebilirsiniz, bir çok vps zaten managed hizmetiyle gelmektedir.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.