İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Garanti Sanal Kart ve Godaddy Sorunu

XR9

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
mrb arkadaşlar. bu robert r parsons denen adam godaddy'nin patronu değilmi? 3 haziran günü sanal kartımdan 19,56 ytl çekilmiş. nasıl ve neden oldu bilemicem. kartın içinde 1 kuruş vardı ve internet alışverişine kapalıydı. şu anda kullanılabilir limitim -19,55 ytl.
http://img516.imageshack.us/img516/8458/godaddyjt1.jpg

işin diğer yanı (sanırım tesadüf değil) 1 haziranda yaptığım alışveriş:
http://img516.imageshack.us/img516/5570/godaddy2px7.jpg

ben 1 hazirandaki alışverişimde hesaba attım 30 ytl. 19,82ytl çekti godaddy işlem tamamlandı. kalan parayı tekrar banka hesabıma aktardım. 3 gün sonra tekrar neden aynı meblayı çekti godaddy? ikinci bir sorumda garanti sanal kartta para olmamasına ve net alışveşine kapalı olmasına rağmen godaddy nasıl para çekti.

ne yapmam lazım?

XR9

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
mail atarak durumumu bildirmiştim ve geri ödemeyi aldım. bu hafta içinde godaddy'den işlem yapanlar kredi kartı extrelerini kontrol etsin. iki defa ödeme yapmış olabilirsiniz. genel bir problem oluşmuş sanırım.

postama gelen cevap:
Thanks for contacting the Billing Dept. Over the last week we have expierenced double billing with our gateway. It is a issue that is well know and we are working on it. The second receipt will be refunded within 5-7 days.

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
yaa bende para olmasına rağmen domainlerimi regliyemiyorum kart hatalı diyor varmı böyle bişey olan başka

XR9

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
kart bilgilireini görüntüle/değiştir'den kartın internet alışverişine açık veya kapalı olup olmadığını kontrol et. büyük ihtimalle ondandır diye düşünüyorum.

sepulchral

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
@SpongeBob ; Şimdi karttan para çekilme sebebi bazı durumlarda bankalar onay veriyor yalnız para onların hesabına bir anda gitmiyor. Türkiye'deki gibi 9.99 YTL'lik bir ürün aldın diyelim, hesabındada 10 YTL olduğunu varsayalım hesabında 0.01 YTL kalıyor normalde.

Yurt dışında direk provizyonu veriyor banka yalnız bekletiyor. 15 gün içerisinde onlara parası gidiyor. Direct'de bu başıma geliyor benim. Efektif döviz farkınıda koyarsak için işine senden çektikleri para bunlardan kaynaklanıyor olabilir. Mesela 10 $ lık bir ürün alıcaksn 14 YTL tekabül ediyor ve sen 14 YTL'yi sanal kart hesabına atıyorsun. işlemi bitiyorsun bakıyorsun sanal kartındaki paraya 11 YTL düşmüş. Parayı geri çekiyorsun daha sonra o para senin kartından cekildiginde -11 YTL düşüyor hesabın. Eğer böyle bir durum olmuş ise bu normaldir. Hatalı çekim istisnadır herkesde gerçekleşmez yalnız yukarıdaki durum yurt dışı alışverişlerinde başınıza sıkça gelecek bir durumdur.

@mathiaxbars : Garanti bankası Sanal kartı çok iyi ve sorunsuz çalışan bir kart tabirimce. Yapman gereken ALO GARANTİ yi arıyarak sanal kartını iptal ederek yeni bir kart oluşturman .

Kolay gelsin.

XR9

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
evet sık sık oluyor. bazen -1 5 ytl, bazende +1 5ytl arasında değişiyor karttaki para.

ama bu kadar fazla olmamıştı hiç, zaten sorun bankadan değil, godaddy'den kaynaklı çıktı.

aydınlattığın için teşekkürler

expointt

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Garanti bankası Sanal kartı çok iyi ve sorunsuz çalışan bir kart tabirimce.

Garanti sanal karta paypaldan aktardığınız parayı nakit olarak kullanabiliyormuyuz yoksa internet alışverişinde mi?

Hangi bankalar sanal karta aktarılan parayı nakit olarak veriyor ?
Bilen gören söylesin ona göre gidip başvuru yapacağım.
Gidiyorum bankalara hesap açtıracağım personel benim sorduğum sorulardan bi haber,paypaldan bi haber !

nokie

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
Garanti sanal karta paypaldan aktardığınız parayı nakit olarak kullanabiliyormuyuz yoksa internet alışverişinde mi?

Hangi bankalar sanal karta aktarılan parayı nakit olarak veriyor ?
Bilen gören söylesin ona göre gidip başvuru yapacağım.
Gidiyorum bankalara hesap açtıracağım personel benim sorduğum sorulardan bi haber,paypaldan bi haber !

paypaldan, garanti sanal karta para aktarması yapamazsın.. çünkü onlar mastercard, visa yok.

sadece visa kredi kartlarına yapabilirsin.

mixcat

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
paypaldan, garanti sanal karta para aktarması yapamazsın.. çünkü onlar mastercard, visa yok.
sadece visa kredi kartlarına yapabilirsin.

Shop&Miles Visadir ve sanal kart olustururken visayi secebilirisin. Sakin hayir olmaz falan deme Garanti ekran goruntusu postalayim :)

nokie

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
Shop&Miles Visadir ve sanal kart olustururken visayi secebilirisin. Sakin hayir olmaz falan deme Garanti ekran goruntusu postalayim :)

Doğrudur, ben çoooook uzun zaman önce sanal kart açtığım için ozamanlar öyle bir seçenek yoktu.. şimdi koymuşlarsa çok güzel olmuş.

Yanlız bahsettiğiniz kredi kartına ait sanal kart ise ondan bahsetmiyorum ben, kredi kartsız, vadesiz hesaba bağlı sanal karttan bahsediyorum..

Farklı şeylerdenmi bahsediyoruz acaba?

çünkü arkadaşta bahsederken "garantiden açtıracağım" demiş, yani vadesiz hesap açtırıp ona bağtacağım gibisinden, bende ona istinaden yanıt verdim.

EDIT: siz "sanal kredi kartı"ndan bahsediyorsunuz, yani onu alabilmeniz için şahsınıza ait bir kredi kartınızın olması lazım, vadesiz hesaba bağlatacaksanız böyle bir seçeneğiniz yok, sadece mastercard alabilirsiniz.. umarım açıklayıcı olmuştur.

Kredi kartı olduktan sonra, gidip visa alır arkadaş zaten, sanal kartla neden uğraşsınki :)

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
garanti bankasında açılan sanal karta ister kredi kartından ister vadesiz hesaptan para aktarımı yapabiliyorsun. Ancak sanal kartın işlevi mastercard olarak çalışıyor visa olara değil.
Shop&Miles olayını ise kesinlikle bilmiyorum, tek bildiğim onunda bir kredi kartı oldugu ve onada sanal kart açarsan o açılan sanal kartın master olacağı ;)...Ama farklı bir uygulama ise ekran görüntüsünüde iştahla bekliyorum :D

mixcat

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Doğrudur, ben çoooook uzun zaman önce sanal kart açtığım için ozamanlar öyle bir seçenek yoktu.. şimdi koymuşlarsa çok güzel olmuş.

Yanlız bahsettiğiniz kredi kartına ait sanal kart ise ondan bahsetmiyorum ben, kredi kartsız, vadesiz hesaba bağlı sanal karttan bahsediyorum..

Farklı şeylerdenmi bahsediyoruz acaba?

çünkü arkadaşta bahsederken "garantiden açtıracağım" demiş, yani vadesiz hesap açtırıp ona bağtacağım gibisinden, bende ona istinaden yanıt verdim.

Dogru bi sanal kart var direkt hesaba baglanabiliyor ancak kredili degil bu once hesaptan havale yapiyorsunuz sonra harcama yapabiliyorusnuz. Shop and Miles a bagli olan ise diger bir salan kart secenegi ve de VISA.

Kredi kartı olduktan sonra, gidip visa alır arkadaş zaten, sanal kartla neden uğraşsınki :)

Sanal kartin tek amaci bu degil. Limitler belirleyerek harcama yapacaginiz zamanda aciyorsunuz kartinizi. Orn: Ben bi taksitle seyahat satin aldim gittim geldim falan sonra aylik taksitleri cekerken bi sonraki ay beni aradilar cekemiyoruz diye :) Bende acik biraktim o kartimi... Turkcelle de otomatik odeme talimati vermistim sonra onlarda cekemiyoruz diye aramislardi. Yani kart kapaliyken ais veris yapilamiyor. En buyuk avantaji budur bence.

mixcat

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
garanti bankasında açılan sanal karta ister kredi kartından ister vadesiz hesaptan para aktarımı yapabiliyorsun. Ancak sanal kartın işlevi mastercard olarak çalışıyor visa olara değil.
Shop&Miles olayını ise kesinlikle bilmiyorum, tek bildiğim onunda bir kredi kartı oldugu ve onada sanal kart açarsan o açılan sanal kartın master olacağı ;)...Ama farklı bir uygulama ise ekran görüntüsünüde iştahla bekliyorum :D

Kendimi Garanti satis temsilcisi gibi hisstetim ama neyse :)

Resimde gordugumuz VC. , Visa Carda takabul eder.

expointt

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar yanlış anlama olmuş ben size şöyle izah edeyim.

Hangi bankadan kredi kartı alırsak[visa olan][sanal kart açılabilen], Paypaldan aktarılan parayı:Nakit olarak çekebiliriz?

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Kendimi Garanti satis temsilcisi gibi hisstetim ama neyse :)

Resimde gordugumuz VC. , Visa Carda takabul eder.

ooo bilgi için teşekkürler sm nin sanalının visa oldugunu bilmiyordum :s Satış temsilcisi gibi hissettme, emin ol bilmiyorlar bunu :)
Sanal karta taksit yapıldığını duymuştum vadesiz hesapta para akışı oluyor ancak kk limit belli, bi yere kadar alışveriş yapılıyor. Benim alacaklarımda baya bi yüklü oldugu için kk limiti karşılamadı tabi. Sonra bankayla konuştuğmda böyle bir şey olmadıgını söyledi iyi dedim bende :)...Ama sen var diyosun ki üstüne ss var...
peki s&m sanal karta vadesiz hesaptan para aktarılabiliyormu ?
Yani ben hepsiburada.com dan 8000lira alışveriş yapsam bunu taksite böldürsem oluyor o zaman ?
dur ben bunuda sorayım :p
tekrar saol bilgi için ;)

@expointt
sanal kartlar visa olmuyor master oluyor...on kere yazmışlar zaten daha neyi soruyorsun ? s&m nin sanal kartıda visa olabiliyormuş belki ona aldırabilirsin.

expointt

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ooo bilgi için teşekkürler sm nin sanalının visa oldugunu bilmiyordum :s Satış temsilcisi gibi hissettme, emin ol bilmiyorlar bunu :)
Sanal karta taksit yapıldığını duymuştum vadesiz hesapta para akışı oluyor ancak kk limit belli, bi yere kadar alışveriş yapılıyor. Benim alacaklarımda baya bi yüklü oldugu için kk limiti karşılamadı tabi. Sonra bankayla konuştuğmda böyle bir şey olmadıgını söyledi iyi dedim bende :)...Ama sen var diyosun ki üstüne ss var...
Yani ben hepsiburada.com dan 8000lira alışveriş yapsam bunu taksite böldürsem oluyor o zaman ?

@expointt
sanal kartlar visa olmuyor master oluyor...on kere yazmışlar zaten daha neyi soruyorsun ? s&m nin sanal kartıda visa olabiliyormuş belki ona aldırabilirsin.

Tamam venom kızma canım . Ayrıca Paypalı nakite çevirmeyi de anlatabilir misiniz? O kısımda kafam karışık çünkü

nokie

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
Dogru bi sanal kart var direkt hesaba baglanabiliyor ancak kredili degil bu once hesaptan havale yapiyorsunuz sonra harcama yapabiliyorusnuz. Shop and Miles a bagli olan ise diger bir salan kart secenegi ve de VISA.

Sanal kartin tek amaci bu degil. Limitler belirleyerek harcama yapacaginiz zamanda aciyorsunuz kartinizi. Orn: Ben bi taksitle seyahat satin aldim gittim geldim falan sonra aylik taksitleri cekerken bi sonraki ay beni aradilar cekemiyoruz diye :) Bende acik biraktim o kartimi... Turkcelle de otomatik odeme talimati vermistim sonra onlarda cekemiyoruz diye aramislardi. Yani kart kapaliyken ais veris yapilamiyor. En buyuk avantaji budur bence.

sevgili mixcat :) biz bunların hepsini zaten biliyoruz, sen bize bilmediğimiz birşey varsa onları anlat. ;)

biz arkadaşın ihtiyacını daha konuyu açtığı andan itibaren bildiğimizden ona göre yanıt veriyoruz.

tekrar söylüyorum, garanti bankasından sanal kart olarak mastercard'dan başka bir kart alamazsınız.

sanal kredi kartını visa olarak alabilirsiniz oda şahsınıza ait bir kredi kartı olması gerekir, aksi takdirde alamazsınız.

bakın "sanal kart" ayrı "sanal kredi kartı" ayrı kavramlardır.. lütfen karıştırmayalım.

mixcat

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0

bu soruya da cvp verirsem artik iyise Garatiye calismis olcez... Nese soliim.. hesaptan para aktaramiyosun cunku bu KK bagli bi kart yani limit veriyorsun harciyosun bitiyor, ay sonunda esas kartina bagli ekstrede geliyor. Hic taksitli alis veris yapmadim, ama bi problem olacagini sanimiyorum her ay gerekli limiti bulundurursan sorun olmaz.

mixcat

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bakın "sanal kart" ayrı "sanal kredi kartı" ayrı kavramlardır.. lütfen karıştırmayalım.

ben ikiside aynidir mi dedim ki? :) sonuc itibariyle baktigimizda ayni matikla calisir birisi hesaba bagli digeride gercek kredi karina bagli. Aksini soylemiyorum.

Siz iyi biliyor olabilirsiniz bilmeyenler icin yazdim.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.