İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Garip durum...

gifted

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Arkadaşlar bu sabah çok ilginç bir durumla karşı karşıya kaldım.Gece uyurken birden desktop pc'im kendi kendine açıldı.Ben tam uyanıyorken tekrar kendi kendine kapandı.Daha sonra tekrar açıldı.Baktım sürekli aç kapa yapıyor.

Fişini prizden çektip yattım.Sabah kalktığımda desktopta bir hareketlilik yoktu.Fakat (fişe takılı olmayan) laptop kapalı durumda olmasına rağmen kendi kendine açılıp kapanmaya başladı.Laptop direk kapatmıştım yani uyku modundaydı onuda tamamiyle kapatıp sorunu çözmüş gibi olsamda hala desktop açamıyorum.Fişe taktığım zaman kapat aç yapıyor.Laptopuda şuan kullanıyorum.Açıkken birşey olmuyor.

Ben durumun elektrik hattından olacağını düşünmüştüm.Fakat fişe takılı olmayan laptop nasıl açılıyor onu hala anlamadım.Durum bundan ibaret mantıklı bir açıklaması olan var mı?

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
teknik servise götürmeni tavsiye ederim yada pili çıkar pilsiz kullan

Senol

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
1
bulunduğunuz bolgedeki elektrik hatlarından kaynaklı bir sorun olabilir.

sepulchral

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Desktop PC'nin arkasından elektrik kablosunu cıkartıp tak. Tekrar açmayı dene. Bölgesel bir sorun olabilir. Veya bir virüs yemiş olabilir. Uzaktan erişime acık mı bilgisayarın biosdan kontrol et.

MéDicLiFé

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Cin girmiş okuyup üflemem lazım:D
Eğer seolu okursam 750 Euro + Devamlı olarak okunmasını istiyorsan sana birde bot ayarlarıs toplam 1000Euro tutar:D

ToKoBa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Elektirk elektronik işlerinden anlayan daha iyi bilir fakat fişe takılı olmayan laptobun da aynı şeyi yapması benim aklıma manyetik bir akım kaynaklı olabileceğini getiriyor. TEDAŞ vs çalışma yapıyor mu sokakta ya da yakınalrda trafo, yüksek gerilim hattı vb var mı?

Sanayi tipi buzdolaplarının dinbinde duran monitörler bozuluyor manyetizmadan dolayı. Ben yaşadım bunu bir daha da iflah olmadı monitör.

gifted

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Bende manyetik bir alan olduğunu düşünüyorum.100 metre kadar ilerimizde bir inşaat çalışması var.Onun bir etkisi olur mu bilmiyorum.İnşaat başlayalı 2-3 hafta oldu.

Bu arada desktop fişini ara sıra takmayı deniyorum.Ancak biraz açılıp sonra tekrar kapanıyor.

Ayrıca arkadaşlar virüs vb. diyenler tek pc de sorun yok.Yani 3 pc'de aynı virüsü yemiş olma ihtmali düşük ihtimal...Bu bana göre pc bazlı bir sorun değil.Genel bir problem var ama çözemedim :)

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
Gerçekten çok ilginç bir sorun, ilk defa böyle birşey duydum.

T3chn0

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
bilgisayarı bi hocaya götür göster okuyup öflesin. :p

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
Hemen yabancı forumları inceledim.
Benzer şeyler başkalarının da başına gelmiş.
Tahmin sadece ama elektrik akımındaki değişiklik bilgisayarın güç kaynağına zarar vermiş olabilir, fanını arzalandırmış olabilir. Kendi kendine kapanma aşırı ısınma sonucu olurmuş.
Laptop olayı için henüz bir tez üretemedim, manyetik birşeyler olabilir.

gifted

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Sadece benim pcler değil.Alt kat komşusunun pc de aynı sorundan şikayetçi :)

Buradan her hangi bir bilgisayar'a ait donanımsal sorun olmadığını düşünüyorum.

gifted

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Elektrik akımındaki değişim, düşme (inşaat akımı çok çekiyor olabilir) etraftaki herkesi etkileyebilir.

İngilizcesi olanlar için
http://askbobrankin.com/computer_restarts_itself.html
http://wiki.answers.com/Q/Why_would_a_PC_restart_itself_without_having_been_rebooted

Benim fikrimde elektrik akımı olduğu yönünde ancak bu büyük bir sorun olacak.Gidip inşaatı durdurun diyemeyeceğime göre şimdi desktopu daha açacak mıyım yani?

Yarın bir tedaş'ı ararım.Ancak onlara durumu anlatmak deve hendek atlatmaktan daha zor gelicek.Yarın tahminim o diğerine o diğerine derken sorunu 20 kişiye anlatır.Bir sonuç alamadanda telefonu kapatırım :)

gifted

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
gece fişten çek aleti laptopu da komple kapat uyku modunda bırakma sorun çözülür

Öyle bir imkanım olsa zahmetlide olsa yapardım.Fakat desktop pc açamıyorum malesef kendi kendine kapanıyor.Alt komşununda pc kapatmaya çalışınca açılıyormuş,açmaya çalışınca kapanıyormuş.Onlarda uğraşıp duruyor.

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
Voltmetre varsa voltajı ve akımı ölç bir bakalım.

voltmetre.jpg

Senol

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
1
iyinet bi dur telaşeye verme adamı nerden bilsin bu arkadaş voltaj ölcmeyi :D

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.