İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Garip durum...

gifted

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Malesef voltmetre yok.Şimdi haber aldım.Yine evin 100 metre aşağısında trafo çalışmaları yapılıyormuş.Yolları filan kazmışlar.Belki oradan bir sorun çıkıyordur.Fakat öyle bir alan sadece bilgisayarları değil tüm elektronik eşyaları etkilemez miydi?

hakan20

0
Yasakli Uye
İyinet Üyesi
Reaction score
0
VOLTAJ KORUMALI PRİZler var voltaj aşırı yükselse bile prizle fazla değişim olmuyor.Bence bu tarz prizleri kullanmanızda fayda var.

iBiL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Eğer bilgisayar kısa süre içinde açıkken kapanıyorsa içini aç fan'ı falan temizle ondan olabilir. :)

gifted

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Eğer bilgisayar kısa süre içinde açıkken kapanıyorsa içini aç fan'ı falan temizle ondan olabilir. :)

Tek pc değil 3 pc onun için pc bazlı bir sorun değil.

ups almak mantıklı ancak soruna çözüm olur mu bilmiyorum bakalım artık bulucaz bir çare...

MéDicLiFé

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bu konuda ciddimiydiniz ki siz?
Ben direk espiriye aldım durumu ama sanırım gerçektende olmuş:S

Yani power durumda bir bilgisayar tam açılırken tekrar restart olur biçimde kapanıp kapanıp açılması bir trojandan kaynaklıydı ismini hatırlamıyorum şuanda ama ben çok yaşadım...

Ama sen hiç çalışmayan bir pc için kendi kendine açılıyor diyorsun.

Kuvvetle muhtemel olarak power düğmen artık basa basa yalama olmuş olabilir diye düşündüm. Yada içten sıkışma yapmış olabilir. O yüzden önce açılır sonra 5 saniye basılı kaldığı için tekrar kapanır sonra tekrar açılır...

Ama laptopta aynı şeyi yapıyorsa tavsiyem o evi öylece bırak bir tatile çık:)

Edit: Şaka bir yana eklemek istyediğim bir şey daha var. Laptop için elektrik akımı problemi büyük hasarlara yol açmaz. En fazla pilini bozarsın donanımsal olarak bir arızayla karşılaşmazsın ama normal pc'in direk olarak yiyor elektiriği ve ilk önce güç kaynağın sonra ana kartın ve HDD den sırayala yanıyor ters bir durumda.

Benim başıma geldiği için nasıl bir şey olduğunu iyi bilirim:) O yüzden Bir tane güç kaynağı al pc için.

Gemlikli

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
kardeş sen halisülasyonmudur ne ondan görmüş olmayasın. yarıuykulu iken böle şeyler görmek mümkün

MéDicLiFé

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ama yalan söylemeyeceğim eğer benim başıma böyle bir şey gelseydi sanırım çok kötü hissederdim kendimi. 2 yıl önce bir ölüyle saatlerce asansör kaçamağı yapmak zorunda kalmıştım elektirkler gittiği için ve zaten büyük bir asansörde kapalı kaldıysanız çıkartılabilmeniz en azından 4 saat sürüyor birde teknik bir eleman yoksa.

Zaten içerde kaldığınızdan kimsenin haberi bile olamıyor çünkü cep telefonları çekmiyor ve o kalın asansörü tekmeleseniz dahi ses gitmiyor. Üstüne üstlük yardım tuşunuda geri zekalının biri koparmışsa durum daha da ciddileşiyor.

Bende direk olarak tekmelemeye başladım kapıyı derken birkaç sağlam tekmeden sonra gerinip bir tekme daha atayım dedim ve bir adım geri gittiğimde popomda bir el hissettim.
Bu durumu daha da ciddi kılıyor=)
Sonra kendimi asansöre vurmak suretiyle çığlık atarak kaçmaya çalıştım ama 3 metre karelik bir yerde 2.80 biri yatıyorsa kaçacak 20 santimlik yerinizin kaldığını gördüm.

Direk olarak "bak kafana steteskopla bir patlatırım görürsün" moduna girdim sonra bir steteskoba bir ölüye bakınca sanırım işe yaramayacak dedim neyseki çıkartıldım.

Attığımda tekmelerle asansör sallandığı için adamın eli düşmüş sadece sedyenin yanından ama o an sağlıklı olarak onu düşünemedim tabiki...

Ama daha yeni olduğum için uzunca bir süre etkisinde kaldım itiraf etmek gerekirse.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Halka'da da işler bu şekilde başladı, televizyon açılıyordu kendi kendine. Benden söylemesi.

Efsane

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Kendi fikrim;
Şebeke gerilimi düşünce akım düşmesi sebebiyle yeterli gücü bulamayıp, sistem kendini resetliyor.. Laptopu pilsiz kullanma, şebeke gerilimindeki düşmeyi Tedaş arızaya bildir.

gifted

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Hala bir çözüm bulamadık.Pazartesi kadar bekleyeceğim.Sonra Tedaş vb. kurumlarla bir görüşürüz artık.Desktop hala açamıyoruz.Laptop'ta uyku modunda bırakmıyorum :) Desktopta dünkü açma girişimlerimde çok ilginç pc açılıyor.Biraz bekledikten sonra windows kendini doğru şekilde windows kapattan kapatıyor.

Halka filmine gelince foruma yazmamın tek sebebi o.Eğer ben gidersem bu konuyu bilen herkesi yanımda götürücem :)

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Ya sen kimdin bu arada, ben seni SargeT sanıyordum, ama değilmişsin. :)

gifted

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Arkadaşlar bu bir şaka değil.Benim pc de trojan olabilir.Yada angelo senden şüpheleniyorum :)

Biraz önce yanlışlıkla alıntı tuşuna basacağıma düzelt tuşuna bastım.Daha sonra geri çıktığımda buyrun ekran görüntüsü;

http://img522.imageshack.us/img522/2152/bunesimdiab4.jpg

Sınırsız sayıda açılmaya başlandığı için pc kapatmak zorunda kaldım...

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
O ne ya korku filmi gibi, bana bak beni çekme bu dramın içine ben masumum, benim bilgisayara da girmesin bunlardan :)

gifted

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Alın size bir garip durum daha...Hangi durum oluşursa pc bu kadar çok pencere açar?İlk başta sayfayı görüntüleyemiyordu.2 kere yenilemesi için bastım oradan mı takıldı acaba?

MéDicLiFé

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bence bilgisayarına şimdi sağlam bir antivirüs programı kur. Hatta eğer dilersen bende AVG Profesyonel Edition Key var. Lisanslı kendim için almıştım ama kullanmıyorum. Onun keyini vereyim. Onu kur ve güzel bir tarat dosyalarını sonra temiz olduğundan emin olduklarını yedekle bir cd ye. Sonra yedekleme bitincede format atma direk olarak başlangıç disketi tak ve Fdisk yap. Sürücüleri sıfırdan oluştur sonrada o zaman herangi bir problem kalmayacağını göreceksin.

Bu yöntemide ben seagate'in bu kısa zaman içinde bir virüslü hard disk üretimi olayı vardı orda okudum onlarda bu şekilde yapmışlar çözüm için sitelerinde yazıyordu.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.