İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Gelde paylaşım yap !

biRtuRk

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
3 gün önce bir arkadaşım tarafımdan pr7 bir toplist sitesinin olduğunu öğrendim.Üzerinde fazla geçmeden vatandaşın biri x bir tane forumun birinde paylaştı bu toplist sitesini. Herşey normal seyir ederken bizim vatandaşlarımız adama bir yüklenme yaptılar normalde toplam en fazla 30k hit sayan sayaçlar birden 150k ya fırladı. adam bunun farkına varmaz mı ? Herkesi sildi. tekrar ekledik tekrar sildi. bu boyle yaklaşık olarak 10 kere devam etti. Günde 4 kere sildigine tanık oldum. Bu sabah 06.00 sıralarında eklediğim sitede su anda hiç bir türk sitesi yok ! ve tekrar ekleyeyim dedim ama sanırım bu sefer türk ip leri banlanmış.

Bunun sebebi adamın hiti taş çatlasın 3k iken adam orada 60k hit saydiriyor. Sonra da adam alayını siliyor. Şimdi paylaşım yapmak ne kadar doğru burada bunu soyler misiniz ?

Eminim yakında o site botnet kurbanı olursa şaşırmayın.

Not : Burada derken iyinet veya diğerleri ile hiç bir alakası yoktur.

gifted

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Yazdığınız doğru fakat buna hangi forum sitesi önlem alabilir ki?Biz x kişilere insan olmayı,abartmamayı,bencil olmamayı öğretebilir miyiz?Şimdi kimse eğitim filan yazmasın,biz gelip buraya türev,integral sorusu ile üye alsak,eğer o kişinin kişiliği öyleyse ne okursa okusun, sonuç değişmez.

Yani yapılacak tek şey zihniyetin değişmesi,oda nasıl olur,bilinmez...

biRtuRk

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Benim zaten forum sitelerinden bu tarz olaylara karşı bir beklentim yok. Benim kızdığım bizim insanlarımız. İnsan gibi kullanılsa sen 1 basamak yukarı cıkmak ugruna sahtekarlık yapıp farklı sitelerden çektirirsen, sana bu hizmeti veren şahsın makinasını zorlarsan ne bileyim bir şekilde bu insana zarar verirsen bunun zararını sen değil biz görürüz. Benim anlatmak istediğim bu. Farz edelim ben bir tane daha boyle bir site buldum ben bunu kesinlikle ve kesinlikle paylaşmam. Hem bana zarar verecek. Hemde toplist vs. hizmeti veren adama zarar verecekler. Şu anda bahsi geçen site register sayfasini hizmete kapatmış. Ben emin ki bu adam saldırılardan kurtulamayacaktır.

gifted

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Benim zaten forum sitelerinden bu tarz olaylara karşı bir beklentim yok. Benim kızdığım bizim insanlarımız. İnsan gibi kullanılsa sen 1 basamak yukarı cıkmak ugruna sahtekarlık yapıp farklı sitelerden çektirirsen, sana bu hizmeti veren şahsın makinasını zorlarsan ne bileyim bir şekilde bu insana zarar verirsen bunun zararını sen değil biz görürüz. Benim anlatmak istediğim bu. Farz edelim ben bir tane daha boyle bir site buldum ben bunu kesinlikle ve kesinlikle paylaşmam. Hem bana zarar verecek. Hemde toplist vs. hizmeti veren adama zarar verecekler. Şu anda bahsi geçen site register sayfasini hizmete kapatmış. Ben emin ki bu adam saldırılardan kurtulamayacaktır.

Bende forum siteleri yada size dönük yazmadım.Genel olarak konuştum malesef durum böyle...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.