İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Geleceği Yazanlar Uygulama Maratonu’nda finalistler belirlendi

deltafx

0
İyinet Üyesi
Katılım
20 Kasım 2013
Mesajlar
1,713
Reaction score
0
En iyi uygulama geliştiren ekibe Silikon Vadisi yolu göründü

Geleceği Yazanlar Uygulama Maratonu’nda finalistler belirlendi

• Turkcell’in yerli mobil yazılım seferberliği Geleceği Yazanlar sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlattığı “Uygulama Maratonu” sona erdi.
• 600’e yakın kişinin başvurduğu maratona, değerlendirmelerin ardından 18 şehirden 153 geliştirici (60 ekip) katıldı. Yazılımcılar arasında Mozambik ve Kanada’dan da yazılımcılar bulunuyor.
• 6 hafta boyunca danışmanlardan rehberlik alan ve geliştirme çalışmaları yapan katılımcılar, 45 farklı uygulama geliştirdi.
• Turkcell Teknoloji’de gerçekleştirilen finalde, 5 uygulama dereceye girdi, 3 uygulama jüri özel ödülü aldı.
• Ödül alan uygulamalar, Akıllı Lokasyon, Pinicate, Miko ve Dodo’nun Maceraları, Bozuk Yol ve Akıllı Anahtar uygulaması oldu. Jüri özel ödülünü ise Pogitive, Kan Bağım ve Sosyal Karınca uygulamaları aldı.
• Maraton’da dereceye giren ekipler 3 aylık devam sürecinde iş modelleri ve stratejileri geliştirecekler, en iyi gelişme gösteren ve en iyi iş modelini oluşturacak ekip Silikon Vadisi’ni ziyaret etme şansı kazanacak.

[https://iziletisim.files.wordpress.com/2014/06/toplu-gc3b6rsel.jpg[/img]
İmg]Turkcell’in geçen yıl başlattığı “Geleceği Yazanlar” projesi kapsamında hayata geçirdiği ve 6 hafta süren “Uygulama Maratonu” sona erdi. Ön eleme sonrası finale kalan 16 ekipten, ilk 5’e kalan uygulamalar çeşitli ödüller alırken, 3 uygulamaya da jüri özel ödülü verildi.

Yerli mobil yazılım seferberliği hedefiyle geçtiğimiz yıl hayata geçirilen “Geleceği Yazanlar” kapsamında 5 Nisan’da başlayan Uygulama Maratonu’na yaklaşık 600 kişi başvurmuştu.
Yapılan değerlendirme sonrası 18 şehirden (Ankara, Adana, Antalya, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, İstanbul, İzmir, Karabük, Kayseri, Montreal, Kocaeli, Konya, Sakarya, Tekirdağ, Yalova) 153 kişinin (60 ekip) yarıştığı maraton 6 hafta boyunca devam etti.
60 ekip, “Teknoloji ile İyileşen Yaşamlar” başlığı altında Eğitim, Sağlık, Mobil Finans, Ulaşım, M2M, İş Dünyası ve Sosyal Sorumluluk alanlarında uygulama fikirlerini danışmanlardan destek alarak geliştirdiler.

6 haftada 300 bin satır kod yazıldı

6 hafta boyunca 300 bin satır kodun yazıldığı maratonda 45 uygulama geliştirildi. Bu uygulamalar arasında yapılan ilk değerlendirme sonrasında, 16 uygulama finale katılmaya hak kazandı. Turkcell yöneticileri ve danışmanlardan oluşan jürinin yaptığı final değerlendirmesi sonucunda ise 5 uygulama ödül almaya hak kazandı. 3 uygulama ise jüri özel ödülüne layık görüldü.

Finale kalan uygulamalara ödülleri verildi

Maratonda finale kalan uygulamalara, akıllı telefon, tablet, bilgisayar ve uygulamayı tanıtım desteği gibi ödüller verildi. Bunun yanı sıra etkinlik katılımcılarına, sektörü deneyimlemek ve vizyon kazandırmak için Turkcell iş ortakları ve Turkcell’de iş ve staj imkanları sunulması planlanıyor.

En başarılı uygulamayı geliştiren ekip Silikon Vadisi’ne gidecek

Geleceği Yazanlar Uygulama Maratonu finalistlerinden uygulamasını geliştirerek, en iyi iş modelini yaratacak ekip ise Ekim ayında Silikon Vadisi’ne gitme ve Turkcell iş ağında bulunan şirketlerle görüşme şansına sahip olacak.

İlker Kuruöz: “Teknoloji ile sosyal dönüşüm yaratmak istiyoruz”

Uygulama Maratonu finalistleri ile bir araya gelen Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, “Artan mobilleşme; girişimciler, bilişim sektöründe çalışanlar ve öğrenciler için birçok fırsatın kapılarını aralıyor. Bu potansiyeli harekete geçirmek ve her sektörde mobil uygulamaları etkin kullanarak Türkiye’yi bir adım daha öne taşımak için gençlerin yaratacağı uygulamalar büyük önem taşıyor. Türkiye İçin Mobil Yazılım Seferberliği felsefesi ile yola çıktık ve Geleceği Yazanlar projesini hayata geçirdik. Proje kapsamında gerçekleşen “teknoloji ile iyileşen yaşamlar” odaklı uygulama maratonumuz, gençlerin teknolojiyi kullanma potansiyelini nasıl üretkenliğe dönüştürdüğünün bir göstergesi haline geldi. Maratona kısa zamanda çok yoğun başvuru oldu ve geçen 6 hafta boyunca katılımcılar büyük bir heyecan ve ilgiyle uygulamalarını geliştirdiler. Ortaya birbirinden değerli uygulamalar çıktı. Sadece finale kalan değil, maratona katılan diğer uygulamaları da yakından takip etmeye ve desteklemeye devam edeceğiz. Bu anlamda Türkiye’de büyük bir potansiyel var ve Turkcell olarak bu potansiyeli desteklemek ve teknoloji ile sosyal dönüşüm yaratmak istiyoruz. Bu maratonda gençlerden aldığım enerji ve heyecan, Türkiye’nin gelecekte mobil uygulama pazarında liderliğe oynaması için nasıl büyük bir potansiyele sahip olduğunu gösterdi” dedi.
Kardelenler de Uygulama Maratonu’nda

Turkcell’in Kardelenler projesi kapsamında eğitim bursu ile desteklediği üniversiteli kız öğrenciler arasından seçilen 12 Kardelen de katılımcılar arasında idi. Turkcell’in kadınların bilişim alanında daha etkin olması vizyonu ile desteklediği maraton katılımcısı kız öğrenciler Geleceği Yazanlar Uygulama Maratonu’nda yer almanın kendileri için hem çok büyük bir tecrübe hem de fırsat olduğunu belirttiler..

Dereceye giren uygulamalar:

1-Akıllı Lokasyon: Akıllı Lokasyon Platformu, iBeacon protokolüne sahip cihazlar aracılığı ile mikro lokasyon tespiti yapmayı sağlayan yazılım geliştirme kiti ve başkalarının da üzerinden yazılım geliştirebilmesi için API sunan bir platformdur.
2-Pinicate: Pinicate, mobil kullanıcılarının yakınında olan olaylardan haberdar olmasını ve kaydedeğer haberleri büyük kitlelere ulaştırmasını sağlar.
3-Miko ve Dodo’nun Maceraları: İpad’e özel olarak Türkçe hazırlanan “Miko ve Dodo’nun Maceraları”, 0-5 yaş arası çocuklar için eğitici oyunlar ve etkileşimli hikayeler içeren bir çocuk gelişim uygulamasıdır.
4-Bozuk Yol: Telefonun sensörleri ve GPS desteği ile arabada giderken bozuk yolları tespit eder ve önceden uyarı verir.
5-Akıllı Anahtar: Evin ya da işyerinin kapısını bir kamera ve telefonun ürettiği kare kod yardımıyla uzaktan kilitleyip açmaya yarayan bir uygulamadır.

Jüri özel ödülü alan uygulamalar:

1-Pogitive: Mobil, tablet ve web sitesi aracılığı ile sosyal medya üzerinden bir haber dağıtım uygulamasıdır.
2-Kan Bağım: Kan veya trombosite ihtiyaç duyan ve bağışlamak isteyenler için geliştirilmiş sosyal sorumluluk projesidir.
3-Sosyal Karınca: sosyal sorumluluk etkinliklerini tek bir kanaldan görmeyi, katılmayı ve takip etmeyi sağlayan bir uygulamadır.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Üst