İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Genel veritabanı sorularım...

grazor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar bilgisayar mühendisliğini kazanana kadar sadece kod yazmayı bilen az-buçuk donanımdan anlayan biriydim.Ama okumaya başladıktan sonra anladım ki veritabanı çok önemli.Bu anlamda tatilden de yararlanarak çalışmalar yapıyorum.Sizlere 2 sorum olacak bu konuda yeni olduğum için lütfen tam bir şekilde açıklarsanız sevinirim.
1)Linux üzerine oracle kurmaya çalışıyorum gerekli rpm leri yüklemem gerek linux'ta terminalde bunları yazıyorum rpm -ivh .... diyorum permission denied gibi bir hata alıyorum.Arkadaşın biri bilmem ne etkilerini açman gerek dedi ki ben yeni olduğum için anlamadım:S
2)Mysql kurmaya çalışıyorum şimdi hem linux a hem windowsa.Şimdi windowsta kurarken tam olarak ekranda şunlar yazarken:
-Prepare configuration
-Write configuration file
-Start service
-Apply security settings
we execute diyorum ancak start service bölümünde is not active gibi bir uyarı veriyor yoksay diyince devam ediyor ve bu seferde apply security settings te connection error veriyor
Bu konuda acemiyim kolay şeylerse hatamız affola:))

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.