İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

'Gerçek' hız testi sonuçları!

BarışBey

1
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
51
Eğer doğruysa 1. İE. 10 gözüküyor...
haberheadright.jpg
1pxpoint.jpg
10pxara.gif
'Gerçek' JavaScript testlerinde birinci kim?

kOrtaya çıkan test sonuçları, yeni tarayıcıların "gerçek hayat" hızını ortaya koyduğunu iddia ediyor!

Yahoo'dan bir JavaScript geliştiricisi Douglas Crockford, internet tarayıcılarının 'gerçek hayat' JavaScript performansını ölçen yeni bir hız testi yayınladı. Testin sonuçları ise şaşırtıcı.
Tahminlerin tersine, Crankshaft motorlu Chrome testin birincisi değil. Tarayıcı aksine JavaScript'te diğer tüm büyük tarayıcılardan yavaş. Birinci gelen tarayıcı ise ne Firefox ne de Opera. Crockford'un testinde şu an ön izleme sürümü sunulan Internet Explorer 10 birinci olmuş.
Crockford, hız testlerinin gerçek performansı ortaya çıkarmada başarısız olduğunu söylüyor ve geliştiricilerin performansı bu gerçek hızı temsil etmeyen hız testlerine göre ayarlamasındaki tehlikenin altını çiziyor. Crockford'un hız testi, kendisinin geliştirdiği JSLint'i baz alıyor ve JSLint JavaScript'te geliştirildiğinden gerçek hızı daha çok temsil ediyor.

11seconds

0
İyinet Üyesi
Reaction score
31
valla bana göre chrome en hızlısı şuan iyinet logosuna tıklasam 2snde açılır ama ie9 da denesem 5sn falan internetim 1mbit yeni sürümünü denemedim xp kullanıyorum 2 senedir memnunum. ie 10 inş xp ye gelir..

Ekleme: dünya genelinde xp kullanan sayısı olarak türkler 2 veya 3.sırada kesin diyemem bana göre öyle tanıdıklarım var. bazıları vista diyor saçmalıyor anlamıyorum vista çokmu iyi sanki bi b*k çalıştırdığı yok sadece çok şık win7 yi denedim güzel ama kullanımı zor xp ye alışınca bir insan bırakamıyor malesef.. bak mesela win7 yi herkez aldı çoğu kişi boşuna para verdi neden?:win8 bu sene çıkacak gibi görünüyor.. ben win8 almayı tercih ediyorum.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.