İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Gitarıyla ve sesiyle makalecide bugün: Güneş Gürsoy’u konuk ettik!

kuaza

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Bu söyleşiyi daha önce yapmak istiyordum ancak uzun süredir sunucularımız saldırı alıyor, ara ara yavaşlamalar oluyordu. Bunlarla uğraşırken sağolsun Güneş Gürsoy hocamda bizi kırmayarak provalardan önceye kadar bekledi bizi. Ve işde bugün, sesiyle, müziğiyle, yüreğiyle, insanlığıyla, inanılmaz keyifli muhabbetiyle Güneş Gürsoy’u makaleciye konuk ediyoruz. Söylesi içinde harika sözleri ve müziğiyle bestelemiş olduğu şarkıları bulabilirsiniz, indirebilirsiniz. İsterseniz fazla beklemeden bu güzel söylesi ile sizleri baş başa bırakalım…

Makaleci: Başlamadan önce kendinizden kısaca söz edermisiniz. Siz kimsiniz ?
Güneş Gürsoy: Sanırım gelecek en zor soru buydu… en zor kısmı kendimden bahsetmek küçük yaşlarda enstruman çalmaya başlayan ve hayatı boyunca müzik diyen birisiyim… zaten, kendimi burada veya başka yerlerde anlatacak olsaydım şarkıları yazamazdım… ben şarkılarımdaki kişiyim…

i685448_g8.jpg

Makaleci:
Bize müzik kariyerine başlama zamanlarınızdan biraz bahsedermisiniz. Nasıl olduda bu mesleğe atıldınız, neler yön verdi size bu konuda?
Güneş Gürsoy: Aslında bu bir meslek değil benim için. hava su gibi bişey.. sbah kalkarım gözlerimi açmadan gitarı alırım… belki bir kaç saniyedir ama yüzümü yıkamadan önce o vardır…. müzik kariyerime gelince… 8 yaşında enstruman çalmaya başladım ve 15 yaşında kendi parçalarımı yapmaya başladım. 3 sene kakadar sadece enstrumantal müziker yaptım klavye , piano ile…
Sonrasında özlemi duyulan gitar girince hayatıma olan oldu şarkılar bestelendi sözler yazıldı bir şeyler anlatıldı…. Yön veren şey birileri olmadı… dediğim gibi hava su gibi.. kendi özümde var bu. şarkıları yapmak benim isteğimle olmuyor onlar kendileri geliyor.. gelmeden öncede kendilerini belli ederler zaten.. sonra bakmışsınız bir şarkı çıkmış ortaya… bir düşünce bir fikir değil müzik… yaşamın saf cümleleri benim için…

Makaleci:
Şarkılarınız, ses tonunuz, helede gitarınız çok kuvvetli. Söyleşiden önce bir kaç arkadaşıma dinlettiğimde, Bu kim? demişlerdi. Gitar harika, ses harika, kafa patlatmıyor başkaları gibi, yorumlarından ve sözlerinden sonra sizi onlarla tanıştırdım. Şuanda söylesi yaparkende sizin şarkılarınızı dinliyorum, gerçekten etkilenmemek mümkün olmuyor, dinleyen kişi bi bakmışsınız şarkılarınızda, o son derece etkili müziğinizde kayboluyor, anılarının yada hayallerinin içinde. Tahmin ediyorum bu sözler bir ilham perisi olmadan gelmez, çok zor. Bunları size kim yazdırıyor? yada etkilendiğiniz birileri varmi?
Güneş Gürsoy: Birşeyler birikir… zaman alır sizi ne kuracağınız cümleler etkili olur artık ne bir mucize…arkasından Allah’tan bir lütuf dediğim sıkıntı gelir ki onun sayesinde artık “ben” çekilir aradan, cümleler dökülür…bir kelime olmazsa yerinde , o şarkıda olmaz… ne zamanki demek istediğimi anlatırım kelimesine kadar o zaman tamamdır…. ama bu herkese yazılır anlamında değil… yazdıran birileri derken tabiki ama ben sadece kişiye bakmam orada olsun yada olmasın arada geçen saygınlık önemli çünkü bilirimki yıllar sonra ben bu sözleri bir şarkıda söyleyerceğim… ne günlük tutarım hayatım için ne bir kitap yazabilirim ama ben bir şarkıda dinleyenlerin paylaşacağı ve de bana özel şeyleri yaşayacağım anları bir kaç dörtlüğe sığdırırım… o dörtlüklerin doluluğu çok önemli.. içine girildimi yaşamalı herkes… kaybolmalı…

Makaleci:
Şu anda türkiyedeki müzik piyasasına baktığımda sizin müzik tarzınıza yakın çok büyük isimler görüyorum. Ancak Sizi onların yanına koyduğumda pek bir fark olmadığını farkettim. Hatta sizi daha çok dinlediğimide söyleyebilirim. Belli bir hayran kitleniz tabiki vardır, ancak sizi bilmeyen çok da büyük bir taraf olduğunu düşünüyorum. Bu bilinmeyen taraflara ulaşmak için projeleriniz yada düşünceleriniz varmı? Sizide Türkiyede en çok bilinen müzisyenler arasında ne zaman göreceğiz ??
Güneş Gürsoy: bu reklam ile ilgili. ve bu genelde şirketlerin ayırdığı bütçe ile ilgili. ben uzun zamandır Türkiye’deki şirketlerle ilgilenmiyorum. Kendi müziğimin doğallığını piyasaya uymak için bozamam. Beklentiler piyasa şartlarına uymak gibi oluyor ve bu düşüncede ben yokum. ben inandığım müziği içime sinecek şekilde yapayım, bilinirliğinin bir önemi yok benim için…..
kayda değer işler yaparsanız er yada geç bir yerden emeğiinizin karşılığını alırsınız.. adalet dünyası. ama dediğim gibi benim bilinirlik yada ünlü olmak gibi dertlerim yok…

Makaleci:
Türkiyedeki şirketlerle ilgilenmedim diyorsunuz uzun süre, daha önce farklı bir ülkedemiydiniz acaba?
Güneş Gürsoy: Yok hayır… en son 2005 yılında demolarımı şirketlere sunmuştum… sonra anladımki aynı dili konuşmak önemli…

resim12b.jpg

Makaleci:
Kendi adıma söylüyorum o şirketler ne kaybettiklerinin farkında değiller. Neyse, kalite er yada geç hakettiğini alacaktir. Canlı olarak müzik yaptığınız mekanlar varmi? şuanda nasıl zaman geçiriyorsunuz ?
Güneş Gürsoy: önümüzde bir konser var 4 nisan izmit’te… sonra diğer konserler… bunun yanında zamanım işyeride geçiyor. akşamları çalmaya devam tabi ama konser dışında müzik ile ilgili programlar şuan yok..

Makaleci:
Bize bira Albumlerinizden bahsedermisiniz, varmı? yada yakında çıkacak mı?
Güneş Gürsoy: Ocak ayında Amerika’da çıkan Derleme bir albümde “istiklal’de…” adlı parçamla yer aldım. Avrupanın bir çok ülkesinden , amerika ve diğer ülkelerden de müzisyenlerin olduğu bir albüm. bunu dışında ben şarkılarımı internetten yayınlıyorum. ilerleyen zamanlarda bir albüm daha yapabilirim belki yine internetten yayınlarım belki cd olarak çıkar
belki grubum SOKAK LAMBASI (Volkan Zambak – Güneş Gürsoy) adıyla çıkar… biraz zaman sanırım…

Makaleci:
Müzik grubunuzdan bahsedermisiniz biraz, ne zaman kurdunuz, nasıl bir araya geldiniz?
Güneş Gürsoy: 1999 yılında bir yarışma vardı… bu yarışmaya katılmak istedim ve iki arkadaşımı gruba alarak o yarışma için grubu kurdum. aynı yıl bir arkadaşımın tavsiyesi ile ( Mutlu Tuncaalp) Volkan’ı izlemeye gittik. bir yerde çalıp söylüyordu. dedim tamamdır artık vokal bulunmuştur… Güneş şarkı söylemeyi sevmezde … ve Volkan Zambak ile SOKAK LAMBASI yoluna devam etti bugüne kadar..arada bizimle çalan arkadaşlarımız tabi oldu ama çekirdek kadro Volkan Zambak ve ben…

Makaleci:
Uzun zaman önce söz/müzik Hakan Müştak’a ait bir şarkı ile önemli çıkış yapmıştınız? Hala size beste veriyormu?
Güneş Gürsoy: Hakan ile liseden tanışıyoruz… 16-17 sene önce… bir gün bir sınıfın kapısını açtım baktım hakan kızlara gitar çalıyor söylüyor… bu melodi tanıdık diyorum… sözlerde. sağolsun… o gün benim şarkım = söz müzik: hakan müştak oluvermişti…. eşi okumaz umarım bunu

Makaleci:
Her muzisyenin kendisine ait ozel bir sarkisi vardir. Peki sizin en çok sevdiginiz ve etkilendiginiz parçaniz hankisi ?
Güneş Gürsoy: “Bana ihtiyacın yok artık”

Makaleci:
Bize son şarkınızdan bahsedermisiniz..
Güneş Gürsoy: “içimden gelen vedaların şehri bu…”
yazdığım ve kaydettiğim son şarkı… 2008 Temmuz / Ağustos… bu şarkıdan sonra ki hiç bir şarkı bitmedi. son dizesi “içimde biten öykülerin şarkısı bu…”

Makaleci:
O şarkıdan sonrasını anlatmanı istemeyecem, kesin hatırlamak istemedigin seylerdir..
Güneş Gürsoy: Yok hayır hayır… bitmedi işte nedense hiç bir şarkı… vardır elbet bir günü. Nadastayım
yazdıracak derin hayatlar yaşamadım belkide…

Makaleci:
Ozaman söyle diyelim, kalbiniz mi boş, yoksa düşünceleriniz mi?
Güneş Gürsoy: inandıracak kişi yok…

Makaleci:
ilerde ki planlarınız neler? Aklınızda ne gibi düşünceler var?
Güneş Gürsoy: ben bir Gitaristim hayatımın sonunda da bunu söylemek istiyorum. sözleri öncekileri aratmayacak şekilde şarkılar yapmak ve hayata sadece böyle devam etme arzum var… ben dinleyicimle paylaşmak istiyorum bu şarkıları bu sözleri. “Başka bir şeyin önemi yok”

Makaleci:
Müzik birgün biterse ne yaparsınız ?
Güneş Gürsoy: Yaşamıyorumdur o zaman..

Makaleci:
Sevgiliniz ya gitar ya ben derse ne yapardınız ?
Güneş Gürsoy: bunu sorabiliyorsa beni sevmiyordur. yüzeyseldir demekki.. kalbi benimle atıyorsa bu soru aklına gelmez bile…

Makaleci:
Müzik tarzınızı kendinize özel olarak görüyormusunuz, sizinle eş değerde gösterebileceğiniz müzisyenler varmıdır ?
Güneş Gürsoy: Ben bunu hiç düşünmem. belli bir tarz yapayım diye bir düşüncemde yoktur… düşüncelerim çekilir içimden gelen neyse o ortaya çıkar…

Makaleci:
Son olarak sevenlerinize ulaştırmak yada söylemek istediğiniz bir şey varmı ?
Güneş Gürsoy: sessizliğin kıymetini bilin…daha derin cümleleri başka türlü ifade edemezsiniz… bunları ifade edeceğim şarkılarda beraber yaşamak üzere…

resim10b.jpg

Soylesiyi bitirdikten sonra Güneş Gürsoy’un o guzel muzikleriyle sizi bas basa birakalim. Dinleyin, dinlettirin, indirin hergun acip sabahlari 2 aksamlari 3 kere dinleyin, insani ne kadar rahatlattigini sizde farkedeceksiniz eminim :) (guluyorsaniz guzel espiriydi demektir)

Kaynak ve sarkilarini dinlemek icin: http://www.makaleci.com/gunluk-haya...ide-bugun-gunes-gursoyu-konuk-ettik-7321.html

kuaza

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
son zamanlardaki saldirilar yuzunden soz verdigim bir kac kisi kusurumuza bakmasin, en kisa surede toparlandigimizda soylesi sozumuzu tutacagiz..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.