Türkiye'nin En Eski Webmaster Forumu İyinet'e Hoşgeldiniz!

Kayıt Ol

gittigidiyor.com ile ilgili

i.ari

0
İyinet Üyesi
Reaction score
6
İyinet yöneticileri yanlış yere açmış olabilirim ama mahduriyetimden dolayı acıyorum.

Yardımcı olacak arkadaşlarda olabilir belki.

Dün gittigidiyor.com dan telefon geldi. Onlar olup olmadıgını anlıyabilmem için üyelik tarihimi sordum. Dogru söylediler. Tamam gittigidiyor.com dedim.

3 gün önce bir hesap acılmış benim bilgilerimi kullanılıkarak.

Ad soyad,telefon,adres bilgileri bana ait.

Başka bir kişinin kredi kartını kullanarak işlem yapmış.

Knight online mıdır nedir onun için char almış.
Kredi kartının sahibi bu işlemi kendine ait olmadıgını söylemiş. Ama tüm işlemler gercekleşmiş. Dün bana ait olmadıgını söyledim. Tamam dediler.

Bu gün tekrar aradılar. Durumu anlatıyorum yine (Bu seferki başkası)

Anlattıktan sonra dedim benim tanıdıgım birisi olabilir dedim. Çünkü benim bu bilgilerimi başkası bilemez dedim. sonra dediki dolandırılan kişiye sizin bilgilerinizi verecegiz. Bende kızdım siz ne hakla böyle bir şey yapabilirsiniz vs. dedim.

Sonra tekrar özel numara ile arandı (köylü tipi konuşması vardı)

Tüm yasal işlemler başlatıldı dedi. Tak kapattı. Konuşamadım bile.

Burada gittigidiyor.com benim bilgim ve istegim dışında 3. kişilere bilgilerimi verdigi için hakkımı arıyabilrim.

Polis ve savcılara verdigi takdirde bir şey diyemem ama 3. şahışlara vermesi hukuki yönden dogru degil.

Böyle saçma sapan bir sistem görmedim. Araştırılır ip adresi ip adresi kime aitse onun hakkında dava acılır. Gelipte mahdur bir kişiye acılmaya kalkılmaz.

Mail attım cevap vermediler. Telefon numarası bilen varmı. Araştırdım hiç bir şekilde telefon numalarını bulamadım. Sanki 15 yaşında cocuk açmış gibi telefon numaralarını yazmamışlar.

i.ari

0
İyinet Üyesi
Reaction score
6
Bu arada kendi hesabımla giriş yapmaya çalıştıgımda

Bu Kullanıcı Sistemden Çıkarılmıştır

Yazıyor. Bir firma bu kadar olabilir... Başka bir şey demiyorum. Gıcık gittiginiz veya bilgilerini buldugunu kişinin bilgilerini gittigidiyor.com a girin sonra sahte kredi kartı bulun alışveriş yapın. O kişiye dava acsınlar.. Allhım ya saçmalıgın ta kendisi.

Bunu yapacak adam sahte kredi kartı ile yapacagı belli niye dogru bilgi versinki. Açar acmaz alışveriş yapmış.

Ama gel gelelim bunu gittigidiyor.com daki maloza anlat.

Yaptıgı alışveriş oyun hesabı alışı. Yani kullanıcı hesabı ve şifresi. Bunun için adres ve telefon bilgileri gerekli degil.
Adamlar bunu anlıyamıyor...

i.ari

0
İyinet Üyesi
Reaction score
6
Mail ile gelen cevap. REZALET tam anlamı ile.
Sn. ,

Kredi kart sahibinin bankasından yapılan ödeme itirazları tarafımıza ulaştığında konu hakkındaki gerekli başvurular ve araştımalar tarafımızcada yapılacaktır. Daha öncede belirttiğimiz gibi telefonda yağtığımız görüşmeler sonucunda sitemizde işlem yapmanız uygun görülmemiş ve üyeliğiniz güvenlik sebebi ile kapatılmıştır.

Lisans

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
geçmiş olsun ingilizcen varsa durumu ebay'a bildir, onlar yardımcı olur diye düşünüyorum sonuçta ortaklar.

i.ari

0
İyinet Üyesi
Reaction score
6
Arkadaşlar çok önemli bir kaç nokta buldum. Bu olayla ile ilgili degil genel olarak. Gittigidiyor.com için pek iyi olmuyacak şeyler. (hukuksal yönden)

Bu akşam hukukcu ile konuşacagım eger onlarda ok derse yarın gerekli işlemler için çalışma başlatacagım. Onlar mı iyi yoksa benmi görecegiz... Gerekli işlemleri yapınca sizlede paylaşacagım.

fatal

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Büyük bir şirket diye bilirdim gittigidiyor.com'u. böyle bir rezalet beklenilmezdi, yazık.

i.ari

0
İyinet Üyesi
Reaction score
6
Arkadaşlar 2 görüşmemde olumlu dönüşler aldım. Son 1 görüşmem var aradım toplantıda oldugunu söyledi. Yarın durumu uzun uzun konuşalım dedi. Olay tam netlik kazandıgında burada paylaşacagım beni dolandırıcı yerine koyma ve benim bilgilerimi 3. kişilere vermenin nasıl olacagını ögrenecekler. (Arkadaşlar inaninki sallamıyorum.)

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
121
eğer savcılık tarafından istemmişse verilmesi doğal ama dediğin gibi 3. şahıslara verilmişse aç bi tazminat davası çatır catır al paralarını ... Diğer işlemine gelince zaten char kime alındıysa odur büyük bi ihtimal ıp de tutmuyosa sorun yok

aytuggg

0
Yasakli Uye
İyinet Üyesi
Reaction score
0
tazminat davası açıp kaptırdığın paranın 3 katını bile alabilirsin,mağdur durumda kaldım,psikolojim bozuldu bu işten vs.bahaneler bularak.

i.ari

0
İyinet Üyesi
Reaction score
6
eğer savcılık tarafından istemmişse verilmesi doğal ama dediğin gibi 3. şahıslara verilmişse aç bi tazminat davası çatır catır al paralarını ... Diğer işlemine gelince zaten char kime alındıysa odur büyük bi ihtimal ıp de tutmuyosa sorun yok

İşte bunu anlamayan insanlar olunca farklı oluyor. Hem oyun yetkilisine mail at hemde kendindeki ip adreslerini tespit et. Bunları ver savcılıga kime aitse yaptıgının cezasını görsün. Ama iş ciddiyeti denen bir şey yokki. Birilerine suçu atmaya çalışalım yeterli.

Verdiklerini söylediler. Zaten biriside arayıp hakkınızda yasal işlem başlatacagız dedi.

Akşam konuştum. Egerki 3. kişiye mahkeme kararı olmadan bilgilerimi verdiyse her ne olursa olsun Haklarında yasal işlem başlatma hakkım doguyor..