İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Golden Triangle nedir?

serkantkar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Kullanicilarin arama sonuclarini nasil okuduklarini ortaya cikarmak icin birden fazla bagimsiz arastirma yapildi. Arastirma sonuclari hep birbirine benzer sonuclar uretti. Insanlar bir sayfalik arama sonuclarina bakarken belli bir sablonu takip ediyorlardi. Iste bu sablona Altin Ucgen anlamina gelen Golden Triangle denildi. Bu sablona gore kullanicilar en ustteki sonuctan basliyorlar ve 5. sonuca kadar azalan miktarda text okuyorlardi. Bu da asagidaki gibi ters duran bir ucgen deseni olusturuyordu.

Ekli dosyayı görüntüle 4294

SEO acisindan sonuc cok bariz: Anahtar kelimeleriniz olabildigince sayfa basliginda solda olsun.

Mesela eger "Buyuk Iskender Dis Ticaret AS." gibi bir firmaniz varsa ve "Ithal elektronik oyuncaklar" safanizin daha fazla tiklanmasini istiyorsaniz sayfa basliginizi "Buyuk Iskender Dis Ticaret AS. | Ithal elektronik oyuncaklar" gibi degil "Ithal elektronik oyuncaklar | Buyuk Iskender Dis Ticaret AS." gibi yapmalisiniz. Bu sayede "ithal elektronik oyuncaklar" gibi arama yapan kullanicilarin sayfa basliginizdaki ayirt edici urun metnini okuma ihtimalini artiracak ve haliyle sayfaniza yapilan tiklanma sayisi da artacaktir.

aLKaDraZ

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bu işlerin tabiri caizze reisi yani Jacop Nielsen kısacası analistlerin kralı diyorki. Kullanıcılar zamanlarının %69'unu web sitesinin sol bölümünde %30 uda sitenin sağ kısmında harcıyor. Yukarıdaki grafikte bunu anlatıyor kısacası. :) Paylaşım ve makale için teşekkürler. Bu konuda çok derin araştırmalar yaptım. Bir makalede ben yazacağım ilerde inş.Bence bu makale oldukça faydalı olabilecek bir makale.

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
256
bunu biliyordum ama adının golden triangle olduğunu bilmiyordum
bi program sitemde denemiştim sonuçları gayet güzeldi.

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
249
Çok çok faydalı bir bilgi. Paylaşım için teşekkürler :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.