İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Google Algoritmasını Çözmek!

kaptan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Merhaba arkadaşlar,

Bir proje üzerinde seo çalışmaları yapıyorum. Domain üç aylık 3-5 tane pr0 sitelerden link aldım. Site içi link çalışması, anahatar kelimeler vs... Hergün özgün içerik ekledim...

Sonunda indexlenmeye başladı günlük arama hacmi 100-200 olan kelimelerde ikinci üçüncü sayfaya kadar geldi.

İşin garip tarafı bu gün bu kadar az arama hacmi olan kelimelerde 4-5. sayfalara düşmüş site ama bir baktım günlük 3-5 k arama hacmi olan (dönemine göre günlük 100k arama hacmi olabilen bir kelime) kelimede ikinci sayfada. Dün bu kelimede ilk 500 de bile değilken şimdi 14-15 sıralarda yer alıyor.

Arama hacmi çok olan kelimelerde sıralamanın bir kaç ayda bir değişeceğini düşünüyordum ama birden ikinci sayfaya yerleşti.

Google sıralamayı belirlerken o kelimede link alıp almadığına indexlenen sayfa içeriğine keywordlere sayfa ismini vs ve en önemlisi sitenin trust değerine (pr, domain yaşı vs...) göre belirlediğini biliyoruz ama peki neden yeni açılan bir site birden bu kadar yükselip düşebiliyor?

Yoksa denildiği gibi google gerçekten yeni açılan sitelere şans tanıyormu?

Bu algoritmayı çözmek çok zor ki zaten sürekli değişiyor.

Sırlama belirlenirken hangi kriterin kaç %si alınıyor bunu kim bilirse veya yaklaşık bir tahmin yürütürse işte en iyi seoyu o yapıyor demektir.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.