Ya arkadaslar, ben komple bir acıklama yapayım. Buraya kadar okudum, sadece KamU nickli arkadas doğrusunu yazmıs. O da detaylara girmemis.
Diyelim ki bir adsense hesabımız var. Abc.com sitemizde de bu adsense hesabımızın kodlarını yayınlıyoruz. Ama gecersiz tık sebebinden, veya atılan bir hesapla iliskisinden dolayı bu hesabımız kapatıldı.
Yeni bir hesap acıyoruz. Kimseye mail vs atmıyoruz. Abc.com a reklamlarımızı ekliyoruz, ve kodlarımız orada calısıyor. Bu bir sorun değil. Google size bunun hesabını soramaz. Sormaz da zaten. Bu zamana kadar böyle yaptım, ve google bana bugune kadar bu konuda birsey demedi.
Yani, "daha önce banlanan bir hesabın kodları abc.com da yayınlanıyordu. O hesap kapatıldı, simdi sizin kodlarınız abc.com da var. Abc.com dan kodları kaldırın" seklinde bir mail almadım. Almamda zaten.
Umarım buraya kadar anlasılmıstır.
Diğer konuya gelince ;
Diyelimki xxx.com diye bir mp3 sitemiz var. Burada adsense kullanıyoruz. Ama google bize mail attı, "xxx.com mp3 sitesidir ve programımıza aykırıdır. xxx.com da reklam yayınlayamazsınız. Domaininiz banlandı" diye.
Bu durumda, xxx.com da reklamlar yayınlanmaz. Reklam cıkmaz yani. Fakat daha sonra xxx.com sitesini, sağlık sitesine cevirdik diyelim. Yani adsense'e aykırı birsey yok sitede. Kodlarımızı ekliyoruz, ama reklamlar cıkmıyor. Iste bu durumda google'a mail atıyoruz. Diyoruz ki, "xxx.com bir mp3 sitesiydi. Ve adsense kullanamıyorum o domainde. Fakat simdi ben o siteyi saglık sitesi yaptım. Ve adsense kullanmak istiyorum."
Onlarda sizlere cevap yazıyor. "Siteniz incelendi, ve banınız kaldırıldı. xxx.com adresinde adsense kullanabilirsiniz" seklinde.
Umarım acıklayıcı olmustur.