İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Google bot çok seyrek uğruyor

sober

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar yaklışık 3 ay önce yayınladığım bir siteme google bot çok seyrek uğruyor mesela en son 22 mart tarihinde gelmiş siteye sık gelmesi için yaptığım çalışmalar; kendi blog sitlerimden link,dizinlere ekledim, birkaç türkçe sosyal imleme sitesi ve ping sitleri acaba sitem ceza almış olabilir mi?

jacktheblack

0
İyinet Üyesi
Reaction score
14
site adresi nedir.

İçerik ekleme hızınız nedir? Günlük mü ekliyorsunuz. 3 günde bir mi? Tavsiyem günlük tamamen özgün yazılar ekleyerek sitenizi pingomaticten pinglemenizdir. Pingledikten sonra webmasters toolstan sitemapi güncelleyin. Bir süre 1 hafta 2 hafta bu şekilde devam edin. Google farkedecektir. İmleme sitelerine koyabilirsiniz yazılarınızı ayrıca. Bu da yavaş yavaş farkedilmenizi sağlayacaktır.

Ne kadar sıklıkla içerik eklediğiniz önemli. Az sıklıkla ekliyorsanız ve özgün değilse yazılarınız google hızlı takip etme gereği duymuyordur. Dediğim yöntemi uygularsanız özellikle tamamen özgün yazı ve arkasından ping, sitemap yenileme tahminim 1-2 haftada yazınızı eklediğiniz anda google bot sitenize uğrayacaktır.

Tamamen özgün yazdığım sitede ilk başlarda anında indeksliyordu. 3 hafta ana sayfayı anında alt konuyu 3-4 gün bazen 5-6 gün geriden indesklediğini gördüm. Sonra tekrar düzene girdi. Şu an yine anında indeksleniyor. Fakat bana geç uğradığı zamanlarda bu sorun genel bir sorundu. Bir çok kişide vardı bu sorun.

sober

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
site adresi nedir.

İçerik ekleme hızınız nedir? Günlük mü ekliyorsunuz. 3 günde bir mi? Tavsiyem günlük tamamen özgün yazılar ekleyerek sitenizi pingomaticten pinglemenizdir. Pingledikten sonra webmasters toolstan sitemapi güncelleyin. Bir süre 1 hafta 2 hafta bu şekilde devam edin. Google farkedecektir. İmleme sitelerine koyabilirsiniz yazılarınızı ayrıca. Bu da yavaş yavaş farkedilmenizi sağlayacaktır.

Ne kadar sıklıkla içerik eklediğiniz önemli. Az sıklıkla ekliyorsanız ve özgün değilse yazılarınız google hızlı takip etme gereği duymuyordur. Dediğim yöntemi uygularsanız özellikle tamamen özgün yazı ve arkasından ping, sitemap yenileme tahminim 1-2 haftada yazınızı eklediğiniz anda google bot sitenize uğrayacaktır.

Tamamen özgün yazdığım sitede ilk başlarda anında indeksliyordu. 3 hafta ana sayfayı anında alt konuyu 3-4 gün bazen 5-6 gün geriden indesklediğini gördüm. Sonra tekrar düzene girdi. Şu an yine anında indeksleniyor. Fakat bana geç uğradığı zamanlarda bu sorun genel bir sorundu. Bir çok kişide vardı bu sorun.
Cevap için teşekkür ederi hocam +rep :) aslıda siteye hergün içerik ekliyordum fakat son günlerde bu indeks olayı canımı sıkmaya başladı bende bıraktım şurada anlayamadığım bir nokta var siteye uğramayan bot hergün içerik girsem bile bu içeriği nasıl fark edecek ? Tekrar çok teşekkür ederim ilgin için

jacktheblack

0
İyinet Üyesi
Reaction score
14
Cevap için teşekkür ederi hocam :) aslıda siteye hergün içerik ekliyordum fakat son günlerde bu indeks olayı canımı sıkmaya başladı bende bıraktım şurada anlayamadığım bir nokta var siteye uğramayan bot hergün içerik girsem bile bu içeriği nasıl fark edecek ? ya Tekrar çok teşekkür ederim ilgin için

İçerikler özgün mü peki?

Dediğim gibi bende de böyle bir sorun oluştu. Bir kontrol edin. Muhtemelen ana sayfadaki konuyu indeksliyordur. Fakat alt sayfaları indekslemiyordur. Siz sıkılmadan usanmadan günlük içerik ekleyin. İmleme siteleri, Ping servisleri ve sitemap ile farkedilmesini sağlayın. Siteniz yeni ise ve kopya içerik ise google farketmeyi bırakmış olabilir belli bir süre. Sonra dediğim yöntemi uygulayın başarılı olacaktır.

Tecrübeyler sabittir :)

Bir de wordpress sistem kullanıyorsanız Ultimate Plugins Smart Update Pinger bu eklentiyi mutlaka kurun. Bunu kurarsanız ping sitelerini kullanmanıza gerek kalmaz.

sober

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Kullandığım sistem drupal, içerik özgün sayılır:) , sanırım beklemekten başka yapacak birşey yok teşekkürler

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.