Google BUZZ

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
21 Mart 2008
Mesajlar
1,269
Tepki puanı
17
Konum
Malatya
manset_ic_206309.jpg

ABD'li arama motoru Google, kendi sosyal paylaşım ağı ''Buzz''la Facebook ve Twitter'a rakip olmaya hazırlanıyor. Fransız Le Monde gazetesindeki habere göre, şirket ''Buzz'' (vızıltı) adını verdiği yeni sosyal paylaşım ağını ABD'deki genel merkezinde düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı. Facebook ve Twitter'a rakip bir sosyal ağ olarak tasarlanan Buzz, Google'ın e-posta servisi olan Gmail'in içine entegre edilerek oluşturuldu. Buzz, kullanıcıların durum güncellemeleri yapmasını, içerik paylaşmasını ve arkadaşlarının gönderilerini okuyup yorumlamalarını sağlıyor. Google'nın Buzz ile sayıları 176 milyona ulaşan mevcut Gmail kullanıcılarından yararlanmayı hedeflediği belirtiliyor.

BUZZ'IN ÖZELLİKLERİ

Google'ın resmi internet sitesinde yer alan bilgide, Buzz'da kullanıcıların gizli ya da açık durum güncellemeleri yapabileceği, içeriklerini Twitter, Youtube, Flickr ve Picasa gibi internet sitelerinde paylaşabileceği belirtiliyor. Buzz simgesi ile işaretlenen mesajların, Gmail'in içindeki genel kutusu ile birleştirileceği, özel durum güncellemeleri, otomatik olarak kullanıcıların profil sayfalarına yansıyacağı, açık durum güncellemelerine ise arama motorları yoluyla erişilebileceği ifade ediliyor. Açık güncellemelerin, restoran ve tiyatro değerlendirmelerinin de yer aldığı Google Places adlı işletme dizinine de ekleneceği bildiriliyor. Buzz, kişilerin ''takip edilebilmesi'' gibi özellikleri yönünden Twitter, paylaşılan içeriği ''beğenme'' gibi özellikleri açısından ise Facebook'tan bazı unsurları içereceği kaydediliyor. Google'ın, Buzz'ı cep telefonlarındaki harita servisi ve mobil platformlar ile de entegre hale getirdiği belirtiliyor.

AA
 
0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
14 Ekim 2005
Mesajlar
2,035
Tepki puanı
1
Konum
Ankara
Ben sevdim ama biraz hantal gibi geliyor..
 
0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
23 Temmuz 2006
Mesajlar
9,530
Tepki puanı
112
gayet güzel geleceği internet sektörüne düşüştürüyorlar yavaş yavaş


alorakın söylediği gibi yavaş videolarındaki gibi değil ama yeniliğine veriyorum yoğun ilgi beklememişlerdir belki:D
 
0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
21 Mart 2008
Mesajlar
1,269
Tepki puanı
17
Konum
Malatya
o kadar fonksiyonel değil sanırım :/
 
0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
21 Mart 2008
Mesajlar
1,269
Tepki puanı
17
Konum
Malatya
Umarım çalışmaları artar, google sosyal ağ sitelerinde payını arttıracak gibi wave olsun buzz olsun çalışmalar bitmez. bu arada http://buzz.yahoo.com/ dikkatimi çekti. Fikri Olan ? :)
 
0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
30 Kasım 2009
Mesajlar
78
Tepki puanı
0
Konum
istanbul
gmail'in içine gömmeleri iyi de ayrı olsa daha çekici olurdu sanki
 
0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
30 Haziran 2005
Mesajlar
7,037
Tepki puanı
53
Benim gmaile olan saygım bitti. Oluşturdugu hiç bir projenin arkasında yeteri kadar durmuyor. Sadece piyasaya güç gösteri yapıyor. Orkut dedi, wave dedi hepsi fiyasko oldu. Şimdide yeni "forum kurmaktansa kategori ekleyelim bari" mantığıyla buzz çıkarmış ve gmaile entegre etmiş. Gmail sayesinde o biraz tutunabilir. Ancak tek başına bir şeyler yapmasını beklemiyorum ben. Ancak hazır bir şeyi satın alır o kadar.
 
Geri
Üst