Tüm bankalarda, yalnız kombiyo işlemi yapan şube olması gerekir, bazı şubeler kambiyo işlemi yapmıyor. Bir çok banka daha önceden müşterisi olman gerektiğini söylüyor. Çünkü bu tip çeklerde, çeki veren firmanın 2 yıl içerinde dava açma hakkı varmış. O yüzden şubenin seni tanıması gerekiyormuş

Bu konuda dolaşmadığım banka kalmadı sayılır. Tek tek banka bilgisi istersen ;
Tüm bankalar binde 2 oranında komisyon alıyorlar, masraf muhabir bankanın talep ettiği orana göre değişiyormuş.
Yapı kredi 21 günde kesin tahsil, paranı $ olarak çekersen asgari 15 $ + 10 $, TL alırsan asgari 10 $ alıyor,
Dışbank ; 28 günde tahsil, 15 $ masraf
Akbank ; 30 günde tahsil , 15 $ - 50 $ arası masraf,
Citybank ; 21-30 günde tahsil, 20 $ asgari masraf,
HSBC ; 15-21 gün arası tahsil, 15 - 80 milyon arası masraf
Diğer bankalarda buna benzer oranlar. Citybank yurtdışı hesapları göremediğinden online işlem yapamayıp, mecburen muhabir banka kullanıyormuş.
işin en komik yanıda , bizde hesabınız yoksa tahsil edemeyiz cevabı almanız.. Sizi tanımamız gerekir diyorlar. Yahu ben kredi istemiyorum, teminat mektubu istemiyorum, çek karnesi istemiyorum, en doğal hakkım olan çekimin karşılığını istiyorum. çeki yazan firmada dandik bir firma değil, ABD de halka açık, piyasa değeri 25 milyar $ olan bir şirket. Tüm bunları kabul ediyorlar ama, genede zorluk çıkarıyorlar.
Ben yapı kredi ve dışbank ile çalışıyorum, diğerlerine sadece danıştım.