Merhaba,
Takip diyince aslında IP ve Cookieden fazla şeyler olabilir.
Teknoloji ortaktır, fakat teknolojinin bilinen kısmı ayni degildir.
Yani ayni yazilimlari, ayni protokolleri, ayni routerlari kullaniyoruz fakat acaba disariya aciklanmayan ozelliklerden ne kadarini onlar biliyorlar.
Belirli bir ornek vermek gerekirse, normalde herkes kullanici takibinin IP adresi uzerinden yapildigini bilir, ve bunu degistirince izlenilemeyeceginizi dusunur, fakat belki bilenleriniz vardir aslinda internet baglantisinda kullandiginiz adaptorlerin uzerinde bir MAC adresi denen bir adres bulunur, ve bu cihaz uretilirken yazilir.
Bu adres intranetlerde, sizinle ilk router arasindaki haberlesmede falan kullanilir. Fakat Internetten bulunamamasi gerekir. Yani girdiginiz sitenin bunu alamamasi gerekir TCP-IP protokolune gore.
Fakat ben alindigini gordum.
Bu aslinda cok daha saglam bir kullanici takip yontemi cunku hem fazla bilinmiyor, hem de ip gibi surekli degismiyor.
Sozun ozu, googlei duduklemeyin, yemezler...
Ama bana sorarsaniz google bu teknolojik seylere degil de, elindeki duzgun datalarla karsilastirarak dolandiriciliga karar verecektir.
Yani elinde Turkiyedeki mp3 sitelerinde gosterilen ve yuzde 3 tiklanan bir reklama sizin sitenizde yuzde 10 tiklaniyorsa, ustelik de bunun tiklanma saatleri de diger sitelerdeki tiklanma saatleriyle de ortusmuyorsa, bundan killanacak ve sistemindeki kaliteyi dusurmemek icin sutlayacaktir sizi.