İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Google da Potansiyel Tehlike!! DIKKAT

AkrepList

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
evet belki hepimiz korkacagiz simdi,

arkadaşlar benim gibi isminin içinde türkçe karakter gecen arkadaslar googlenin kabul etmemesi yuzunden Ş leri misal S olarak girdiler.
simdi hersey guzel kabul edildik ama ya cek geldiginde bankaya gittigimizde misal atiyorum

Şenol isminiz ama cek te Senol XXXXX diye gecmekte , tam tersi soyad icin de gecerli...

banka memuresi siz Senol degilsiniz Şenol gelsin derse ne olucak, cekleri tahsil edememe gibi bir durum var sanirim.
ismi bu ornege uyup da para alabilen varmi, yada bu ornek gercek olabilir mi?

tartisalim...

S

Sticks

Misafir
yaw msn de yazıyorum sen buraya yazıyorsun :p
Alemsin he :)
Dediğim gibi en basit yöntem bankayı arrayıp sorman dur onu da ben soriym bekle.

Majestic

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
SENOL SOYADININIZ

olarak yazarsan hiçbir sorun çıkacağını sanmıyorum.. sonuçta çek yurt dışından geliyor.. adamların klavyelerinde bile türkçe karekter yokken bize nasıl Ş,Ç,İ vs.. çeki yazsınlarda yollasınlar.. isim ve soyadınızı büyük harflerle girdikten sonra pek bir sorun olucağını sanmıyorum..

İyi çalışmalar..

AkrepList

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
valla ben normal yazim kurallarina uydum isim buyuk ile baslar ufak ile devam eder soyad komple buyuk olur ki benim soyad da ö ile basliyor onu yazabildim ama sorun olmadi, sorunum Ş harfindeki ben S girebildim ancak

ayhan

0
Yasakli Uye
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Çeklerde Türkçe karakter olmasının hiçbir sorun çıkartmaması lazım!
Soyadımda hem "ı" hem de "ğ" var ama google'da dahil olmak üzere gelen çekler sorun olmadı hiçbir zaman. :)

SaLvaDoR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
4 senedir o konuda sorun yaşamadım ismimde bol türkçe karakter var ama sponsorlardan gelen çeklerimde adımda türkçe karakter olmaz ama ben her zaman büyük harfle ve türkçe karakter kullanmadan yazarım kimsenin korkmasına gerek yok çeki gelen sorunsuz bozduracaktır.

B

besiktaslim

Misafir
Daha önceden böyle birşey için problem çıkmadı gerekçesi gayet basit alfabelerinde İıŞşÇç vsvs yok banka bu konuda problem çıkartmıyor(du) 2000 senesinde bu şekilde CJ den gelen çek tarafımdan alındı bendeki (İ) I olarak gelmişti.
Ş ler için ne denir bilemem :)

alicanorg

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
sizinki iyi ğ g oluyor umarım sorun çıkartmazlar. Türkiyeye bir şube açsalarda bankaya havale yapsalar keşke :D

S

Sticks

Misafir
Türkiyeyede şubeleri değil ama Google'ın Türkiyede şirketi var.
Havale konusuna gelince de onun üzerinde çalışmalar devam ediyor ilerleyen aylarda tamamlanması bekleniyor.

AkrepList

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
işallah havale yaparlarda su cek bozdurma meselesinden kurtuluruz.
harflerde de umarim sorun cikmaz.

D

dogangoko

Misafir
Dostlar çekte türkçe karakter HİÇBİR sorun çıkarmıyor. Benim adım adım ve soyadımda bilimum ö,ğ var. Yurtdışında en az 10 tane çek aldım hiç bir sorun çıkmadı. Adresinizi de türkçe karakterlerle yazmayın, print ediyolar abuk subuk çıkıyor postacılar anlayamayabilir. "State" kısmına da ben hep ilçeyi yazarım, bugüne hiç bir sorun olmadı..

zokkie

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
0
98'den beri bu tip çekler alırım birinde murat değil muart yazmasına rağmen sorun çıkartmadılar, özellikle yapık.dan alırsanız komisyonu ödediğiniz sürece bu tip şeyler sorun olmaz. tabi çek çok düşük miktarda ise bilemem.

AkrepList

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ya sorun turkce karakter olmamasi zaten benim adim ş ile başlar soyadim da ö ile soyadimi ö ile yazabildim ama adimi s ile yazdim sadece tek bir karakter yuzunden banka sorun yapmaz umarim dediginiz gibi,sagolun bilgiler icin

Cypher

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bendede hiç bir zaman sorun çıkmadı.Akın ama ben her zaman akin girdim hiç sorun olmadı.Hatta birinde Akın girmişim çekte Akyn yazıodu onu bile 0 komisyonla bozdurdum.Anında hesabımada yattı .

krake

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
dert etmeyiin isterseniz googlenin tr. dstek bölümüne yazın 3-4 gü içinde tr. karakter farketmez hemen değiştiriyorlar,benim ilk çek bundan gecikti, sonra mail attım hemen değiştirmişler, tr. karakterler sorun olmaz,

AkrepList

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
nasil yani neden dolayi gecikti cekin?
türkçe karakter yazilamamasi dolayisi ile mi ceki tahsil etmekte geciktin?
google a basvurunca S yi Ş yapiyorlarmi? ama sonra zarf da basimda yada cekte Ş abudik gubidik bir karakter cikmasin adamlarda?

Majestic

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Tekrardan yazılmış ve yollanmış çek.. demek istediği bu akrep.. bu yüzden geçikmiş..

AkrepList

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
evet oyleymis, sanirim konusmalardan sonra anlasilan bir sorun olmayacagi yonunde gorus birligine vardik gibi, son olarak da bankaya sorsak neticelendiririz sanirim konuyu.
herkese kolay gelsin...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5