İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

GOOGLE - Genel Türkiye Cezası

P

postmodern

Misafir
Dediğiniz tüm olaylar normal, bir anormallik yok. Boşuna kafanıza takmayın. Örneğin indexin artıyor fakat ziyaretçi azalıyor... Google seni taptaze indexlediğinde 'arabalar' aramalarında senin bu konuda bir sayfanı arayanlara gösterir fakat tıklanıp o sayfaya geçilmediyse sen sıralamada aşağılara çekilirsin. Bunun en büyük kanıtı büyük sayfa sayılarına sahip sitelerin alexadaki grafikleridir. Deli gibi artar indexlendikten sonra fakat sonra pat diye düşer. Siteleri eksik gözükenler sadece uzun vadede oluyor ise korksunlar ceza almış olabilirler. Kısa vadede eksik göstermeler önemsizdir.

Anadolu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
İndexlenmiş sayfa sayım anormal seviyelerde taban yaptı.. Artık google'in neler yapacağını bekleyip görmekten başka çarem yok..

MoD

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
ploop guzel seyler oluyor hem google da hemde sedoda. sanirim sorun bende. domainlerden biride bu sabah musteri buldu. Satis islemleri basladi.
Tesekkurler Google , tesekkurler sedo. ;)

S

superlative

Misafir
Bir önceki mesajım yanlış anlaşıldı herhalde. Google site basına ceza verebilir, cezalı site ile link değişimi yapanada ceza verebilir ancak bir avuç soysuz hile yapan webmaster (ara.in ve türevi siteler) hile yapıyorlar diye tüm Türk Webmasterlara ya da Tüm Nijeryalı webmasterları Google ayarında hiçbir kurum ceza vermez. Kurunun yanında yaşta yanmaz bu konuda. Kırarlar bir taraflarını kendi yapılarını filtre sistemlerini değiştirirler. Onlar bizim gibi hastayı öldürmek yerine hastayı tedavi etme yoluna gidiyorlar. Bir önceki mesajımda demek istediğim buydu. Genel Türkiye Cezası gibi birşey olamaz. Ha söz konusu şey büyük bir toplist olsaydı bundan söz edebilirdik belki. Ama söz konusu şey Google. Buna dikkat çekmek istedim. Kendi adıma konuşuyorum kaliteli içeriğe sahip olmayan sitelerle link değişimi yapmadığımız için bu tür ceza muhabbetlerinin ucu bana dokunmuyor (!). Bizim link değişim kurallarımız ortada zaten link siteside değil sitemiz, bizim sitemize benzer PR ı ne olursa olsun sitelerle link değişimi yapıyoruz. Ne zaman Türk webmasterları kısa yoldan para vurmak için değilde içerik sunmak için site yapmayı anlarlar o zaman adam oluruz işte. Alınmak isteyen alınsın. No offense...

yoktur

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Ben 3 aydır kimse ile link degişimi yapmıyorum.
Tek yaptıgım şey, kendi sitelerim arasında (benzer içerikli ve farklı serverlardaki sitelerimde) şekildeki gibi birbirini linkliyorum.
Böylece karşılıksız olarak bütün sitelerimi linklemiş oluyorum.
(karşılıksız alınan linkler pr için daha etkilidir ama kimse size karşılıksız link vermez, özellikle Türkler içeriğinizi çalar birde size hesap sorar içeriğimi niye çaldın diye...neyse )

Bu sistemdeki, bütün sitelerim pr5 oldu.Kafam kulağım rahat :p Birde sisteme dışardan pr takviyesi olursa hepsinin pr degeri artıyor.Dışardan pr takviyesi içinde, bu sistemin dışındaki bir tane pr5 sitemi bu iş için kullanıyorum.mesela şekildeki sistemdeki A siteme link ver diyorum link degişmi yapmak isteyen biri olursa, bende sana pr5 siteden link verecegim diyorum.Böylece şekildeki sisteme dışardan yeni pr girişi oluyor.
Olay tamamen matematiksel bir kurgulama :p

Benzer içerikli en az 3 sitesi olan herkesede tavsiye ederim.Döngü oluşa bilmesi için en az 3 site gerek :D

S

superlative

Misafir
yoktur amac PR almaksa bunu iyi düşünmüşsün ancak tek sitesi olanlar için bu geçerli bir yöntem değil, zaten yine kendi portalımız adına konuşuyorum link değişimi yaparken PR beklentimiz olmadan bunu yapıyoruz. Amaç benzer içerikli siteler arasında köprü oluşturmak. PR ya da para için site yapmıyoruz içeriğimizi paylaşmak makalelerle düşüncelerimizi diğer insanlarla paylaşmak IT üzerine teknik sorunların çözümü için yardımlaşma ortamı kurmak için başladık bu işe. Her birmizin profesyonel dışarda birer işi var. Bu işten para kazanmıyoruz. Ha google adsensi ekledik ayrı bir konu, ama tüm planlarımızı netten para kazanmaya yönelik kurmuyoruz. Hepimiz eğitimli işi gücü olan insanlarız. Adam gibi içeriğin olduktan sonra PR ın ya da netten para kazanmanın hesabını yapmaz zaten insan. Para ya da PR için site yapmaktansa içerik için site yapmak daha doğru bir yoldur. Zaten netten bu yolla para kazanmak bir iş değil. Bu bir meslek değil. Bakın webmasterlıgı kastetmiyorum. Oturup tasarım yaparsınız bunu satarsınız bu bir meslektir. Ama bir site açıp, kanse ilaçlarının adını yazıp hiçbir *oka yaramayan bir site yapıp BMW alma hayali kuran (bu forumda gördüm bu komik hayali) kişiler için yazıyorum bunu. Kaldıki bu yolla çok zengin olsan bile bir meslek değildir bu. Interneti kuku search engine olarak düşünen -BAZI- webmaster arkadaşlardan oturup makale yazmalarını beklemek çok lüks bir istek olur.

yoktur, "(karşılıksız alınan linkler pr için daha etkilidir ama kimse size karşılıksız link vermez, özellikle Türkler içeriğinizi çalar birde size hesap sorar içeriğimi niye çaldın diye...neyse )" bunda çok haklısın. İçerik hırsızlarından makalelerimizi korumak için güvenlik tedbirleri alıyorum oldukçada başarılı oldum bu konuda hatta kimi zavallılar donanımhaber forumlarında bizim sitedeki makaleleri nasıl çalabileceklerini oturup tartışmışlar tabi başlığı sildirdim ve ek güvenlik tedbirleri aldım. Orda oturup bunun için kafa yorana kadar sıfırdan makale yazsalar daha az yorulacaklar. Gerçi onlarda nerde gezer bu kadar yetenek bu kadar beyin... Bu konuda seninle hem fikirim. Zaten link değişimi yaptığımız yerleride iyice inceleyip süzüp link değişiyoruz. Kimi açık gözlerde önce link veriyorlar sonra zannediyorlarki kontrol etmeyeceksin, hemen linki kaldırıyorlar. Sanki çok zor bizimde linki kaldırmamız zaten dinamik içerik saglayan birçok modülden oluşuyor sitemiz. Modülleri ben yazıyorum ve son derece kolay bir arayüzdne linkleri onaylayabiliyoruz yada silebiliyoruz.. Fındık beyinli -kimi webmasterlar- cin olmadan adam carpmaya calışıyorlar tabiri caizse... Yine alınmak isteyen alınabilir. Herkes oturup içerik hazırlarsa netteki Türkçe içerik zenginleşir. Birde hani kaynak belirtip içeriği kopyalasalar yine birşey demeyeceğim oda yok.

Kendi sitemizin makaleler bölümüne cloak la ilgili olarka bir başka başlıkta görüşmüştük disconnect nickli arkadaşta katılım göstermişti (hatta soruyu soran oydu). Hatırlamışsındır belki yoktur sende yazmıştın o başlığa, ben snag it tarzı programlar vasıtasıyla içeriğim çalınmasın diye makaleyi iframede actırıyordum (diger basit kopyalama korumalarına ilaveten) Ancak googleın iframe cachleme konusunda sıkıntısı oldugunu duydum. Birde ek güvenlik tedbirlerim yüzünden googlea iframesiz bir içerik sayfası saglamam gerekiyordu. Bunu yaptımda msn ve yahooda hiçbir sorun yok. Ancak google indexlemiyor. Ben User Agent ile algılama yaptırıyordum hatam burda sanırım oysa IP ye gore bir sınırlama yapmam lazım. Benim yaptıgım hile degil, aynı içeriği iframesiz olarak google gostermem lazım sadece. Yani kelime listesi filan degil. Ama google bunu hile olarak algılıyor. User Agent dısında IP ye gore bir sistem üzerinde calışacagım şimdi. IP de başarılı olursam harika olacak. Dedigim gibi amaç hile değil google a içeriği indexletmek ama bunu yaparken hırsızlardan korumak. Şimdi biriniz diyecekki Googleın cacheinden calarlar o zaman nasılsa iframe yok snagitle alırlar :) Onunda tedbiri alındı. Aklıma ilginç ve güzel bir fikir geldi. MSN cacheinde bu işe yarıyor. Makale içindeki kelimeler aratıldıgında rahatlıkla site bulunuyor. Ancak cache e bakmak istediginizde iframesiz olarak aynı sayfa gözüksede karşınıza cıkan şey hiçbir işinize yaramıyor. Biraz kafa yorun bakalım. Gerçi dedigim gibi Google daha önemli msn dediginiz ne ki, Google yokturun daha önce dedigi gibi alternatif User Agentlarla geliyor ve içerikleri karşılaştırıyor. Gerçi yaptığım şeyden dolayımı indexlemiyor yoksa deep crawl zamanımı gelmedi bilemiyorum biraz daha bekleyip sonuçlara bakmam lazım.

Kendi makaleler bölümümüzde aldığım koruma tedbirleri :

1.Sadece internet explorerla makalelere erişilebiliyor, mozillanın vbscript desteği yok. Ayrıca opera mozilla gibi browserlarda sag tuş kilidi acılabiliyor. Sebep bu. Diger browserlarla girdiginizde uyarı sayfası cıkıyor. Zaten sitemiz ziyaretçilerinin %98 windows kullanıyor. Sorun değil yani.
2.Sag tuş kilidi.
3.Clipboard kilidi. Makalalelere bakarken windowsta clipboard komple iptal.
4.Print koruma. Print edilince beyaz sayfa cıkıyor :)
5.Kaynak kod şifreleme. ViewSource dediginizde anlaşılmaz karakterler görüyorsunuz. İşte bunun icin cloak yapmak zorunda kalıyorum. Bu bölümde benim modifikasyonlarım var diger korumaları bir programla hallettim. Makale veritabanından cekildigi için kaynak kodlarında normalde makale içeriği şifrelenmeden gözüküyordu. Ancak benim yazdıgım kodla dinamik içeriğide gizlemiş oluyorum.
6.Status gözükmüyor.
7.Linkler gözükmüyor.
8.Print screen işe yaramıyor.
9.iframe oldugu için snag itte işe yaramıyor (test ettim)
10.Sayfayı kaydedip hd den actıgınızda yine hiçbirşey göremiyorsunuz. Düz beyaz sayfa cıkıyor.
11.Sayfayı komple linkleyip iframede acarsanız framinizi kill ediyor :)
12.Cachede hiçbirşey bırakmıyor. (Acaba bundan dolayı google cachleyememiş olabilirmi dicem ama o zaman msnde cachleyemezdi.)
13.Yazıları secemiyorsunuz.

Ne yapabiliyorsunuz ?

Sadece makaleyi okuyabiliyorsunuz. Zaten amacınız bilgi edinmek değil mi ? Sayfanın linkini arkadasınıza gönderebiliyorsunuz birde. İçerik hırsızlarına karşı savaş açmış durumdayım. Oturup saatlerce uğraşıp resimlerle süslenmiş bir makaleyi iki tusa basıp çalan kişilerin gözünün yaşına bakmıyorum. Bazılarının adres telefon bilgilerine kadar ulaşıp kendileri ile konuştum. Özür dilediler ve hatalarını düzelttiler. Zaten mevcut sisteme teleportla bile girişilse bir işe yaramıyor. Ha unutmadan sitenin adresi ne diye sormayın gençler. Oda bizde saklı kalsın. Kapıyı açık tutarsan hırsız girer..

S

superlative

Misafir
OHA be abartmışım yine kusura bakmayın.. Bu kadar uzun yazdıgımı fark etmedim Bu hızlı cevap kutusu küçük ya ondan herhalde.

N

nets

Misafir
Tabi bu kadar tedbir olunca insan merak etmeden duramıyor " nasıl bir makeledir bu birader, hayatın sırrınımı açıklıyorsun yazında ? "

M

murme

Misafir
bence bir güncelleme işi var ondan böle adsense ten atilirsak görürsünüz hileci dostalara sölüyorum cj.com a döndürmiyelim bunuda

yoktur

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
En çokta insana koyan şey dost bildigin sitelerin seni arkadan vurması.
bundan sonra tövbe ettim.
Türklerle link degişimi yapmayacam :mad:

S

superlative

Misafir
nets' Alıntı:
Tabi bu kadar tedbir olunca insan merak etmeden duramıyor " nasıl bir makeledir bu birader, hayatın sırrınımı açıklıyorsun yazında ? "

Windows Server Sistemleri, donanım, sinema, Toplumsal problemler ve çözüm yolları üzerine makaleler yazıyoruz. Hırsızlar, toplumsal sorunlar üzerine yazılan düşünce yazılarına rağbet göstermiyorlar anlayamıyorlar kapasiteleri yetmiyor anlamaya. IT üzerine yazılan yazılarımızı çalmak çok daha işlerine geliyor. Kaldıki ben oraya fıkra ya da hayatın sırrını dahi yazsam (ki bunuda yazmayı düşünüyorum kafası basan herkesin bir dünya görüşü yaşam felsefesi vardır ve bunu diğer insanlarla paylaşabilir.) yinede kimsenin bu yazıyı ÇALIP altına kendi adını yazmaya ya da kaynak belirtmeden bu yazıyı yayınlamaya hakkı yoktur. Anası babası belli olmayan insanların yapacağı bir iştir bu. Sokaktaki kapkaçcıdan hiçbir farkı yok bana göre. Adam sadece tek cümlelik bir yazı dahi yazsa bunu kaynak belirtmeden yazarın iznini almadan yazmak soysuzluktur. Yabancı webmaster arkadaşlarımda var. Ve ne yazıkki bu içerik hırsızlığı biz Türk webmasterlarda daha fazla görülüyor. Sanki ruhumuzda var. Şu forumu 3-4 aydır izliyorum 1-1,5 aydırda üyeyim. Bakıyorum sorulan sorulara kendi reklamımı tıklarsam para kazanabilirmiyim, ne üzerine site yaparsam çok para kazanırım, ilaç isimleri nelerdir ? gibi sorular görüyorum. Bu adamlar zengin olsa ne olur ki kültür fakiri olduktan sonra.. Alınan yine alınabilir (nokta)

W

www_hitmp3tr_com

Misafir
benim google durmuştu ne sayfa indexliyodu ne hit yolluyodu tekrar düzeldi.

sayfalarımı sürekli indexliyo ve günde 6 bin tekil yollamaya başladı.

S

SaveTargetUs

Misafir
Hitmp3tr.com söylediğine göre çok iyi senin şu anda. Benimde durmuştu bu sıralar 60-70 indexliyor. Banada google'dan sağlam geliyorda toplist ve link sitelerinden hit gelmiyor artık. Önceden onlardan geliyordu.

Çok sağlam çalışıyorum. Büyük bir istikrarla. Ne kadar kafa yorarsam o kadar eksik buluyorum. Tamamen google'ye yönelik yaptım siteyi. Ama haylen eksiklerim var. Düşündükçe herşey çıkıyor. Günler çok kısa. 20 saat çalışmak az geliyor.

G

GoogleGUY

Misafir
Daha ne etkileyecek. Sonuçların tamama yakını url-only. Sayfa içi metin aramalarında listelenmeniz için mutlaka Google cache'inin olması gerekiyor. url-only olan sonuçlar bir süre sonra toplu olarak silinir. iyinet ve realist'in başına gelenleri hatırlayın.

G

GoogleGUY

Misafir
Google'un bunu neden yaptığını kimse tam olarak bilmiyor...

Birçok yabancı forumda da bu tartışılıyor. Bazı kişiler bunun benzer içerikten kaynaklandığını söylüyor. Yani eğer sayfalarınız benzer içerik sunuyorsa önce url-only listeleniyor, sonra siliniyor. Bir ara DMOZ'un sonuçlarının %50 ye yakını url-only listeleniyordu. Hemen hemen benzer içerikli olan Google Directory'de ise bir sorun görülmüyordu. Ama sonradan DMOZ sonuçları da description ile gelmeye başladı yani düzeldi. Oysa DMOZ içerikleri hiç de benzer içerikler sunmuyor. Ben bunun sadece benzer içerikten kaynaklandığını sanmıyorum. Bunun altında başka faktörler de var. Ben, içerikleri benzemediği halde sitelerimde bir çok sayfanın url-only olduğunu daha sonra silindiğini gördüm. Henüz bu duruma çözüm getirebilen olmadı. Google bir şekilde bir sayfanın işe yaramadığına karar veriyor ve önce onun cache'ini uçuruyor, sonra da tamamen sonuçlardan siliyor. Konuyu araştırmak isterseniz url only serp yazıp Google'da aratın derim ben.

"Bildiğimiz herşey tahminlerden oluşuyor. Eğer çözebilseydik Google olmazdı."

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.