Google Görüntülü Reklamcılık Rehberi

kutluseo

İyinet Üyesi
Katılım
29 Kasım 2019
Mesajlar
277
Reaction score
2
Konum
İzmir
Daha fazla müşteri elde etmek veya bir yeniden hedefleme kampanyası başlatmak için Google Display Network’e dahil olmuş olabilirsiniz. Ancak bu hedeflerinizi yerine getirebilmek için bu ağa dahil olmanız yeterli değildir. Bu hedef için çeşitli reklamlar oluşturmanız gerekmektedir. Google’ın görüntülü size aşağıdaki sorulara cevap bulabilme konusunda yardımcı olacaktır:

Google görüntülü reklamları için hangi boyutları seçmelisiniz? Bir veya iki farklı seçeneğe ihtiyaç var mıdır? Oluşturduğunuz reklamlara neler eklemelisiniz? Daha iyi performans elde edebilmek için daha farklı şeyler yapabilir misiniz?

Görüntülü reklamcılık ile takip edebileceğiniz en iyi yol metinden daha ilerisine gitmektir. Görüntülere, metinlere, renklere, butonlara ve animasyonlara yer vererek mesajınızı çok daha etkili bir biçimde karşı tarafa aktarmayı başarabilirsiniz.

İhtiyaç duyduğunuz tüm bu bilgilerin bir araya getirildiği bu rehberden faydalanarak Google görüntülü reklamlarınızda istediğiniz performansa ulaşması başarabilirsiniz.



1. Görüntülü Reklam Boyutları
Google görüntülü reklamları daha farklı boyutlarda olabilmektedir. Aşağıdaki tabloda yer alanlar en önemlilerden arasında yer almaktadır.

Reklam boyutuİsimNerede yer alır?Arz300×250Orta DikdörtgenYazıların içerisinde veya yazı sonlarındaİyi stok336×280Büyük DikdörtgenYazıların içerisinde veya yazı sonlarındaİyi stok728×90LeaderboardYazıların üstünde veya içerisindeİyi stok300×600Yarım SayfaSağ veya sol taraftaBüyüyen stok468×60BannerUfak kısımlarda veya yazıların sol tarafındaSınırlı stok234×60Yarım BannerUfak kısımlarda veya yazıların sol tarafındaSınırlı stok120×600DikeySitelerin yan alanlarındaSınırlı stok160×600Geniş DikeySitelerin yan alanlarındaİyi stok970×90Büyük LeaderboardSitelerin üst kısımlarındaSınırlı stok200×200Küçük KareSitelerin sağ yan alanlarındaSınırlı stok250×250KareSitelerin sağ yan alanlarındaSınırlı stok
Bu boyutlar hakkında edindiğiniz bilgilerden sonra aklınıza gelecek olan en önemli soru bellidir. Reklamlarda boyut ne kadar önemlidir? Aklınıza gelebilecek ikinci soru ise hangi boyutu seçmeniz gerektiğine yönelik olacaktır. Başlangıç için reklam boyutu oldukça önemlidir. Yürüteceğiniz kampanya için bu son derece önemlidir ve kampanyanın performansını doğrudan etkilemektedir. Oluşturduğunuz kampanyada yer alacak daha az popüler olan boyutlar görüntülenme miktarını düşüreceği gibi kampanyanın performansını da düşürebilecektir.

Reklam kampanyalarında düşük miktarda görüntülenmeye sahip olmanız durumunda daha popüler boyutlara yönelmeniz gerekmektedir. Bir çok site reklam yerleşimlerinde 300×250, 728×90 ve 160×600 reklam boyutlarını kullanmaktadır. Bunların her birisi 180×150 ile birlikte global olarak kabul edilen reklam standardı boyutlarında yer almaktadır.

Görüntülü reklamlar konusunda bunlar global olarak kabul edilen boyutlar olsa bile belirli ülkelerde popüler olan reklam boyutları da vardır. Rusya’da en popüler reklam boyutu 240×400 şeklindedir. İsveç’te ise 980×120 reklam boyutu epey popülerdir ve ikinci sırayı 250×360 reklam boyutu almaktadır. Danimarka’da ise en popüler reklam boyutu 930×180 şeklindedir. Polonya’da 750×300, 750×200 ve 750×100 oldukça sık kullanılan boyutlardır.



2. Türler ve Kabul Edilen Biçimler
Görüntülü reklamlar konusunda üç farklı reklam türü bulunmaktadır: statik, animasyonlu ve interaktif.

Statik reklamlar için kabul edilen biçimler JPEG, JPG, PNG ve GIF şeklindedir. Animasyonlu reklamlar GIF veya SWF olarak eklenebilmektedir. İnteraktif reklamlar ise animasyonlu reklamlardan farklıdır çünkü kullanıcının belirli bir eylemi gerekmektedir. Bunlar sadece SWF olarak yüklenebilmektedir.

Doğru reklam türünü seçebilmek reklam boyutu seçmekle aynı şey değildir. Animasyonlu ve interaktif reklamlar statik reklamlardan çok daha verimlidir. Hareket önemli bir etken olarak kullanıcının dikkatini çekmekte ve reklam körlüğü denen durumla mücadele konusunda size yardımcı olabilmektedir. Aynı zamanda çok fazla animasyon kullanmak reklamın kötü görünmesine neden olabilmektedir.

Reklam türünü belirlemeye çalışırken dikkat edilmesi gereken farklı bir etken daha vardır. Sitelerin büyük bir bölümü statik reklam biçimlerini kabul etmektedir.

Statik veya animasyon türü reklamları tercih ederken müşterilere odaklanmalısınız. Görüntülü reklamların ve diğer sunduğunuz diğer tekliflerin olabildiğince ilgi çekici ve etkileşimli olmasını sağlamalısınız.

3. Teknik Gereksinimler
Statik veya animasyonlu fark etmeksizin tüm görüntülü reklamların 150KB veya bundan daha az boyuta sahip olması gerekmektedir.

Animasyonlu veya interaktif reklamların 15 saniye veya bundan daha kısa olması gerekmektedir. Reklamlarda tekrarları kullanmakta özgür olduğunuzu bilmelisiniz. Ancak animasyon uzunluğunun 15 saniyeyi geçmemesi gerekmektedir.

Birden fazla slayt seçeneğine sahip olan GIF türü reklamların saniyede 5 kare şeklinde bir hıza sahip olması gerekmektedir. Flash reklamları için saniyede 20 kareye kadar yükseltme yapabilmek mümkündür. Tüm Flash reklamlarında clickTAG seçeneklerinin kullanılması gerekmektedir.

4. Görüntülü Reklam İçeriği
Google görüntülü reklam ağında yayınlanan reklamlar birkaç kurala uyum sağlamak gerekmektedir. Özellikle reklamda sunmuş olduklarınız için bu kurallara bağlı kalmalısınız.

Görseller kullanıyorsanız onların temiz ve kolay hatırlanabilir olduğundan emin olmalısınız. Reklamlarda parlayan arka planlar ve bulanık görseller kullanma iznine sahip olmadığınızı bilmelisiniz.

  1. Reklamlarınızda tüm alanları doğru bir biçimde kullanmalısınız. Aynı reklam içerisinde birden fazla kopyaya yer veremeyeceğinizi bilmelisiniz.
  2. Site içeriğini, haberleri veya metin reklamları taklit etmeye çalışmamalısınız.
  3. Kullanıcıları reklamlara tıklamaya teşvik etmek için hile yapmamanız gerekmektedir. Sistemde herhangi bir manipülasyona yer vermemeye çalışmalısınız.
  4. Reklamlarınız ayrı bir görünüme sahip olmalı ve ilk görüldüğünde reklammış gibi algılanmalıdır. Reklamlar sayfa içeriğinden kolayca ayrıştırılabilir olmalıdır. Beyaz arka plan kullanıyorsanız reklamın kenarlık ile kontrast oluşturmasına dikkat etmelisiniz.
  5. Reklam açılış sayfanıza çıktığı sürece animasyonlu özellikleri veya ufak görselleri tekrarlayabilirsiniz.


5. Sınırlandırılmış İçerik Kategorileri
Google Görüntülü Reklam Ağı içerisinde pek çok ürünün ve hizmetin reklamını yapabilecek olsanız dahi birkaç hassas kategoride reklamları kullanamayacağınızı bilmelisiniz:

  1. Bir organizasyona, kişiye, bir grup insana, bir ırka veya etnik kökene, renge veya dine karşı şiddet içerikli reklamlar oluşturamazsınız. Buna ek olarak ehliyetsizlik, sevk, yaş, cinsel yaklaşımlar veya cinsiyet kimliklerine yönelik reklamlar veremezsiniz.
  2. Bira, şarap ve diğer alkollü içeceklerle ilgili reklamlara yer veremezsiniz.
  3. Eskort hizmetleri ve buna benzer konularla ilgili reklamlar oluşturamazsınız.
  4. qumarhane gibi qumarla ilişkili ürünlerle ilgili reklamlara yer veremezsiniz.
  5. Herhangi bir çeşit uyuşturucu maddeyle ilgili reklam oluşturamazsınız.
  6. Kötü amaçlı yazılım içeren veya kötü amaçlı yazılım pazarlayan sitelerle ilgili reklamlar oluşturamazsınız.
Mükemmel Görüntülü Reklamlar İçin 5 Öneri
Artık reklam boyutları konusunda bilgi sahibisiniz ve hangisinin yeterli miktarda görüntülenme elde edeceğini biliyor olmalısınız. Reklamın ne kadar yüksek boyutta olup olmayacağına artık kendiniz karar verebilirsiniz. Bunlara ek olarak reklam oluşturma izninizin olmadığı kategoriler hakkında artık bilgi sahibisiniz.

Bu noktadan sonra iyi bir reklam oluşturmak istiyorsanız aşağıdaki ipuçlarına dikkat edebilirsiniz.

1. Müşterilere Odaklanmalısınız
Reklamları tasarlarken düşünmeniz gereken ilk şey hitap ettiğiniz müşterilerdir. Tıklama almak, tıklamaları satışlara dönüştürmek istiyorsanız hedef kitlenin dikkatini çekmelisiniz. Birkaç elementi bir araya getirip birkaç gerçeğe yer vererek onların ilgisini kazanabilirsiniz.

Müşteriler nelere odaklanmaktadır? Neler onların dikkatini çekmektedir? Neler onları daha memnun etmektedir? Ne gibi problemlerle karşılaşırlar? Onların problemlerini çözmek için neler yapabilirsiniz?

Bu soruları göz önünde bulundurarak beyin fırtınası yapıp müşterileriniz için en iyi olanı keşfetmeye çalışmalısınız. Eğer önemli teklifleriniz veya ücretsiz deneme sunma gibi imkanınız varsa bunlara reklam kopyasında yer vermelisiniz. “Ücretsiz, özel teklif, sınırlı ve indirim” gibi sözcüklerin her birisi dikkat çekmek için güçlü kelimelerdir.

2. Markalaşmayı Kullanmalısınız
Şirketinize ait olan elementler eklemek hedef kitlenizin size duyduğu güveni artıracaktır. Logonuzu kullanarak müşterilerin sizi tanımalarına ve her zaman hatırlamalarına yardımcı olabilirsiniz.

Reklamlarınız açılış sayfanıza benzerse kullanıcı deneyimi konusunda daha iyi başarılar elde edebilirsiniz. İnsanlar her zaman sürprizlerden hoşlanmazlar. Onları sunduğunuz reklama benzemeyen açılış sayfalarına götürdüğünüz zaman hızlı bir biçimde sitenizden çıkacaklardır.

3. Harekete Geçici Mesaj Eklemelisiniz
Bu konuda asılda özel şeyler söylemeye gerek yoktur. Reklamı görüntüleyen kişiler herhangi bir harekete geçirici mesajla karşılaşmazlar ise herhangi bir şey yapmayacaklardır. Oluşturduğunuz reklamlara bir harekete geçirici mesaj ekleyerek reklamlarınızın kullanıcılara bir şeyler anlatmasını sağlamalısınız.

4. Tasarımın Önemine Dikkat Etmelisiniz
Ne yaparsanız yapın reklamlara çok fazla şey ekleme huyundan olabildiğince uzak durmalısınız. Bunu yapmazsanız reklamınız kalabalık gözükmekten başka hiçbir işe yaramayacaktır. Tasarımınız sade olmalı ve onda çok fazla renk kullanmamaya özen göstermelisiniz. Kötü tasarım güveni ortadan kaldıracak ve kampanyanızın performansını düşürecektir.

Ayrıca font konusunda belirli bir kuralı takip etmeye devam etmelisiniz. Verdana, Tahoma, Arial veya Roboto fontunu kullanmalı ve bunun en az 9 piksel olmasına dikkat etmelisiniz.

5. Test, Test, Test
Deneme yapmadan neyin işe yarayacağını bilemezsiniz. Görüntülü reklamcılık reklamları görecek kişileri belirlemeniz konusunda size bir takım kontrol olanağı sunacaktır. Her işletmenin kendine özgü bir yaklaşımı vardır ancak neyin işe yaradığını belirlemek için test yapmazsanız her zaman başarısız olursunuz.

Sadece reklam boyutlarını değil aynı zamanda başlıkları, arka plan görsellerini ve daha farklı harekete geçirici mesajları test etmeyi ihmal etmemelisiniz.

Yeni müşteriler çekmek veya eski müşterileri geri kazanmak istiyor olabilirsiniz. Görüntülü reklamlar bunu başarmanızı sağlayacak en önemli yöntemlerden birisidir.

https://www.ayhankaraman.com/google-goruntulu-reklamcilik-rehberi/
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Elektronik Sigara Cicisex Porno
Üst