İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Google gözünde backlinkin değeri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29
Gökhan madem ki yeni arkadaşların bunu bilmediğini düşünerek yazdın.
Önce backlink nediri açıklayıp, ondan sonra backlinkin değerini irdelemen gerekirdi.
Ayrıca Google Optimizasyon ve Sandbox ile alâkalı bir konu değildir bu.
Backlink almak bir şeyi optimize etmek anlamına gelmiyor veya sandbox ile alâkası direkt olarak yok.

Ben sadece gördüğüm bir bilgiyi paylaştım. Onlarada başka bir konuda değiniriz. Bişey hakkında bilgi verince illa diğer herşeyidemi anlatmak lazım. Buna ne sayfalar yeter nede insanlar okur.

Burasıda diğer webmaster forumuna dönüyor. Buradada bu gidişle açılan her 10 konudan 9unda tartışma çıkacak sanırım.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Senin sağa sola terbiyesiz laf atmaların olmazsa hiç bir konuda kavga çıktığı yok.

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29
Terbiyesiz laf olan neresi? Okuduğunuzu anlayın diyorum. Mantıklı düşünün diyorum. Gerçekten çok terbiyesiz kelimelermiş. Forumda bundan sonra bunları yazınca XXX veya ...... larla sansürlensin.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Bence normal. Zaten normal olmasa aynı şeyi diyenler içinde dedim demezdim.

Coğrafi konum basit. Senin site dilin Türkçe diyelim. Sen sadece Türkiyedeki kullanıcılara hizmet veriyosun. (Mesela ürün satış sitesi) Mesela gold.com.tr yi ele alalım. Türkiyeyi hedef aldığı ve site kodlaması Tr olduğu için googleda gold diye aradığında ilk sırada çıkar. (üst sıralarda çıkar da diyebiliriz) Ama Türkiyeyi hedef almayan aslında o kelimede daha uygun site gold.com.tr nin altında çıkar. (Bizim ülkemiz aramalarında) Ama o sitenin hitap ettiği coğrafya olan Amerika kıtasında mesela aramalarda o site en başta veya üst sıralarda çıkar. Ama global bir siteyse örneğin facebook, youtube, flickr, imageshack gibi bir site ise tüm arama motorlarında üstte çıkar.

Ayrıca google webmaster tools üzerindende siteni doğruladıktan sonra coğrafi konumunu seçebilirsin. (Ayarlar bölümünden)

Ama bu özellik %100 sağlıklı çalışırmı orasını bilemem.

Benim sitem ingilizce, sunucum Türkiye'de. Türkiye'deki ingilizce bilen doktorlar okusun diye yazılan makaleler var. Fakat siteye Norveç, Amerika ve Brezilya'dan yoğun ilgi var. Bende link değişimimi pr ı yüksek 2 rus sitesinden yapıyorum. Ancak onlarda ingilizce. Fakat asıl hedefim Türkiye'deki doktorlar.

Bu durumda coğrafi olarak ikamet senedi ile başvurudamı bulunmam gerek google a, onu anlamadım yoksa yukarıda yazdıkların zaten beginner bilgiler. Bebeler baba demeden bunu öğreniyorlar artık.

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
87
dahada gökhan bişe paylaşmaz :)

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Onun yaptığı paylaşmak değil ki zaten. İzlediği filmi anlatmak seyretmeyenlerede sallamak. Her yazı altındaki imzayada yeni bebeleri çağırmak...Aksi bir durum yok yani :)

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
Sanıyorum karşılıklı atışılabilecek son noktaya gelinip, her türlü cümlede yazıldığı için konuyu kilitlemek en doğrusu olacak, her iki tarafta yeterli kadar fikrini söyleyip-kendini savunduğu için konuyu kilitliyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.