İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Google hakkında bir makale...

Bulutlar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Şuanki duruma ve gidişata göre birşeyler yazmam gerekirse Google Microsoftun yerini asla alamaz.

webyazilim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ansugo ocal.net teki ansugo ise, kendisi zaten okuduğum kadarı ile microsofisttir. microsoft dışında diğer bütün firmalar birleşse de yine microsoft der. :)

microsoftun uzun vadeli planlar ile hareket ettiği doğru. ama google bunu yapmıyor denirse bence çokta mantıklı değil. birbirinden bağımsız gibi görünen hizmetler aslında çok temel bir tabanda oldukça alakalı. O da internet. Microsoft işletim sistemi üzerinde ki tekel gücünü bir gün kaybederse artık insanlar msn kullanmayı bırakır. ya da microsoft office kullanmayı bırakır. ama kimse google kullanmayı kolay kolay bırakmaz. çünkü internet üzerine hizmet veren google mac te kullansan, linux ya da vista yine işine yarar.

bir de buradı bende google fanı gibi göründüm ama alakası yok söyleyim. zira hakikaten google niye diye soramadan edemediğim işler yapıyor. gmail dataları neden silinmiyor ? kullanıcıların aradıkları ne düzeyde kaydediliyor. en çok aranan kelimeler vs.. gibi çok çok önemli tüketim ya da üretim yönelendirecek bir gücü de var. bunu nasıl kullanıyor, süpekilasyon yapıyor mu bilemeyiz.

bence ne kadar çok firma olursa o kadar iyi. tekel çok kötü birşey. amerikan tekelide internette mutlaka kırılmalı.

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
küçük bir örnek sitesi olanlar refererlerine baksınlar msn bot mu daha cok girmiş google bot mu?

sessizliktr

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
daha onlar arifi (msn yi ) tanımadılar. bundan 7 sene önce altavista.com vardı google kullanmazdım şahsen ben. ne oldu google altavistayı solladı. isterse microsoft her türlü önüne geçer google un. onlar daha arifi tanımadılar (gora replik :) )

K

khssi

Misafir
Alışkanlıklar çok önemli.

Google şuan reklam pazarından kazançlarıyla bu kadar büyüdü ve bu konuya ciddi yatırımlar yapıyorlar. Bana göre google'ın kullanım alışkanlığı kolay kolay değişmez. Ama şuda bir gerçekki microsoftun yazılımlarının üzürendeki alışkanlık google'ın alışkanlığından bir kaç kat daha zor değiştirilebilir.

MS'un yeni çıkacak işletim sisteminde arama alışkanlığını değiştirebileceklermi bunu göreceğiz ve bencede bu yönde stratejiler geliştiriyorlar. MS her zaman google'dan avantajlı konumda..

Reklam piyasasına yahoo, MS mutlaka daha fazla girecektir ve belki başka firmalarda buda google'ın kazancının bölünmesi demek oluyor google için ciddi sorun oluşturacaktır iş sadece yazılım geliştirmeyle gitmeyecektir bundan sonrası için söylüyorum.

Google'ın üzerimizde bıraktığı deneyimin geliştirilmesi bu firmalar için bence yakın vadede çokta zor değil özellikle MS çok avantajlı izleyip göreceğiz.

M

millionkurt

Misafir
Bu gün MS, adsense gibi bir hizmet verse ve google dan daha çok pay dağıtsa buradaki yorumların tamamı 10 dk da değişecektir. Sizce MS gibi dünyanın en zengin şirketi bunu yapamazmı? google ı 30 günde bitirebilir MS.. Yeterki yapmak istesin, ama bitirmek onlarında işine gelmiyor demekki..

Eglence-Siteleri

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Kimse kimseyi bitiremez. Konu MSN veya Google un adsense adwords olayi degil olaya hakimligi.
Millet google da aramaya alistiysa MSN ye gecmesi zor. Ya da zaman alir. Ha ne olur MSN tutar yeni ürünlerde MSN aramayi entegre eder. Her ne kadar ceza alacagini bilse de ne kadar user cekse onun icin kardir.
Ama ikisi de piyasada var olacaktir.
MSN acik kaynaga gitmedikce her zaman protestocularla karsilacaktir, kodlarini acmadikca cok zorunlu olmadikca insanlar , programcilar MSN yi kullanmayacaktir.
Ha son kullanici ne der, o da yine aliskanlik meselesi bence

KerneL32

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Google ile Microsoft u karsilastirmak ne kadar dogru ? Bence dogru degil.

1-) Arama motoru : Google ( + ) Microsoft ( - ) : Kucuk bir degerlendirme ile sitemize gonderilen hitlere gore google acik ara onde.

2-) Yazilim : Google ( + ) Microsoft ( + ) : Microsoft ile google bu bazda degerlendirilemez. Video goruntuleyici acisindan dusunursek ikisinin de var ve ikisininki de yayginca kullaniliyor. OS acisindan dusunursek Microsoft acik ara onde.

3-) Email : Google ( - ) Microsoft ( + ) : Gmail in var olma tarihi ile hotmail/msn var olma tarihine gore degerlendirirsek Microsoft, kullanici sayisina gore Microsoft onde.

4-) Anlik ileti : Google ( - ) Microsoft ( + ) : Acik ara Microsoft.

5-) Portal icerik : Google ( - ) Microsoft ( + ) : Acik ara Microsoft.

6-) Sadelik / kullanilabilirlik : Google ( + ) Microsoft ( - ) : Sadelik ve hizli yukleniyor olmasi Google nin en buyuk farklarindan biri.

Google +3
Microsoft : +4

Alternatif uretmek elimizde. Ama bu kiyaslamalari yapmak ne kadar dogru bilemiyorum. Cunku Google sadece web uzerinden hizmet verirken Microsoft web + yazilim + isletim sistemi bazli hizmet veriyor.

Aklimdayken; Vista 'da google girisleri yasak. Bu da demektir ki "Ya google severler vista kullanmayacak", "ya artik googleden vaz gecme devri baslayacak."

Sizce ?

Son olarak: Google 'nin toolbarlar sayesinde elde ettikleri istatistikler her sene pazar payini yukseltmek isteyen buyuk firmalara satilmakta. Ornek: Kac kisi AMD kac kisi INTEL kullaniyor. Kac kisi kac mb lik ekran karti kullaniyor. vs. Ekleyerek; intel kullananin amd kullanandan fazla oldugunu ele alalim. AMD 2007 pazar payini yukselte bilmek icin muhendislerine "bakin bu durumdayiz ne yapmaliyiz" diyor ve 2007 icin intel ustune cikacak yeni projeler uretiliyor.

Hic kimse beni Google toolbar icinde spy olmadigina inandiramaz.

Saygilar.

deeper

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Aklimdayken; Vista 'da google girisleri yasak. Bu da demektir ki "Ya google severler vista kullanmayacak", "ya artik googleden vaz gecme devri baslayacak.
"

Kernel32 bununla ilgili bir kaynak var mi, yani google'ın boyle bir sey yapmasi cok sacma. kendime gore aciklayayim
ben MS Windows kullaniyorum, Fiesta ciksin onuda kuracagim. Ama MSN 'den hic arama yapmiyorum, direk elim alismis google ctrl+enter. google boyle bir sey yaparsa isletim sistemi mi degistirecegim? hayir. eger alternatif çare üretilmezse msn search kullanacagim. bence google'ın boyle bir -rest- cekmesi kendi zararina olur diye düşünüyorum ben...

TRinsanRehberi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
deeper' Alıntı:
"

Kernel32 bununla ilgili bir kaynak var mi, yani google'ın boyle bir sey yapmasi cok sacma. kendime gore aciklayayim
ben MS Windows kullaniyorum, Fiesta ciksin onuda kuracagim. Ama MSN 'den hic arama yapmiyorum, direk elim alismis google ctrl+enter. google boyle bir sey yaparsa isletim sistemi mi degistirecegim? hayir. eger alternatif çare üretilmezse msn search kullanacagim. bence google'ın boyle bir -rest- cekmesi kendi zararina olur diye düşünüyorum ben...

Google değil microsoft yasaklıyacak diye okumuştum ben. Yasaklamadan daha ziyade default olarak kendi arama motorunu kullanan bir tarayıcı ile gelecek diye duydum. Yani insanlar google yi default arama motoru yapamayacaklar diye...

Yanlız microsoft şunların hesabını yapmış olmalı
kendi elinde vistası varsa google nin de arama konusunda potansiyeli var
eğer microsoft savaş başlatırsa kendisi de birşeyler kaybeder ki şöyle:

Ben kendim dahi çoğu zaman google den microsoft hakkında arama yapıp sitelerine ulaşıyorum. Bir savaş demek google nin microsoftu arama sonuçlarında göstermemesi demektir. Ayrıca google bu savaşa hazırlandı ve hazırlanmaya devam ediyor (ürün tavsiyesi: firefox)
bir başka hazırlığı onca sitede google arama sı var (bu sitede ara / internette ara seçenekleriyle)

benim siteme google kendi adresinden ziyaretçi gönderdiği kadar mynet teki superonline daki vs.. google arama aracıyla gelenler de oluyor.

Savaş olduğunda olan biz kullanıcılara olur. Ama oturmuş bir firma da ayaktaki firmaya yerini savaşmadan vermez.

Gelecekte bu konuyu tekrar konuşalım İnşaAllah (2011 de yaşıyor ve sağlıklı artı müsait olursam bana uyar :) )

KerneL32

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sanmam. Kaynak icin tekrar bakmam gerekiyor nerede okudugumu unuttum cunki. Okuyali da epeyi oluyor. Alternatif olarak da Live.com 'un aramasini gostermislerdi. Gerek resim aramasi gerek direk aramasi ile atlas i birlestirince cok iyi bir calisma ortaya cikartmis. ve Bildigim kadari ile live.com un aramasini gelistirmek icin 2006 son ceyrekte msn bot olarak bildigimiz botlarin islevselligi ve indexleme sayisi googlebot a nazaran daha iyi olacak(MIS).

Hatta bildigim kadari ile boyle bir soylenti ile google de yeni ismini aciklamadan google yapisini yeni ismine tasiyormus. ( bunu bir kaynaktan okumadim baskasindan duydum. O yuzden baskasinin yalancisiyim. )

Saygilar.

Osiris

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Microsoft kendini isbatlamış artık. Sadece belirli alanlarda google a rakip olamıyor henüz. Ama eminim bunu da başaracak. Ya en azından Türkiye yi baz alarak konuşayım. Boktan msn portalını search ağırliklı bir hale getirse ve mail girişi yapan hotmail kullanıcılarını arama konusunda cezbetse + adsense stratejisi hakkında güçlü adımlar atabilse sanırım google ın sınırlı krallığından eser kalmayacaktır. Benim üzüldüğüm "Atı alan üsküdarı geçerken" bizim dışa açılmış güçlü bilişim-yazılım-search-e-ticaret v.s şirketlerden ve sitelerden yoksun kalışımız. Keşke rekabet edebilecek durumumuz olsaydı. İnşallah bunlarda olur bir gün. Neyse biz gelecek paraya bakalım. :) Gerisi angarya..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.