İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Google heklink Yiyor mu?

MustafaYildiz

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
1
Bu yazımda sizlere meşhur SEO uzmanlarımızın kafasını çok karıştıran ve bir türlü çözemedikleri heklink’in Google üzerinde gösterdiği etkilerden bahsedeceğim. Öncelikle başlıktaki soruya cevap vereyim;

Google heklink Yiyor mu?
Hem de bal gibi yiyor, üzerine bir de çay demliyor…
Şimdide meşhur SEO uzmanlarımızın heklink ile ilgili yazdığı makalelere, başlıklara bir göz atalım ki aşağıda verdiğim örnekler birçok SEO sitesinde, blogunda sadece konuya dair başlık açarak hit almaya yönelik yapılmış aldatmacalardan ibarettir.

heklink Nedir?
heklink’in zararları nelerdir?
heklink bir kandırmacadır, yasal değildir sakın sitelerinize uygulatmayın.
heklink yapan bizden değildir.
heklink çalışması yapılan siteler belirli bir süre sonra Google’den bir daha hiçbir aramada çıkmamak üzere ceza yerler.
heklink yapanın Allah cezasını versin.
heklink siteleri yok edecektir. Artık Google heklink olayını çözmüştür.
Bu tarz sayısız makale okudum. Başlıkları inceledim ve ondan sonra geçtim WebtirGit admin paneline. Şimdi bu başlıkların ve yazıların içerisinde bu tarz konuları barındıran arkadaşlarımıza benim de birkaç sorum olacak! Sen nereden biliyorsun heklink çalışmasının sonucunun Google tarafından cezalandırıldığını? Madem heklink kötü bir şey niye siteden 10 – 15 tane heklink üzerine yazı ver ve Google’de “hekink” kelimesinde çıkmaya çalışıyorsun. Madem haclink bu denli zararlı neden o kelimeden gelen hitleri almaya çalışıyorsun ve insanlara bunun nasıl bir şey olduğunu öğretiyorsun. Ve son olarak mağdem heklink kötü! Sen niye tüm heklink ile SEO sıralamasına giren web sitelerinden parayla link alıyorsun!

Arkadaşlar bu tarz söylemleri hiç kafanıza takmayın. Bir adam web sitesinde heklink denilen olayı yerle bir edip, bu uygulamayı yapan insanları insanlıktan çıkartıp, sonrada gidip o adamların heklink uygulayarak sıralamaya çıkarttıkları SEO sitelerinden parayla backlink alarak “SEO” kelimesinde çıkmaya çalışıyorsa; bu adamın ne hocalığına, ne uzmanlığına ne de başka bir şeyine inanırım.
Ben heklink iyidir demiyorum kimse yanlış anlamasın beni. Hatta SEO’nun Black’i White’ı olmaz isimli makalemde de bu tarz bir konuya değinmiş ve olayın amaç – sonuç ilişkisini irdelemiştim. Bu yazımda da, o yazımda da aynı şeyi anlatmaya çalışıyorum. heklink iyi değildir, Black Hat SEO iyi değildir. Ancak bunu kötüleyip, yerle bir edip; sonra kendi siteleri için bu adamlardan medet uman adam; benim gözümde ADAM bile değildir!

Velhasıl kelam Google heklink yiyor arkadaşlar. Üzücü ama gerçek olan bu olay; 2013 senesinde de hala devam ediyor. Çünkü Google’nin tüm algoritması Backlink üzerine kurulur ve Google heklink konusunda ne yazık ki çözümsüz kalıyor. Bu konuyu durdurmak için sürekli çalışsa da; algoritmanın tüm işleyişinin backlink üzerine dayanması çalışmaların hepsinin sonuçsuz kalmasını sağlıyor. Biri PR değeri 8 – 9 olan sitelerden backlink alıyor, diğeri PR değeri 0 olan ve içerisinde 100’lerce web sitesinin tanıtımı yapılmış spam bloglara sözde özgün 200 kelimelik tanıtım yazıları yazdırarak backlink alıyor. Eee ne yapsın Google’de çaresiz Aga! Durum ve SEO bilgisi bu olunca; Google’de heklink yiyor… Bizim seocu tayfada küplere biniyor. Önce Google’ye verin adam gibi SEO çalışması yapılmış, güçlü backlink sahibi siteleri; sonra yiyor mu yemiyor mu öyle heklink konuşalım!

Saygılar..
webtirgit

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.