İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Google için bir incelemem

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Selam herkese;
Herkese selam şimdi anlatacağım konu belki çoğu arkadaşı ilgilendirmiyor yada konunun ne olduğunu bile anlamayabilir...
Bu araştırmamın nedeni şu idi arkadaşlar örneğin bir sitem var ve donanım ile ilgili site...
Site adım şu olsun www.donanimsitem.com ve google da bulunmak istediğim kelimeler bir hayli fazla ben şimdilik 5 adet olduğunu var sayıyorum ekran kartı, modem, monitor, kasa, işlemci olsun...
Sorun şuki ben bu sitemi link dizinlerine vs. eklerken şöyle bir mantık izliyorum eğer genel bir site ise kesinlikle sitenin akılda kalması için anchor texti ekran kartı ile seçmem çok mantıksız olacaktır ama akılda kalması ve markalaşma için mutlaka donanım sitem veya donanimsitem.com şeklinde eklemem gerekir...

Bende şöyle düşündüm bilirsiniz fake pr yöntemlerini her kelime için bir domain regleyip google botu www.donanimsitem.com adresine yönlendirdim ve her yeni aldığım domainin link dizinlerine istediğim kelimeler olarak ekledim örneğin www.donanimsitem1.com anchor textini ekran kartı seçip dizinlere ekledim ve google botu kendi sayfama yönlendirdim...
Böylece hiçbir keyword, anchor text ile link almadığım halde üst sıralara çıktığımı ve bu kelimeler ile ilgili çok fazla hit aldığımı gördüm...

Araştırma süresi ortalama 4 ay sürdü 4 ayda sandboxa düşermi düşmezmi vs. konuları ile ilgili endişelerimden dolayı idi... Ana sitem sandboxa düşmedi, diğer siteler ise sadece indexlendi fakat google botu ana siteme yönlendirdiğim için arama sonuçlarında çıkmadı yinede sandboxa düştüklerini sanmıyorum...

Belki işine yarayan olur bu araştırma cümle düşüklükleri için özür dilerim çünkü çok yorgunum anlayanlar zaten anlayacaktır : )

Kolay gelsin

senolcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Verdiğin bilgiler ve deneyimlerini paylaştığın için teşekkürler...

Phantasm

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yani diyorsun ki:
' elma ile armut'u tanıtan sitem var: elmaarmut.com.
fakat elma ile armut'ta istikrarlı yükseliş sağlayamıyorsam şunu yapıyorum:
www.elma.com 'u alıyorum www.elmaarmut.com/elma 'ya yönlendiriyorum.
www.armut.com 'u da alıp www.elmaarmut.com/armut 'a yönlendiriyorum. Bu sayede üst sayfalara çıkabiliyorum Google bazlı arama sonuçlarında...

Doğru mu anladım?

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Burada yükselmenin mantığı sanırım şudur ki; sen içinde bir çok link olan ve birçoğu direk sitenle alakalı olmayan sayfalardan link almaktansa böyle link almış ve sayfa konunla ilişkisi çok yüksek görünen ve o kelimede backlinkleri olan bir sayfadan tek bir link almış gibi görünüyorsun bu da tek link olduğu için pr gücü çok daha yüksek ve kaliteli oluyor ve seni yukarılara taşıyor. Ama bu arama sonuçlarını manipule etmeye yönelik bir spam olarak google'a bildirilirse banlanma durumu olabilir onu da gözden kaçırmayalım.

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Tam olarak öyle değil, diyelimki iyinet.com bir dizin ve bu dizinde en azından benim istediğim şekli ile tek bir siteye tek bir link alabilirim anchor text olarak...
Anchor text olarak aldığım link elma olsun ama armut askıda kaldı, armut içinde farklı bir domainle yine aynı siteden anchor text alabiliyorum... Ve benim istediğim sitelerde her iki text ilede backlink almış oluyorum ama bir siteye uğrayan google botu ana siteme yönlendirip içeriği alakalı olmasa bile bu kelime ile üst sıralara çıkıyorum...

Bunun dışında bunu spam olarak değerlendirebiliriz ancak bu konuyu kaç kişi anlayıpta ahada bu spam yapmış ve bu yöntem ile üst sıralara çıkmış diyebilir onu bilmiyorum... Belkide ilk defa bu konuda biz bilgilendik neden hep herşeyin ilkini yabancılar bulup sefasını onlar sürsünki arkadaşlar?

Tabi bu bir incelemedir bunun iyisi kötüsü olmaz kanısındayım, o zaman atomun parçalanmasını bulan bilim adamları çok büyük bir hata yapmış diyebiliriz nasıl kullanmak isterseniz öyle olur... Bilginin azı çoğu olmazki...

Kolay gelsin

yani diyorsun ki:
' elma ile armut'u tanıtan sitem var: elmaarmut.com.
fakat elma ile armut'ta istikrarlı yükseliş sağlayamıyorsam şunu yapıyorum:
www.elma.com 'u alıyorum www.elmaarmut.com/elma 'ya yönlendiriyorum.
www.armut.com 'u da alıp www.elmaarmut.com/armut 'a yönlendiriyorum. Bu sayede üst sayfalara çıkabiliyorum Google bazlı arama sonuçlarında...

Doğru mu anladım?

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
bence sadece 3 domainin hitini bi sitede toplamış oluyorsun onun yerine bilmemne/www bölüne direk dizinlerden www diye link alsan aynı kapıya çıkar gibime geliyo

sibersonic

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Osahin,
Google bot u yönlendirmekten kastını daha detaylı açıklarmısın.
Sadece google bot'a mı 302 ( redirect) veriyorsun yoksa herkese mi?

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Hayır sadece google bota... Yani x sitesine giren kişi yine x içeriği ile karşılaşacaktır xz sitesine giren kişi x ve z içeriğine ulaşabilecektir ancak bu arada xz sitesi markalaşma yolunda daha bir ileriye gidecektir...
mathiaxbarsın dediğde mantıklı gelebilir kimilerine ama benim istediğim zaten bu, yani 3-5 sitenin belkide 50 sitenin içeriğini tek bir sitede toplayarak markalaşan bir site haline gelmesi... Örneğin mynet.com yada örnekleri çoğaltabiliriz...
Dediğim gibi kimine mantıksız ve saçma gelebilir spam bu yaptığın denilebilir ama zaten bunu çoğu şirket çeşitli yollar ile kullanıyor misal bilgiyarismasi.com du sanırım mynet in aldığı ve kendisine yönlendirdi bunun gibi... Bu yöntemde sadece kullanıcıyı dolandırmamak... Ve kısa süre içerisnde kendi sitemin tanıtımını en başarılı yollar ile yapmak...

Osahin,
Google bot u yönlendirmekten kastını daha detaylı açıklarmısın.
Sadece google bot'a mı 302 ( redirect) veriyorsun yoksa herkese mi?

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.