İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Google indexleme ile ilgili bir soru

Osiris

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
www.turkdizayn.gen.tr yi yayına vereli 10 gün kadar oldu. ilginçtir 2 gün de google indexledi. tabi ben bayağı siteye linkledim ilk hafta içinde. ilk 1 hafta içinde google da "dizayn" kelimesinde türkçe sayfalarda 18 inci sayfa da çıkan sitem sonra 11. sayfada çıkmaya başladı 1-2 gün sonra ise baktım dizayn aramasında görünmemeye başladı. site google da var ama bu kelime ile arattığımda şu an itibarıyla çıkmıyor. Size bunun nedenleri neler olabilir?
Site henüz yeni bir site. Tabi google henüz bütün backlinkleri de görmedi. Acaba bütün backlinkleri okumak için bir süre daha geçecek bunu mu beklemem lazım ?
veya site açılır açılmaz biçok siteye linki ekledim. Bundan kaynaklanan bir sorun olabilir mi ? (google'ın yasaklaması mesela)
bilgi verirseniz memnun olurum. teşekkürler..

GuLSehri

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ya afedersin birsey diyecem:) oncelikle kendi sitenizin dizaynina 1 az el atarmisiniz? alt da ki cubuga bakilirsa siteniz yanlamasina tam iki kat. yan tarafa baktim bos bos neden yanlamasina bukadar cok genislik var? hani menuler veya icerik cok olsa derim sigmamis ama sadece ortadaki goruntu var.ilgilenirsen cok iyi olur cirkin duruyor cunku

feverinlove

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yani bence tecrubeli insanlar dizayn sitesi acmali. o kdr photoshop ve html bilgim var cok guzel dizaynlar yaparim ama yinede yabancilarin eline su dokemedigim icin acmiyorum...

Osiris

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
gülşehri saol uyardığın için. Düzelttim. Frontpage'in azizliği benim de dalgınlığım :) diğer arkadaşa da tecrübelerini başkalarıyla paylaşma noktasında başarılar diliorum. Tecrübeyi hayatta yediğimiz acı tokatların bileşkesi olarak görüyorum. o nokta da bayağı tecrübeliyim de deneyim dersen o da zamanla oluyor. Bir yerden başlamak lazımdı. Dürüst olmanın bilgili olmaktan daha ii birşey olduğuna inanıyorum saygılar

GuLSehri

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
biraz daha var bosluk .onuda yapsan dahada guzel gorunecek ;)

S

Senbul

Misafir
800*600 de pek iyi durmuyor sayfa.Nede olsa dizayn sitesi her cozunutlukte iyi durması gerekir.Ayrıca birde cok onemli bir nokta daha firefox ile sayfa dahada kotu duruyor mutlaka duzeltmen gerekir.Firefox kullanan kişi sayısıda baya bir cogaldı unutmamak gerekli...

C

CatakNET

Misafir
:D katılıyorum sizlere kendisini dizayn sitesi olarak lanse eden bir sitenin, kendi dizaynına önem vermemesi çok ilginçtir. Firefox kullananları azımsamamak da bu forum üyeleri için önemlidir

Osiris

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
CatakNET' Alıntı:
:D katılıyorum sizlere kendisini dizayn sitesi olarak lanse eden bir sitenin, kendi dizaynına önem vermemesi çok ilginçtir. Firefox kullananları azımsamamak da bu forum üyeleri için önemlidir

Arkadaşım değerli görüşlerin için teşekkür ederim. Eleştiriye gelince eleştiriyorsunuz da yardıma gelince ağzınız susuyor. Bak yukarda google ile ilgili yardım istemişim siz kalkıp başka konu da yazmışsınız. Site ile pek uğraşmadım zamanla zaten site asıl görünümünü alacak. Size o zaman sitem nasıl olmuş diye sorarım siz de lütfeder bişeyler yazarsınız. herkese iyi çalışmalar.

N

nothing

Misafir
adam ne sormuş siz nelerden bahsediyosunuz.. site tanıtım bölümü değilki kardeşim burası ya..

dostum ben tam olarak bilemiyorum sorunun cevabını ancak; googleda biliyorsunki sıralama sürekli değişiyor, bir gün 18.sayfada çıkıp diğer gün 11.sayfada çıkması normal.. hiç çıkmıyor şimdi diyosun belki 1000 inci sayfada çıkıyordur.. zaten sitenin googleda indexli sayfa sayısı 4 yani 4 çok az bir sayı bide sanırım yeni açmışsın siteyi pr etkiside var..

ben bir kere bu forumda google ın gönderdiği sürekli değişen hit sayısıyla ilgili bir soru sormuştum ve bir arkadaş "google yeni açılan sitelere torpil yapar bir süre" demişti bu doğru olabilir...

birçok siteye linki eklemiş olmanla ilgili bir problem yoktur bence.. niye yasaklasın link ekledin diye

c4timer

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
@yoktur deyimiyle ;) Sitenin yerini Google berliyememiş olabilir ; 2-3 hafta böyle gel-gitlerin yaşanması normal.. biliyorsun ki Sen site yaparken bir sürü insan aynı kelimede site yapmıştır ( çok mu attım :D ) Yani bazılarının sürekli back-linkleri artarken seninki azalmış yada çoğalmış olabilir , bu durumda artmalar veya azalmalar normaldir..

O

optimizer

Misafir
Bak söyle bir yorum yapabilirim. Ilk basta siteni domain isminden dolayi üstlerdecikarmistir. Sonra icerigini gezmeye calismistirve gördügüm kadariyla sadece 4 sayfani indeksledi. O nedenle sitenin ona uygun olmadigina karar verebilmis olabilir. Daha da optimize etmen gerekebilir sanirim. Yoksa baska bir aciklama getiremiyorum

S

serkantkar

Misafir
Görünüşe bakılırsa ünlü Florida Update sandbox filtresine (kum havuzu filtresi) takılmışsın. G yeni siteleri bir kaç gün belki bir hafta ekstra bir rank ile ödüllendirir. Bu sizin sitenizi birden bire ilk sıralara yükseltir. Daha sonra ise kademe kademe düşmeye başlarsınız ve kum havuzunun en dibine kadar çekilirsiniz. Birçok kişi yeni bir sitenin sandbox etkisinin 2 ila 4 ay sürdüğünü söylüyor. Galiba bu süre sitenin üzerinde durduğu anahtar kelimeleri ile ilgili. Eğer çok yoğun bir çekişmenin yaşandığı anahtar kelimeler üzerine bir site hazırladıysanız bu süre ona göre uzayacak demektir. Ama eninde sonunda kum havuzundan çıkarsınız. Buna ek olarak eklemek istediğim bir diğer filtre daha var. Arkadaşımız sitesine birçok backlink aldığından bahsetmiş. G çoğu zaman yeni bir sitenin birden bire çok fazla link almasını şüpheli bulur ve onun sandbox etkisi süresini uzatır. Yani backlinkleme yaparken bunu süreye yaymanız daha doğru olacaktır. Yine ek olarak belirtmek isterim ki, Google backlinkleri yine farklı bir filtre olan dampening filter'a sokuyor. Bu filtre sayesinde Google geçici olarak PR artırma amacıyla alınmış backlinkleri egale etmeyi amaçlıyor. Mesela yeni bir backlink aldığınızda, bu backlining PR değerinize etkisi 3-4 ay sonra başlayacaktır. (Ya da bu süre başka bilinmeyen parametrelere göre değişecektir.)

Eğer sitenizi ilk açtığınızda üstlerde çıkıp sevindiyseniz, ve daha sonra 10. 20. sayfalara düştüyseniz (size göre hiç sebebi yokken), G sizi yeni icadı kum havuzuna atmış demektir. Buradan çıkmayı beklerken zamanı iyi değerlendirin ve site içeriğini güçlendirmeye çalışın. Sandbox etkisinden kurtulmak için önerilen bir yol "domain parking" yapmak. Yani daha sitenizi açmadan domaininizi alıyorsunuz ve amacınıza yönelik olarak sizin kelimelerinizi içeren bir kaç optimize edilmiş sayfayla donatıyorsunuz. Bu yeni sitenizi G ye indeksletiyorsunuz ve o her zamanki gibi sizi kum havuzuna atıyor. Tavsiyem bu işlemi sitenizi gerçekten yayına sokmadan 4-5 ay önce yapmanız. Böylece sitenizi gerçekten yayına soktuğunuz gün çoktan sandbox etkisinden kurtulmuş olursunu.

Tüm arkadaşlara kolay gelsin.

Link100.net

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arkadaş bence haklı yazısı açıklayıcı olmuş konuyu açan arkadaiş bence okumalı

Osiris

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
teşekkür ederim. Yeterince bilgilendirici cevaplar aldım. Eliniz dert görmesin ii çalışmalar :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5