İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

google oprimizasyonu ile ilgili ince noktalar

C

chemeng

Misafir
google optimizasyon testi

merhaba arkadaşlar,

forumda daha önce okuduğum bazı konuları tekrar sizlere sormak istedim. amaç en iyi optimizasyon tabii ki. lütfen cevaplarınızı bekliyorum...

------------------------------------------------

1. domain adı olarak hangisi tercih edilmeli?

a) www . keyword1-keyword2 . com
b) www . keyword1keyword2 . com

2. alt dosyaların adı nasıl olmalı?
a) keyword1keydord2.htm
b) keyword1_keydord2.htm
c) keyword1-keydord2.htm

3. domain uzantısı ne olmalı?

a) illa ki .com
b) .com .net .org farketmez
c) ne olursa olsun farketmez

4. dosyaların klasörler içinde alt alta olması ne kadar önemli? örneğin ;
/keyword1/sayfa1.com
/keyword1/keyword2/sayfa1.com

a) root'a yakın olması daha iyi
b) iç içe klasörler içinde olması daha iyi
c) farketmez

hadi bakalım ne kadar iyi webmastersınız. sonuçları forumun önde gelenleri okuyacak :)

K

KingTR

Misafir
1-a
2-b
3-c
4-a işte cevaplarım bunlar bakalim doğrumu acaba bunlar..

crawler

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
.com biraz daha öne çıkıyor diye söyleniyordu ama genel olarak üstteki arkadasın dediği gibi , bilinen böyle..

T

turkeyweb

Misafir
1-b
2-b
3-b
4-a

Benim seceneklerimde böyle.Yarismaci arkadaslara basarilar.

C

chemeng

Misafir
evet benim bildiğime göre de;
1. a
2. c
3. c
4. a

farklı düşünen arkadaşlarla fikir alışverişi yapabilir...

pigeon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
domainin com - net olması farketmez kanımca. ama aynı domainde com ve net kıyaslandığında com önce gelir..

ben net i seviyorum :)

TRinsanRehberi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
burada diğer arkadaşlar gibi seçtiklerimi sıralamak isterdim ama bu yanlış olurdu bu yanlışı sonraya bıraktım. şimdi doğrusunu yapmak istiyorum.
bu sorulardan hangisinin cevabı doğru bunu araştırmak için sizlerden para toplama düşüncesine katılmak isteyen var mı?
varsa bu para toplama işi nasıl olabilir o konuda fikri olan var mı?
Bu toplanan para nereye harcanacak şimdi açıklıyorum; (oluşan bilgi para toplayanlara özelden de verilebilir oylama sonucu buraya yazmayı da seçebiliriz.)

iki tane domain adı alalım hiç kimsenin almayacağı iki isim alalım. belkide aynen buradakiler gibi.

diğer bütün faktörleri eşitleyelim ve sadece domain adı farklı olsun google indexledikten sonra bakalım sonuçlara bize sonucu google söylesin.

2. 3. 4. sorularıda bu şekilde test edelim toplanan para da test için yapılacak masrafa ayrılır.

3. soru için bana mantıklı gelen bir seçimi sizinle paylaşmak istiyorum. eğer arayan kişi (google kullanıcısı) dil ayarlarını seçti ve sadece falan dilde arama yaptırıyorsa bu noktada o dilin domain name uzantısı iş görür; yani falan.com değil falan.com.tr yada falan.gen.tr öne geçer.
ama dil seçimi olmadıysa öncelikli olan .com ve .net gibi ülke bilgisi içermeyen domain namelerdir.

C

chemeng

Misafir
TRinsanRehberi' Alıntı:
burada diğer arkadaşlar gibi seçtiklerimi sıralamak isterdim ama bu yanlış olurdu bu yanlışı sonraya bıraktım. şimdi doğrusunu yapmak istiyorum.
bu sorulardan hangisinin cevabı doğru bunu araştırmak için sizlerden para toplama düşüncesine katılmak isteyen var mı?
varsa bu para toplama işi nasıl olabilir o konuda fikri olan var mı?
Bu toplanan para nereye harcanacak şimdi açıklıyorum; (oluşan bilgi para toplayanlara özelden de verilebilir oylama sonucu buraya yazmayı da seçebiliriz.)

iki tane domain adı alalım hiç kimsenin almayacağı iki isim alalım. belkide aynen buradakiler gibi.

diğer bütün faktörleri eşitleyelim ve sadece domain adı farklı olsun google indexledikten sonra bakalım sonuçlara bize sonucu google söylesin.

2. 3. 4. sorularıda bu şekilde test edelim toplanan para da test için yapılacak masrafa ayrılır.

3. soru için bana mantıklı gelen bir seçimi sizinle paylaşmak istiyorum. eğer arayan kişi (google kullanıcısı) dil ayarlarını seçti ve sadece falan dilde arama yaptırıyorsa bu noktada o dilin domain name uzantısı iş görür; yani falan.com değil falan.com.tr yada falan.gen.tr öne geçer.
ama dil seçimi olmadıysa öncelikli olan .com ve .net gibi ülke bilgisi içermeyen domain namelerdir.

buna kimsenin katılacağını zannetmiyorum. ayrıca 2 domaine değil birçok domaine ihtiyaç olacaktır bunu test etmek için. ortada - olan olmayan .com .net. veya diğer uzantıda...

R

ramrom

Misafir

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5