İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Google PR Var da Neden Bing PR Yok?

Neden Yahoo-Bing ikilisi PR gibi bir değerlendirmeye sahip değil?

• Kullanılan toplam oy
    16

emreba

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
once pr nedir, nasil hesaplanir, neye gore hesaplanir? onu bilelim,

sonra yahoo ve ms'de niye yok soralim,

belki yahoo ve ms bile siralamalarindan google pr'i kullaniyorlardir, herkes bildigi isi yapsin mantigi

bir yorumda "Teknoloji yetmemesi diye birşey yok koca microsoft" o koooooskoca ms niye daha google'i bitiremedi acaba? o kadar arama motoru yapti ( yanlis hatirlamiyorsam 3 tane), bing icin milyarlarca dolarlik reklamlar verdi vs vs vs.

google pr gibi sistem yapmak icin google'in pr'daki logaritmasini cozmek lazim,

ornek; google'da link:iyinet.com yazin "bende 84 tane gorundu", bunca yillik iyinetin 84 backlinki mi var? tabi ki hayir. google matematik ve sirlar uzerine kurulmus bir arama motoru ve digerlerinin boyle bir teknoloji'den ziyade, boyle bir sistem icin dusenebilitesi yok.

hala bana kosssskoca ms diyen varsa, ms once mavi ekranlarini duzeltsin.

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Şimdi şöyle bir durum var, google arama algoritmasında 500.000'den fazla kriter olduğunu çok eski bir patent duyurusunda okumuştum şu an onu bulamıyorum ancak sizlerin görmüş olduğu toolbar da bulunan pagerank değeri ile arama sonuçlarına yansıyan konu birbirinden farklı durumlar.
Toolbarda gördüğünüz pagerank değerinin arama sonuçlarına etkisi belkide o 500.000 kriterden sadece birkaçını oluşturuyor, bing yada yahoo'nun özellikle yahoo'nun bu konuda geride olduğunu yada beceriksiz olduğunu düşünmeniz son derece hatalı. Yapılan bir hata var ise reklam ve dünya dillerine hakim olamayışlarıdır. Yahoo ile google aynı kulvarda gibi görünse de farklı kulvarlarda farklı bakış açıları ile yönetilen şirketler. Google daha yenilikçi fakat yahoo daha çok eski mantıkla yürütülen bir şirket. Ancak bing ve yahoo'nun çoğu teknolojisi googleyi solda sıfır bırakacak düzeyde olmasına karşın pazar oluşturamıyorlar. Bunun markalaşmak ile reklam ile alakası büyük. Siz çok iyi ürünler piyasaya sürebilirsiniz ama pazarlama başarınız yoksa yada rakibiniz pazarda büyük söz sahibiyse başarılı olmanız zordur. Örneğin casper bir Türk firması ancak casperin sattığı hiçbir ürüne asus, gigabyte kadar önem verilmez ve güvenilmez çünkü onlar dünya devleridir ama işin aslı aynı yerde aynı ürünleri üretmeleridir.

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
evet bing ve yahoo markalaşamıyor bu doğru. teknolojileri yeter bu da doğru. ama biz bu markalaşma sorununu farkedebilirken nasıl olur da koskoca şirketlerin koskoca CEOları, mühendisleri, yöneticileri, sahipleri farkedemezler nerede hata yaptıklarını? google arama sonuçlarında 500.000 kriter olayıyla ilgili de birşeyler sormak istiyorum:
500.000 kriterlerin asıl önemli olanların bir kaçı şöyle sıralanabilir: sayfanın faydalılığı, sitenin yaşı, kullanıcının aramasına yanıt verebilmesi vb... bu durumda site yaşı daha 1 olan, benim girdiğim arama kriteriyle hiç alakası olmayan hatta aradığım kelimelerden 1ini bile barındırmayan, kullanıcıya hiç bir katkı sağlamyan tamamen çöp bir site nasıl olurda aradığım sonuç gibi gösterilebilir? bu site heralde diğer 499.997 kriteri yerine getirmiş olamaz değil mi?

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Örnek verebilirmisin bana bu şekilde? Çok nadir de olsa böyle durumlar olabiliyor ancak iş örnek aramaya gelince zorlaşıyor, çünkü google algoritması düşündüğümüzden daha karmaşık ve ileri seviye.
Eğer bir sayfa diğer bir sayfayı geçiyorsa ya ona rakip olan sayfalar değersiz çöp sayfalardır ya da içeriği ciddi anlamda barındırıyordur. Bizlerin sürekli konuştuğu anchor linkler, sayfa yaşı vs. belkide çok düşük değerlere sahip konular. Örneğin ben site yaşının önemine çok inanan birisi değilim, ancak uzun yıllardır kaliteli yayın yapan sitelere ait bir değerlendirme olabilir bu ikisi birbirinden farklı konular.
Yani uzun lafın kısası bizi ilgilendiren asıl konu "arama motorları için değil, kullanıcılar için yapılan siteler" olmalı.

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
Dah önce karşılaştığım dönemler olduğu için yazdım ama şimdi hangi keywordler üzerinde oluyordu derseniz hatırlayamam. Belki dediğiniz gibidir ancak gelen ziyaretçi arama motorundan gelince değerli olduğu için arama motorunu da düşünmek zorunda kalıyoruz. şu arama motorları olmasaydı internette daha rahat iş yapardık heralde :D:D tabiki şaka yapıyorum :D

umit_agdeniz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
Dah önce karşılaştığım dönemler olduğu için yazdım ama şimdi hangi keywordler üzerinde oluyordu derseniz hatırlayamam. Belki dediğiniz gibidir ancak gelen ziyaretçi arama motorundan gelince değerli olduğu için arama motorunu da düşünmek zorunda kalıyoruz. şu arama motorları olmasaydı internette daha rahat iş yapardık heralde :D:D tabiki şaka yapıyorum :D

Görüşlerinin hiçbirisine katılmıyorum :)
Yahoo da veya bingte arayıpta bulamadığın nedir çok merak ettim doğrusu,sana şunu rahatlıkla iddia edebilirim ki rekabetin çok olduğu kelimelerde Yahoo'da daha sağlıklı sitelere ulaşırsın.Google da herhangi bir popüler kelimeyi ara karşına ya pop up yığını sayfalar çıkacaktır ya da içeriği 5 para etmez siteler çıkacaktır,sonra o popüler kelimeyi Yahoo'da ara sade tasarımlı kullanıcının istediği konuya çabuk ulaşmasını sağlayan siteler çıkacaktır.

Ayrıca,diğer arkadaşlara da söylemek istiyorum ben 2-3 hafta önce bilgisayar programcısı oldum şuan ben bile bir aramamotoru oluştracak olsam kesin bir pagerank tarzı bir algoritmam olurdu.benim gibi bir çömez bile böyleyse microsoft,yahoo mu yapamıyacak.Sizin yaklaşımınız ateistlerin ben görmediğime inanmam demesi gibi birşey :) Biz görmüyoruz diye onların pagerank benzeri bir sistemi olamayacak değil ki :)

cPanel

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
bing pr yaparsa taklit olarak algılanır bing'in orjinalliğini yavaş yavaş benimsiyor google

(örn bing arkaplanlarının google'ada eklenmesi )

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.