İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Google reklamlarından anlayan arkadaşlar?

umit_agdeniz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
Merhaba arkadaşlar Google reklam paketleri hakkında pek bir bilgim yok,600 TL sermaye ile Google'a reklam versek nasıl bir geri dönüşümü olur.Net sonucu bilinemez sanırım ama yaklaşık 600 tıklama geri dönüşümü olur gibi...tahminlerinizi paylaşırsanız sevinirim

Edit:İlk sayfada çıkmak istediğimiz kelime bir hayli zor bir kelime olan ; web tasarım

EnkaZ

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
47
konuyu yalnış yere açmışsın. Report ettim. Uygun yere alındığında konu hakkında detaylı bilgisi olan bir arkadaş yanıtlayacaktır sanırım.

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Rekamını yaptığın site referanslarınla çok iyi ise; 2-3 tane iş çıkartabilirsin.
Diğer türlü sitenin sadece hiti artar, geridönüşüm sıfır kalır.

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
Web tasarım ve alakalı kelimelerin tıklama başına ortalama ücretleri hakkında fikrim yok. Benim verdiğim reklamlarda tık başına ortalama 0,20 ile 0,40 arası ücret ödüyorum fakat gayet güzel bir geridönüş alıyorum, potansiyel müşteri oluyor her giren ziyaretçi.

Size tavsiyem yayınalanacak networklerde yalnızca Google Aramaları seçin, web siteleri üzerinde reklamı yayınlatmayın çünkü sitelerden gelen ziyaretçilerin potansiyel müşteri olma olasılıkları daha az.

Şöyle düşünürsek, bir kişi Google'a girip web tasarım diye arattığında bu kişinin belli ki bu konuda bir ihtiyacı vardır ve bu ihtiyacını gidermek için bu aramayı yapıyordur. Bu kişi eğer sizin hizmetiniz iyiyse sizi seçebilir, potansiyel müşteridir. Oysa, sitelerde çıkan reklamlarda tıklamada yanlışlıkla, yanlış anlamayla, öylesine vb. birçok sebeple gereksiz tıklamalar olabiliyor.

umit_agdeniz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
Rekamını yaptığın site referanslarınla çok iyi ise; 2-3 tane iş çıkartabilirsin.
Diğer türlü sitenin sadece hiti artar, geridönüşüm sıfır kalır.

Şuan için referans söz konusu değil,arkadaşlarla kuracağımız işletmemiz için gerekli alt yapıyı hazırlıyoruz.
Bu reklam kampanyası da o kampanyanın bir ayağı;aylık 600 tl reklama ayırmayı planlamıştım.Söyleminize göre bu reklam planı pek sağlıklı olmaz.En iyi ihtimal 2-3 iş ise anca reklam maliyetini kurtarır :(

umit_agdeniz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
Web tasarım ve alakalı kelimelerin tıklama başına ortalama ücretleri hakkında fikrim yok. Benim verdiğim reklamlarda tık başına ortalama 0,20 ile 0,40 arası ücret ödüyorum fakat gayet güzel bir geridönüş alıyorum, potansiyel müşteri oluyor her giren ziyaretçi.

Size tavsiyem yayınalanacak networklerde yalnızca Google Aramaları seçin, web siteleri üzerinde reklamı yayınlatmayın çünkü sitelerden gelen ziyaretçilerin potansiyel müşteri olma olasılıkları daha az.

Şöyle düşünürsek, bir kişi Google'a girip web tasarım diye arattığında bu kişinin belli ki bu konuda bir ihtiyacı vardır ve bu ihtiyacını gidermek için bu aramayı yapıyordur. Bu kişi eğer sizin hizmetiniz iyiyse sizi seçebilir, potansiyel müşteridir. Oysa, sitelerde çıkan reklamlara tıklamada yanlışlıkla, yanlış anlamayla, öylesine vb. birçok sebeple gereksiz tıklamalar olabiliyor.
Hocam tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim,gayet mantıklı bir yol izlemişsiniz;arayan ihtiyacından dolayı arıyordur.Kelime fiyatları da değişken oluyormuş sanırım.Tıklama baışna 2-3 TL yi göze alabiliyorum ama fiyatları hiç bilmiyorum :s

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
Şimdi web tasarım ile alakalı kelimelerde fiyatları kontrol ettim. Ortalama tık başı 0,50 - 1,10 TL arası alıyor.

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
Tabi, adwords'e reklam verilen sitelerin kalite puanıda reklam fiyatlarını etkiler. KeywordsTool fiyatlar ve aramalar hakkında genel fikir almak için kullanılır.

umit_agdeniz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
Webtasarım kelimesinde rakipler bile düşürmek için sizi, boş tıklamalar yapabilir.
bak bunu hiç düşünmemiştim :( böyle giderse diğer plana geçecem web tasarım içerikli sitelere sponsor olacam.google ın tek avantajı atay hocamında belirttiği gibi google da arama yapan insan hazır müşteridir çoğunlukla.ama bahsettiğiniz hileler olursa o hazır müşterilere ulaşamadan krediyi tüketiriz :(
Edit:
Google destek Önlem Aıyoruz Demiş
http://www.google.com/support/forum/p/adwords/thread?tid=6082836cb431d3a4&hl=tr

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
Karamsar olmayın, önce 50 tl bütçe ile başlayın bir reklamlara. Hem fiyatları hem geri dönüşü görün. Eğer verdiğinizden kar ediyorsanız devam edersiniz. Etmiyorsanız farklı çözümlere yönelirsiniz.

Özcan Sarıca

0
Onaylı Üye
Reaction score
9
Web tasarım kelimesi 1 TL - 2 TL arası değişmektedir. Eğer referanslarınız sağlamsa geri dönüşü olacaktır elbet yoksa hüsrana uğraya bilirsiniz.

zubar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
23
benim bir arkadaşımın benim tavsiyemle yaptığı bir şey var. farklı bir alanda ama pahalı olan kelime yerine örneğin web tasarım kelimesi yerine site yapmak, site kuran siteler, şirket sitesi yaptırma, ucuz site vb türevleri kelimelere yöneldi. dönüşüm aynı ama maliyet %70 azaldı.bizzat tecrübeyle sabittir bu.

paylasim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sitende satış yapıyorsan kullan derim. Siten satış yapmıyorsan tavsiye etmem geri dönüşümü olmaz. Genelde adwordsü ürün satışı(network) yapanlar çok kullanır.

umit_agdeniz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
özcan hocam;aramalarım sonucunda çıkan sitelerde pek referans yok anlamadığım bir olayda o benim bireysel olarak çalışan arkadaşlarımdan o firmalardan daha çok iş yapanlar var :S
--------------
zubar hocam; geçen gün atay hocamın yardımı ile fiyatları incelerken bu fikir benimde aklıma gelmişti ancak sen söyleyene kadar geri dönüşümü hakkında bilgim yoktu teşekkür ederim
--------------
paylasim.turkiye hocam;evet web paketleri satmayı planlıyoruz söylediğiniz gibi satış varsa adwords kullananlar çoğunlukta ancak geri dönüşümlerinin nasıl olduğu pekte açık değil.ürünü hazırlamak ve satışa sonmak sorun değil önemli olan müşteri bulabilmek işte bu noktada adwords nasıl geri dönüşüm sağlar denemek gerekiyor

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5