İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Google Sandbox Nedir? Sandbox'tan Kurtulmak [Rafet Özay]

The GoDFather

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Merhabalar;
Öncelikle bu işe yeni başlamış dostlarımız sitelerini google'da yükseltmek için bazı asılsız veya kontrolsüz şeyler yapıyorlar sitesi bir süre yükseldikten sonra google sayfalarında 3. veya 4. sayfaya düşebiliyor bu duruma düşmemek için yazımı Mutlaka Okuyunuz...

SandBox Nedir?
Sandbox google'ın bir filtre hizmeti diyebiliriz... Nasıl yani?
Yanisi şöyle mesela bu işe yeni başlayan dostlarımız sitelerini google'da ilk sırada görmek isterler,backlink alırlar,ping atarlar,baclinki abartırlar ve 150-200 tane backlink alırlar. Google bu sitenin link sattığını düşünür böylece hemen filtreye koyar yani arama sırasında düşürür...

SandBox'a Nasıl Girilir?
Sandbox'a nasıl girilir maddeler halinde yazayım uzun birşey değil alt tarafı 4 madde...

1-Fazla Backlink Kullanımı
2-Güncellenmeyen Site
3-Aktiflik sorunu çeken bir site (3-4 ay hiç bir Allah'ın kulu girmediyse)
4-Gelişimi durmuş siteler (konu,içerik...)
- yeni açtığınız siteye aşırı post girerseniz: kimse günlük şu kadar post girin demesin, dese de inanmayın, her alanda rekabet durumuna göre girilecek post miktarı değişir.
- yanlış SEO sandboxa girmek için bir nedendir: ayrıca anahtar kelimelerle spam filtresine yakalanma durumu sözkonusudur.
- yeni açılan sitenin bir anda yüksek prli bir siteden backlink alması: artık eskisi gibi hoş karşılanmıyor.
- cloaking tartışmasız filtre nedenidir: site arama motorları için değil kullanıcılar için yapılmalıdır
- bazı koyu black hat teknikleri: gizli linkler, gizli yazılar
- autobloglar, kopya içerikler özellikle son zamanlarda çıkış yapan filtre nedeni
- siteden aşırı link çıkışı
- alt linklerin güçlendirilmemesi: siteyi açtıktan bir kaç ay sonra alt linklere backlink alınmaya başlanmalıdır. bir site sadece arama motorundan hit alıyorsa ve backlinki hiç yoksa, hele bir de rekabetçi kelimelerde üst sıralara çıkmaya çalışıyorsa, bir süre sonra filtreye girme olasılığı yüksektir.
- duplicate content: aynı ve benzer içeriğin birden fazla yayınlanması
- aşırı etiket kullanımı: bazı eklentilerde etiket sayısı çok fazla ayarlanmış olabilir, onları bir az kısmak lazım.

SandBox'tan Nasıl Çıkılır?
SandBox'tan çıkmak istiyorsanız alttaki işlemleri yapmak zorundasınız böylece çıkma şansınız artacaktır.

1-Backlinkleri temizleyin
2-Hemen içerik girmeye başlayın (sağlam ve özgün içerikler)
3-Hit motorlarına üye olun malum google'da siteniz düştü google'da gözükmüyor kimse google'da sitenizi aramaz. Bu yüzden organik hit sitelerine üye olun. (en azından sitenize birileri girmiş olur)
4-Pr'si size yakın ve site konularınızın benzer olduğu sitelerden az miktarda link alın.

Bu işlemleri yaptıktan sonra beklemek ve sonucu izlemek kalıyor... tabiki ile çıkabilecek diye bir kural yok ama bu yöntemleri uygulayanlar SandBox'tan çıkabildiler.

İyi günler // Rafet Özay.

zubar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
23
günlük hiti 8k yı gören site ertesi gün 2,6k ya bir sonraki gün de 2 k ya düştü. şuan 2 k civarı bir kaç gündür. düzenli içerik giriliyor. backlink hiç almadım.bu filtre midir?

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
258
günlük hiti 8k yı gören site ertesi gün 2,6k ya bir sonraki gün de 2 k ya düştü. şuan 2 k civarı bir kaç gündür. düzenli içerik giriliyor. backlink hiç almadım.bu filtre midir?

Zubar, yeni içeriklerin cacheleniyor mu? Cacheler kalıcı oluyor mu. Siten yeni ise autoblog olduğunu tahmin ediyorum. Aksi halde 8 k deyince aklıma başka bir şey gelmiyor.

Cache almıyorsan durum ciddi, alt sayfalarını güçlendirmelisin. Hit düşüşü devam ederse filtredesin, paniğe gerek yok, fazla backlink alma, içerik gir, bir süre sonra filtreden çıkar.

Siten eskiyse durum daha ciddi, zamana ihtiyacın var. Cacheleri gözlemle.

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
258
The GoDFather konu başlangıç açısından bilgilendirici ve faydalı olmuştur. Katkılarından dolayı teşekkürler.

Sandboxa nasıl girilir konusunda oldukça fazla tecrübem olduğu için (maalesef) bu kısma eklemeler yapmak istiyorum. Bazı sitelerimin açılır açılmaz sandoxa girmesini sağladım. Yeni siteler filtreden daha çabuk çıkıyorlar, ama hepsi değil. 10 site üzerinde deneme yaparsınız, bir kaçı çıkmayabilir.

Sandboxa nasıl girilir.

- yeni açtığınız siteye aşırı post girerseniz: kimse günlük şu kadar post girin demesin, dese de inanmayın, her alanda rekabet durumuna göre girilecek post miktarı değişir.
- yanlış SEO sandboxa girmek için bir nedendir: ayrıca anahtar kelimelerle spam filtresine yakalanma durumu sözkonusudur.
- yeni açılan sitenin bir anda yüksek prli bir siteden backlink alması: artık eskisi gibi hoş karşılanmıyor.
- cloaking tartışmasız filtre nedenidir: site arama motorları için değil kullanıcılar için yapılmalıdır
- autobloglar, kopya içerikler özellikle son zamanlarda çıkış yapan filtre nedeni
- alt linklerin güçlendirilmemesi: siteyi açtıktan bir kaç ay sonra alt linklere backlink alınmaya başlanmalıdır. bir site sadece arama motorundan hit alıyorsa ve backlinki hiç yoksa, hele bir de rekabetçi kelimelerde üst sıralara çıkmaya çalışıyorsa, bir süre sonra filtreye girme olasılığı yüksektir.
- aşırı etiket kullanımı: bazı eklentilerde etiket sayısı çok fazla ayarlanmış olabilir, onları bir az kısmak lazım.

Kısaca, filtrenin uygulanmasının nedeni spamların bir miktar azaltılmasıdır. Filtre sürekli değildir. Domain ban yemediği sürece bir süre sonra hiç bir şey yapmasanız bile siteniz sandboxtan çıkacaktır. Yapılması gereken, panik yapmamak, domain değiştirmemek, sakın aşırı backlink almaya başlamayın, siteye düzenli özgün içerik girin, hiç bir şey olmamış gibi davranın. İçerik, içerik ve içerik. Devamı gelir. Bir de konusu geçen arama motoru dışından hit alma çalışmaları yapın. Diğer arama motorlarına göre optimize edin. Organik hit almaya çalışın. Ama gelen ziyaretçilerin site ile ilgili olmasına dikkat edin, sitede fazla zaman geçirmelerini sağlayın.

En iyisi, sandboxu fazla ciddiye almayın, sitenizi geliştirin.

The GoDFather

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
The GoDFather konu başlangıç açısından bilgilendirici ve faydalı olmuştur. Katkılarından dolayı teşekkürler.

Sandboxa nasıl girilir konusunda oldukça fazla tecrübem olduğu için (maalesef) bu kısma eklemeler yapmak istiyorum. Bazı sitelerimin açılır açılmaz sandoxa girmesini sağladım. Yeni siteler filtreden daha çabuk çıkıyorlar, ama hepsi değil. 10 site üzerinde deneme yaparsınız, bir kaçı çıkmayabilir.

Sandboxa nasıl girilir.

Kısaca, filtrenin uygulanmasının nedeni spamların bir miktar azaltılmasıdır. Filtre sürekli değildir. Domain ban yemediği sürece bir süre sonra hiç bir şey yapmasanız bile siteniz sandboxtan çıkacaktır. Yapılması gereken, panik yapmamak, domain değiştirmemek, sakın aşırı backlink almaya başlamayın, siteye düzenli özgün içerik girin, hiç bir şey olmamış gibi davranın. İçerik, içerik ve içerik. Devamı gelir. Bir de konusu geçen arama motoru dışından hit alma çalışmaları yapın. Diğer arama motorlarına göre optimize edin. Organik hit almaya çalışın. Ama gelen ziyaretçilerin site ile ilgili olmasına dikkat edin, sitede fazla zaman geçirmelerini sağlayın.

En iyisi, sandboxu fazla ciddiye almayın, sitenizi geliştirin.

konuya ekliyorum...

fatih atasoy

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Yaklaşık bir kaç gündür daha önce 10-15. sayfalarda göründüğüm bir çok anahtar kelimede sonuçlarda görünmüyorum...

Göründüğüm sonuçlarda da 2.sayfadan 24.sayfaya kadar gerilemişim...

Sandboxa mı düştüm? Cevap evetse en kısa zaamnda naparak nasıl kurtulurum bu durumdan:S

CEO_

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar;
Size e-ticaret sitemdeki google amca ile başımdan gecen olayları anlatayım sizinde fikirlerinizi alıcam.Öncelikle sitem daha 2 aylık 2aylık olmasına karsın ilgili kelimede ilk sayfaya kadar cıkmıştım taki şeytana uyana kadar(safya altına gizli kelime ekledim)uymaz olsaydım.Google amcanın tepkisi cok sert oldu birden 12. sayfaya kadar geriletti,suç benim yapacak bişi yok diyip kolları sıvadım durumu düzeltmeye calısıyorken hergün kontrol ediyorum bazan 5.6.sayfalara kadar cıkıyorum fakat google amca bi çelme daha takıp 12.11.sayfalara geri atıyor.Bu arada facebook a reklam vermiştim reklamın günlük bütçesi bitene kadar yogun bi trafik oluyordu;herhalde google amca bunuda sevmedi diyerek reklamlarıda durdum şimdi 10.11.sayfalarda geziyorum 2-3 gün bekledim içime kurt düştü yha acaba anahtar kelime yoğunluğu mu var diyerek anahtar kelimelerin bi çoğunu azalttım.E-ticaret olduğu için nekadar özgün olabilrimki herkes aynı tip ürünlerin farklı markalarını satıyor yani kopya yada içerik özgünlüğü sorunum oldugunuda sanmıyorum ama içime kurt düştü bi kere sitenin başlıgınıda değiştirdim rakiplerden farklı olsun die..şimdi seo adına hiç bişi yapmamaya 1 ay boyunca google amcanın tepkisini ölçmeye karar verdim bakalım sonuç nasıl olacak.Bu arada yeniden gözden içerme isteği filan da gönderdim ama elle verilmiş bi ceza yok algoritmanın kendi filitresi olabilir tarzı sj aldım.Yani anlıcanız belli bir süre süründürecek bakalım o süre ne zaman bitecek...Konuyla ilgili tecrübe ve önerilerinizi bekliyorum.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.