İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Google sitemap ve katkıları

Gamend

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Herkes google'ın kendi sitesindeki en ince ayrıntıya kadar indexlemesini ister.

Özellikle forum sitesi olanlar için google'da indexli olmak hit için önemlidir.
Bunu yapmanın en güzel yolu ise sitemap hazırlamaktır. çoğu kişi biliyor ama bilmeyenler için söyleyelim.

Öncelikle online sitemap hazırlayan sitelerden birine girin ve tüm siteyi indexlemesi için URL'nizi yazıp gönderin. bugün denemek için bir sitemi yazdım ve birkaç saat içinde indexlemeye başladı (1 haftadır ancak 1-2 sayfa indexlemişti, sitemap sayesinde onlarcasını indexlemeye başladı.)

Online sitemap hazırlamak:
http://forum.iyinet.com/showpost.php?p=181424&postcount=4

Google'a sitemap girmek: (Gmail hesabınızla giriş yapabilirsiniz)
http://www.google.com/webmasters/sitemaps/login

Peki sitemapı yeni mi öğrendim? Hayır, fakat bu kadar kısa sürede işe yaradığını bugün farkettim, 1-2 saat içinde indexlemeye başladı. Bunu paylaşmak istedim.

Kolay gelsin.

tolgahat

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ben alakayı pek anlayamadım ya. Sitemap ile google optimizasyonunu. zaten butun linklerin menunde falan biyerlerde yokmu site icerisinde ? neden ozel bi sayfa yapma ihtiyaci duyalim ?

P

PatlakLastik

Misafir
ben bunu 2 tane sitede denedim hiç bir işe yaramadı

gifted

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Arkadaşlar bir google sitenizi ziyaret etmesini beklerseniz yada google benim sitem burada linkleride bu diyerek sürekli olarak sitenizi en ince ayrıntısına kadar incelemesini istersiniz.Bunların ikisi aynı değil.Buradan işe yarayıp yaramadığını anlarsınız.Ama sizin az sayfadan oluşan bir siteniz varsa uğraşmayabilirsiniz ;)

M

mcanli

Misafir
Son zamanlarda çoğu kişi xxx.com/sayfa/icerik şeklinde site optimizasyonunun faydalığı olacağı kanatinde.

Ancak xxx.com?page=xxx&content=yyy şeklinde yaptığım ve sitemap ile indekslettiğim sitenin 19500 kayıtlı sayfası var googleda.

Bence de sitemap in etkisi azımsanmayacak düzeyde.

S

SatlikDomain

Misafir
evet verdiğin link ile sitemap için xml sayfamı hazırladım, google dan login olmam gerekli ama account yok, invate yaparmısınız?

[email protected]

S

SatlikDomain

Misafir
way google baya değişmiş :) bu hesap ile gmail ilede giriş yapabiliyorum o zaman?

S

SatlikDomain

Misafir
dosya vermediki ? sadece o adresi verdi.

Benmi oluşturcam o sayfayı?

tolgahat

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yau gene anlamadım tam olarak. www.duygusuz.com a bi bakarsanız sevinirim. soldaki linkler zaten sitemap'ın yaptıgı gorevi gormuyorlar mı ? sitenin bütün linkleri var orda ?

pembekedi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
o htm i oluşturup boş şekilde ana dizine at. sitemapin çalışması için gugılın o dosyayı ana dizinde görmesi gerekiyo.

sayfaya link doldurmak arama motorları açısından iyi değil spam yaptığını düşünüyo ve gözlerinde pek iyi yere oturmuyo siten. bu yüzden sitemap yapmak daha iyi. hem ortalıkta değil linkler hem de sitemapte ulaşılamayan sayfalar, sitene gelmek için kullanılan en çok arama kelimeleri vs gibi detaylar gösteriliyo.

dewilsdance

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
olusturdum bakalım neler olucak...

suan bile memnunum en azından arama istatistiklerini veriyo .. o kadar ugrasıyorum aksi haldekim nasıl nerden gelmiş diye...

tavsiye ederim...

tesekkurler

lovemove

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
uzun süredir sitemap ı kullanıyorum. en geç 1 hafta içinde indexler googlede yer alıyor. sitemap olmasa baya bi uzuyor. Çok sayfası olanlar biraz kasmak zorunda tek tek eklemek gibi ama %100 Verim alınıyor.

tolgahat

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
valla sitemapın katkısımı yoksa rastlantımı dıyecem ama hitlerde yaklasık %60 - %70 oranında artış var.

dsgnr

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
PHP ile XML bağlantısını nasıl yapıyoruz ?

pembekedi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
errors bölümünde sayfalar var bu sayfalar benim sitemap.xml imde yok nerden çıkmış ki o sayfalar?

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
5
Mesela bendede aynı sorun var. down.asp diye bir dosyada hata olduğunu söylüyor. Hiçbir zaman bunu map içine koymadım. Nasıl ve ne zaman indexledi bilmiyorum. Silmeyi defalarca denememe rağmen silemedim. Sürekli hata olarak karşımda duruyor.

Yeni bir account açarak sitemizi tekrar eklememiz bu durumu değiştirebilirmi?

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5