İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

google sitemap

H

hengame

Misafir
Site Sitemap Type Submitted Last Downloaded Sitemap Status Sitemap Actions
http://www.******.com - stats asitemap.xml Web 4 days ago 9 hours ago OK |

sitemap hikayemi arkadaslar google 4 gündür beni indexlemedi kaö gün sürecek yardımlarınızı bekliyorum!!!!

G

GoogleGUY

Misafir
3. Will Google crawl and index all of the URLs in my Sitemap?

We don't guarantee that we'll crawl or index all of your URLs. However, we use the data in your Sitemap to learn about your site's structure, which will allow us to improve our crawler schedule and do a better job crawling your site in the future. In most cases, webmasters will benefit from Sitemap submission, and in no case will you be penalized for it.

Yani :
Google bütün URL'lerin indeksleneceği garantisini vermez ama bunun yanında sitemap datasını sizin sitenizin URL yapsını öğrenmek ve crawl planlamasını iyileştirmek için kullanır.

Google'a sitemap assign etmek ilgili URL sayfalarının indeksleneceği anlamına gelmiyor.

H

hengame

Misafir
topu topu 200 300 sayfam var :) indexlemedi giti :)

1 ay beklersem yandım ben 1 ay sonra askerim :)

alpaym

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
sitemap sucks :)
bence gereksiz kim sitemap yapıyor da sitesi indexleniyor anlamadı.

*siber*

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
sitemap sayfalarınız indexlenecek anlamına değil sayfalarınızı tanınacak anlamına geliyor.

N

nomak78

Misafir
hengame' Alıntı:
Site Sitemap Type Submitted Last Downloaded Sitemap Status Sitemap Actions
http://www.******.com - stats asitemap.xml Web 4 days ago 9 hours ago OK |

sitemap hikayemi arkadaslar google 4 gündür beni indexlemedi kaö gün sürecek yardımlarınızı bekliyorum!!!!

google da saçma şeylerden biride bu. sitemap gönderimleri alfabetik sırayla kabul sırasına alınır. bunda benzer bir sorunu kendi sitem için yaşadığımda öğrendim. eğer a harfiyle başlayan bir siten varsa çok çabuk z harfiyle başlayan bir siten varsa geç kabul edilir. her gelen talep listesi aylık gruplara ayrılır. ama eninde sonunda 1 ay içinde teorik olarak indekslenmesi lazım

H

hengame

Misafir
ooooooooooooo alt tarafı 200 300 sayfa indexleyecek :) bekleyecez o zaman

symbiantech

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
sitemap işe yarıyor en azından benim sitemde işe yarıyordu dinamic sayfa indexletecekseniz bence yapılması şart hele hele pr si düşük siteler için gerekli google prsi yüksek siteleri hemen indexliyor ama düşük olanlara ugramıyor sitemapla hergün google botunu sitenizde dolaştırabilirsiniz yada öyle gözküyor. sitemapta benim düşüncem hangi linklerin sürekli güncellendiği ve arkadasların dediği gibi sayfa yapısı.

.::RIO::.

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bizde de binlerce sayfa var ama daha bir çoğunu indexlemedi!

D

Diyar-LEE

Misafir
hengame' Alıntı:
topu topu 200 300 sayfam var :) indexlemedi giti :)

1 ay beklersem yandım ben 1 ay sonra askerim :)

sen en iyisi askere git gel.

benimkini ilk 5 ay boyunca sadece ana sayfayı tek taramıştı.
toplam siteyi açalı 1,5 sene oldu daha 5500 sayfa indexleye bilmiş. gerçek rakam 55 bin filan.

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
5
Şunu Anladım google site map sadec indexlemede yardımcı. Yani siteniz normalde nasıl indexleniyorsa aynen öyle devam ediyor.
Sitemap yapmadan önce nasılsa yaptıktan sonrada hiçbirşey değişmiyor. Google site map yaparak ne kadar indexlediğini ne zaman geldiğini görebilmenizi sağlıyor ve hatalarınızı size söylüyor.
Bunun dışında bir getirisi yok. Size kalan link değişimi vs ile sitenize botu getirmek. Senin dışarıdan gelen linkin yoksa sen sitemapta yapsan robots.txt de koysan google sana gelmez.

Ama anlamadığım subdomainler için ne yapmamız gerektiği. diyelim ki 20 tane subdomain var. Bunlar için tek tek sitemap yapmak zorundamıyız.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.