İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Google sorunu

A

aSKa

Misafir
Selamlar herkese benim bir download sitem var ama google aramalarında üst sıralarda cıkmıyor meta tag ekledim anasayfama ama google bot en son 22 martta gelmiş metadaglardan olabilirmi yani hile olarak algılayabilirmi meta dagları sizce ne yapmalıyım fikirlerinizi bekliyorum saygılar

astraler

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Metatagi boşver, pr i yuksek olan sitelerden link almaya çalış.

teodor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
pagerank'i yuksek sitelerle dost olmaya bak :)

A

aSKa

Misafir
iyi güzelde meta dag sitemin acılmasını ağırlaştırırmı

S

Skeleton

Misafir
3-5 satır meta tag (tabi ki bazılarının yaptğı gibi sayfalarca olmayacak) hiç bir şey fark ettirmez.

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
5
metetag olayı hikaye. kelime ne kadar fazla olursa o kadar iyi.
ben denedim ve gördüm. googleyi etkilemiyor hatta artı getiriyor.

sen kural kaide boşver, google her türlü geliyor siteye.

Klingbeil

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
aSKa' Alıntı:
Selamlar herkese benim bir download sitem var ama google aramalarında üst sıralarda cıkmıyor meta tag ekledim anasayfama ama google bot en son 22 martta gelmiş metadaglardan olabilirmi yani hile olarak algılayabilirmi meta dagları sizce ne yapmalıyım fikirlerinizi bekliyorum saygılar

1) Pagerank O kadar önemli degildir. Sitenin optimizesi cok iyi olması gerekir.
2) Meta tagların 20 kelimeyi gecmemelidir , Gecerse Google 20 kelimeden sonrasını ignore eder. Yani Metalarından %38 faydalanırsın + bu google hile kurallarında spam meta keywords olarak da geciyor.
3) İçerik Title + keywordslar birbiri ile uyumlu olmalıdır.

Örnek pr 1 sitesi p6 olan bir sitenin üstüne cıkması mumkundur.
Pagerank dan önemli olan sitenin optimazyonudur.

Saygılar.

yoktur

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Klingbeil' Alıntı:
1) Pagerank O kadar önemli degildir. Sitenin optimizesi cok iyi olması gerekir.
2) Meta tagların 20 kelimeyi gecmemelidir , Gecerse Google 20 kelimeden sonrasını ignore eder. Yani Metalarından %38 faydalanırsın + bu google hile kurallarında spam meta keywords olarak da geciyor.
3) İçerik Title + keywordslar birbiri ile uyumlu olmalıdır.

Örnek pr 1 sitesi p6 olan bir sitenin üstüne cıkması mumkundur.
Pagerank dan önemli olan sitenin optimazyonudur.

Saygılar.

dostum senin dediklerin %10 luk bir etki yapıyor.
pagerankı yüksek bir kaç site sana istedigin kelimede link versin o kelimede 1.çıkarsın.
optimize moptimize yalann şeyler :p
ben artık meta bile kullanmıyorum.
aşağıdaki linki iyice bir göz at.ne demek istedigimi anlarsın
http://forum.iyinet.com/showthread.php?t=10073

herkeze bol pr li günler...

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
5
<META NAME="DESCRIPTION" CONTENT= buraya bulunmasını istediğin kelimeleri gir.

sitende de bu kelimeler geçsin.

ben deneme yanılma yaptım. ve gayet iyi durumda. bi dene derim.

Klingbeil

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
re

yoktur' Alıntı:
dostum senin dediklerin %10 luk bir etki yapıyor.
pagerankı yüksek bir kaç site sana istedigin kelimede link versin o kelimede 1.çıkarsın.
optimize moptimize yalann şeyler :p
ben artık meta bile kullanmıyorum.
aşağıdaki linki iyice bir göz at.ne demek istedigimi anlarsın
http://forum.iyinet.com/showthread.php?t=10073

herkeze bol pr li günler...

Üzgünüm ama bu konuda sana asla katılmıyorum yoktur.

Gecende okudugum bir yazında Pr 1 olan bir site pr 6 olan bir sitenin üstüne cıkabilir demişsin.
Israrla kendi yorumum herşeyden önce site optimize gelir.
Siten zaten iyi optimize edilmişse guzel 1 pr degişimle birbirini tamamlarsın
İçerik cok önemlidir ve guncel olmalıdır.
Bana gore seninde dedigin gibi yoktur. PR eglence cubugunda 1 çizikten ötesi asla degildir.
Site iyi optimize edildiyse zati pr6 olan 1 siteden daha iyi hit toplarsın.
Burada soylemek istedigim herşeye ragmen rankdan önemli olan optimizedir.
Aslında optimize yoksa pagerank sitene %10 etki yapar..

Saygılar.

yoktur

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Klingbeil' Alıntı:
Üzgünüm ama bu konuda sana asla katılmıyorum yoktur.

Gecende okudugum bir yazında Pr 1 olan bir site pr 6 olan bir sitenin üstüne cıkabilir demişsin.
Israrla kendi yorumum herşeyden önce site optimize gelir.
Siten zaten iyi optimize edilmişse guzel 1 pr degişimle birbirini tamamlarsın
İçerik cok önemlidir ve guncel olmalıdır.
Bana gore seninde dedigin gibi yoktur. PR eglence cubugunda 1 çizikten ötesi asla degildir.
Site iyi optimize edildiyse zati pr6 olan 1 siteden daha iyi hit toplarsın.
Burada soylemek istedigim herşeye ragmen rankdan önemli olan optimizedir.
Aslında optimize yoksa pagerank sitene %10 etki yapar..

Saygılar.

http://www.google.com/search?hl=tr&q=failure&lr=
aslında herkez öyle biliyordu ama bu gerçek açıga çıktı işte.
şimdi başkan bush amca çok güzel mi optimize yaptı sitesinide ben failure bir adamım ( başarısız bir adamım, beceriksiz bir adamım) beni birinci çıkart aramalarda google mu dedi ?
dünyadaki sitelerin %80 i optimize nedir bilmezken neden %20lik bir kesime öncelik tanıyalım diye düşünüyor google programcıları.
hadi kolaysa

"hosting"
"mp3"
"business"

kelimelerinde istedigin optimizeyi yap ve birinci çık bakalım.hiç mümkün mü ?

pageranktan kast ettigim şey insanların sana karşılıksız link vermesi.Link verilen siteye sende link verirsen bir çuval inciri berbat etmiş oluyorsun.benim domain adresim pelin-seni-seven-delin.com olsun ve sıfır optimize yapsam.
<a href="pelin-seni-seven-delin.com">hosting</a> şeklinde büyük pageranklı siteler bana link versin.ben hosting kelimesinde birinci çıkarım demek istiyorum ben.büyük pageranklı siteler bana link verirsede benim pr yükselir demek istiyorum.
Pagerank ile arama sonuçlarındaki ilişki budur işte.

java

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yoktur' Alıntı:
benim domain adresim pelin-seni-seven-delin.com olsun ve sıfır optimize yapsam.
<a href="pelin-seni-seven-delin.com">hosting</a> şeklinde büyük pageranklı siteler bana link versin.ben hosting kelimesinde birinci çıkarım demek istiyorum ben.büyük pageranklı siteler bana link verirsede benim pr yükselir demek istiyorum.

Bu kadar basit arkadaşlar, anchor text her site için çok önemlidir. Daha önce yüz kere tartıştık bu konuyu. Tamam sıralamada çok çeşitli faktörler var. Ama yoktur'un verdiği örnekler çok ince ve güzel.. Hebele.com adresi sizin olabilir ama hebele yazılınca 4. çıkarsınız. Ama dumbele.com adresi sizin olunca Hembele diye 2 tane pr 6 tan link alırsanız 1.sıraya oturursunuz. Bu budur.

Klingbeil

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yoktur' Alıntı:
http://www.google.com/search?hl=tr&q=failure&lr=
aslında herkez öyle biliyordu ama bu gerçek açıga çıktı işte.
şimdi başkan bush amca çok güzel mi optimize yaptı sitesinide ben failure bir adamım ( başarısız bir adamım, beceriksiz bir adamım) beni birinci çıkart aramalarda google mu dedi ?
dünyadaki sitelerin %80 i optimize nedir bilmezken neden %20lik bir kesime öncelik tanıyalım diye düşünüyor google programcıları.
hadi kolaysa

"hosting"
"mp3"
"business"

kelimelerinde istedigin optimizeyi yap ve birinci çık bakalım.hiç mümkün mü ?

pageranktan kast ettigim şey insanların sana karşılıksız link vermesi.Link verilen siteye sende link verirsen bir çuval inciri berbat etmiş oluyorsun.benim domain adresim pelin-seni-seven-delin.com olsun ve sıfır optimize yapsam.

Sanırım turk webmasterlerı olarak google zihniyetini çözüyoruz.
Acıklayıcı bilgilerin için teşekkürler.
Ama google amca hoyt diye seni 1. sıraya koymuyor.
Hosting Kelimeside yazsan!
Hani bunun meta title keywordsları içerigi
Hadi diyelim yaptın ee hani rankın:)
Anlatmak istedigim oyle 1. sırada yer alamazsın kolay kolay.
Bunun tek çözümüde zamandır

Saygılar.

E

erotikbul

Misafir
:) yaw bu yoktur size örnek verecem diye sallamadığı domain,kelime kalmadı. :)
xmlsr de hembele dumbele olayına girdi :D
ne hallere dustunuz pr pr diye :p

yoktur

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Herşey zamanla oluyor.her site her kelimede birinci çıkamaz. illa çıkacam diye kasarsan banlanırsın.Normal şartlarda pek mümkün degildir bu çünkü.
Google amcada bunu istiyor.Google amcanın amacı şu, insanlığa faydalı olan siteleri ön plana çıkartmak.
Diyelim ki spor siten varsa bu konu üzerine gidin diyor, piyasadaki en iyi spor sitesi olmaya çalışın.içerigi zenginleştirin.futbol bölümünüzü zenginleştirirken, tüm kuluplere özel önem verip, sayfalar hazırlayın.Sadece fb, gs, bjk olmasın sayfanızda.
Scanner alıp, gerekirse ansiklopedilerden konu hakkında bilgileri tarama yaptırıp içeriğinize içerik katmaya çalışın.Emek harçayın.
Bunu yapmak 6 ayınızı alır belki ama sonuçta mükemmel bir arviş olursunuz arama motorları için.En önemlisi unique bir içeriği olan siteler her zaman google için degerlidir.Başka sayfalardan çaldıgınız bölümler google amcanın veritabanında varsa zaten google bi şekilde biliyor ve kopya sayfaya yani sizin çalıntı sayfanıza önem vermiyor.
Eger siteniz unique içerikli olursa, sitenize önem verirler ve diger sitelerde size link verir sizin haberiniz olmadan.İşte pagerank böyle kazanılır.Karşılıksız link alarak.

ama iki gün çalışıp başka bir sitenin tasarımını çalıp,
içerigini koyup ben site yaptım google niye gelmiyor derseniz sebeblerini düşünmek gerek işte.bu tutmadı galiba birazda mp3 koyayım hele birazda çiceklerin dili sayfası olsun.
ama sohbet koymasam ayıp olur.
döviz kuru gerek siteye,
bir kaç güzel söz çalayım sağdan soldan,
tc kimlik no, vergi kimlik bölümü koyayım...
gazeteler sayfası olsun,
radyo linkleri olsun,
maç sonuçları olsun
vesaire vesaire...
içerik çöplüğüne dönen sitelere google prim vermiyor.
bir sitenin bir iki temel konusu olur kardeşim diyor adamlar.
ne oldugu belli olmayan çöplük sitelerin, benim gözümde degeri yok diyor google...

A

aSKa

Misafir
arkadaşlar ben yoktur a şimdi hak verdim işde sitenin belirli bir iceriğinin olması şart

M

muzikportal

Misafir
ama iki gün çalışıp başka bir sitenin tasarımını çalıp,
içerigini koyup ben site yaptım google niye gelmiyor derseniz sebeblerini düşünmek gerek işte.bu tutmadı galiba birazda mp3 koyayım hele birazda çiceklerin dili sayfası olsun.
ama sohbet koymasam ayıp olur.
döviz kuru gerek siteye,
bir kaç güzel söz çalayım sağdan soldan,
tc kimlik no, vergi kimlik bölümü koyayım...
gazeteler sayfası olsun,
radyo linkleri olsun,
maç sonuçları olsun
vesaire vesaire...
içerik çöplüğüne dönen sitelere google prim vermiyor.
bir sitenin bir iki temel konusu olur kardeşim diyor adamlar.
ne oldugu belli olmayan çöplük sitelerin, benim gözümde degeri yok diyor google...

yoktur a bu açıklamalarından dolayı tamamen katılıyorum. Site hazırlıyorum diyenlerin büyük kısmını çok iyi açıklamışsın. Bide alt kısımda 70 tane toplist en alttada Webmaster :bilmemkim yazarak ben süper çalıyorum çok hızlı copy paste yaparım demek istiyorlar.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.